• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.06.2025 01:05

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ето така се прави бизнес!

Започната от Асен Евгениев, 26.06.2010 16:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

valnata

zambo услугата струва пари и те се взимат от служители на енергото, или бивши такива.. Това е разликата между циганина и българина. Ние си плащаме еднократно, докато оня е нагъл и закача кабела директно. Иначе ако искаш не е проблем да се уредиш с настройка. Даже има два вида.  *ROFL*

zambo

Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. Red Cherry + Cambarellus montezumae 
42 л. Cambarellus montezumae

Luton

Интересно този, който седи като посредник или изпълнява ролята на Енерго разпределител и прави двойна цената за всички нас!

ОТ КОЯ ЦИГАНСКА МАХАЛА Е! :-(

vasso

Цитат на: Luton - 26.06.2010 21:24
Циганите са най-лесното оправдание за всички нас, циганин източил банка или циганин приватизатор не знам да има!

Изобщо яките айдушки истории са си чиста проба българска работа!
Определено не е ясно. Колкото пари държавата е дала за помощи....това не го смяташ нали? И то за хора напълно трудоспособни, но ужасно мързеливи. Те се оправдават с нас за всичко. Аз не съм чул някой да казва, че те са виновни за състоянието на държавата, така че... Просто хората се дразнят и с право!

Caxapa

Васо! Може би в България никой не го признава но в Австрия и в Германия , в едни страни с желязна система са го осъзнали много отдавна и са ги интегрирали и те са се променили коренно. Нашите като се вземат в това число и унгарските, сръбските и румънските са си чиста проба индиянци които са спрели развитието си още в зародиш.  Това естествено  се дължи на законите които ги защитават на териториите на изброените държави.Естествено "запада" не капира това и налага още по-големи  изисквания за правата на тези групи хора. Естествено , пропускайки и забравяйки какви проблеми са имали самите те с тяхното интегриране. Но може би така им е по-лесно и изгодно понеже  личности като Хитлер макар и заклеймен от почти целия свят ги е вкарал поне в основи в правилният път.

vasso

Така е, но пак има новодошли, които в покрайнините на Париж опъват катуни. Все пак са по-интегрирани. Аз не смятам, че с помощи ще стане това. Има други методи. Като цяло обаче трябва да минат поколения, за да се изкорени типичното поведение и начин на живот на тези индивиди.

Luton

Срам е за хората с претенции, че има такива индивиди в България, някога бяха почнали да ги очовечват ама социализацията и интегрирането са трудни процеси изискващи много пари, време и обществена енергия, и в тези времена са немислими.
Но въпреки всичко, социалните помощи не са проблема, който трябва да се изтъква, все пак Ние сме "господарите" в тази държава и наличието на такива групи хора говори по-скоро лошо за нас от колкото за тях.

Когато хванат циганина да краде в метрото(както беше на скоро в Лондон)пишат в медиите, че са задържали ГРУПА БЪЛГАРИ да джебчийства и тормози хората по гарите. Що постинги изписах, колко пъти се обаждах в BBC London в ефир да обяснявам, че това е мноого далече от истината и че българите предствляваме съвсем друга категория хора, цености, образование, култура, гени и т. н. и т. н. Що нерви хвърлих пред колеги и приятели!
След няколко минутно обяснение на произхода и разликите, един колега ме разби с въпроса. Ама те нали са български граждани, родени в тази държава, даже техните родители и родители те на техите родители са родени там, как тогава хората да ги разделят от Вас след като всички имат български паспорти? Какво да му кажеш на този? Така мислят всички! :-(
Така че мнооого сложен въпрос и наистина Ние изглеждаме по-виновни и от тях.

vasso

Аз пък за себе си знам, че изобщо не съм виновен за деянията на тези индивиди. Има много бедни българи и не крадат, а си работят достойно! По-голямата част от европейците имат ужасно голямо самочувствие, смятат ни за 2 ръка хора, не пропускат по медиите да ни злепоставят, имаше нашумял случай даже покрай газовата криза. Много се дразня на това.
Иначе се дразня още повече на някакви изтъкнати правозащитници, които обясняват как те били онеправдани ит.н. Аз съм сигурен, че вътре в себе си всеки е наясно с отношението си към тези хора и на никой няма да му е приятно ако утре под блока му си спретнат катун. Така разсъждават хора, които не са се сблъсквали с проблеми, свързани с тях. Някои случаи са потресаващи, например край Кюстендил бяха убили човек, защо баба Пена не уби, едва ли е по-богата?

Caxapa

А ето така се търси съчуствие от "запада"

Статията е от Приложката на вестник "Кроне цайтунг"  с днешна дата.
: 27-06-2010, 11:05:28
Продължава и на другата страница но бих копирал и нея единствено при интерес от ваша страна. Иначе няма какво да спамим.

Similar topics (5)

53080

Публикации: 2
Прегледи: 2361

41074

Започната от Borko7

Публикации: 1
Прегледи: 1780

16078

Публикации: 8
Прегледи: 6623

21625