• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.06.2025 21:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Честито...

Започната от Лора, 14.02.2010 13:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: Rendaka - 14.02.2010 23:29
Един малко страничен въпрос, но понеже е в контекст на темата бих искал да го задам тук. Защо трябва да искаме прошка от някого? Дори и да я получим това не значи, че човека, който ни я дава наистина го прави. Свидетели сме на човешкото лицемерие и лъжа, защо една традиция да го променя? Аз не мисля, че трябва да искам от някого прошка, не мисля, че трябва и да давам такава, защото това няма да промени нищо и никой, нито моето отношение към няякого, нито отношението на някой към мен. В същност никога не съм обичал нарочените празници, може би оттам идва и негативизма ми към тях. А за Свети Валентин - трябва ли да имате определен ден да кажете на изгорите си , че ги обичате? Това не се ли случва постоянно? Трябва ли този ден да е по-специален с нещо от останалите и променя ли отношенията ви по някакъв начин, че да му отдавате такова внимание?

Другите два са по - смислени (доянакъде).

Все пак честит празник на празнуващите!!!
По тази логика не трябва да има нито един празник. Я си помисли само, никога никакви празници да
няма. Дали ще е по-весело? :-(
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Rendaka

Не е необходимо да има празници, за да е весело, всичко е такова, каквото си го направиш - ако искаш да ти е весело всеки ден ще намериш начин да е и не мисля, че трябва да съм весел на точно определен ден, само защото нещо го налага.  :coffee:
Цитат на: JolandaWell don`t be  :oops: sorry for this commonly question,that`s why this forum is for :wink:

Лора

Напълно съм съгласна с теб. И аз като много други не обичам да ми се натрапва нещо.
Колкото до празниците, никога не съм празнувала. Нито Св. Валентин, нито 8-ми март. Т.е. не ми се иска да се чувствам специална само няколко дни в годината. Е, като бях по малка, това си беше радост и наистина се чувствах специално. С времето и годинките обаче, разбрах, че се прецаквам. :-D
Единствено уважих българския обичай Сирни заговезни. Като изхождам от извода, че единствено тогава човек се чувства силен да иска прошка и да прощава.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Асен Евгениев

За 8-ми март дилемата е следната: или един ден в годината си специална, или нито един. :-D :-D
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Similar topics (5)

22611

Публикации: 3
Прегледи: 2571

8441

Публикации: 8
Прегледи: 4429

28771

Публикации: 4
Прегледи: 3018

17575