• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 02:21

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Черни статистики

Започната от ironic_, 19.03.2007 02:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Duke_BG

Верно е, че помиярите по градовете са доста, но няй-големи поражения нанасят "домашните" кучета. Един ден бяхме с децата в една от градинките и по едно време се появява едина голяма овчарка може и да е дошла да си поиграе но идва засилена а каква е реакцията на кучетата когато покажеш страх и тръгнеш да бягаш сигурно повечето знаят. Вярвайте ми ако имах пистолет щях да затрелям песа и да пребия стопанката му (въпреки, че изглеждаше добре мацето  ]:-> ), но се размина са мо с яки псувни по адрес на стопанката и със заплаха че ако не се махне с песа ще си изпати...
та я ми кажете какъв е процента на пострадалите от домашни песове ?
Трябва да има мноооого строг контрол към домашните и безмилостен към помиярите.

имах един случай във Варна с домашен пес : минавам покрай къща и един пес ме лае зад оградата - никаква реакция от моя страна, но аз си вървя покрай оградата а песа с мен докато оградата не свърши ...
Разминах се с леко одраскване и 4 дупки на панталона а песа отнесе такъв шут че прелетя около 2 метра (бях с кубинки)..
Но колко са имали моя късмет ??

etg

21.03.2007 14:50 #31 Last Edit: 21.03.2007 14:53 by etg
ЦитатТова за контрола върху собствениците, номера, чипове, глоби и т.н. са несериозни работи - смятам е ясно, че няма как да го приложиш на дядо на село или на лелката от блока: на подобна регистраиция практически ще могат да бъдат подложени само членовете на киноложки клубове, ловци, хора с елитни кучета, които така или иначе никога няма да ги пуснат да скитат.

Да така е , ако държавата чака дядото на село или лелката сами да свършат тази работа. Освен това образователната дейност е грижа и на държавата , дядото е бита карта , ама за младите всичко тепърва предстои.  В прословутата Америка дето я цитирате, огромна част от прибраните животните въобще не стигат до евтаназия, защото се осиновяват. И вместо да ми тормозят с тъпи клипове с одата на радостта, за които се отделят толкова бюджетни средства, да вземат да направят няколко хубави клипа в прайм тайма, за осиновяване на животни, за кастрация, за чипове и тн.
Когато в даден регион тръгне някаква болест по животните, да не би да чакат хората да идат да ги ваксинират- РВМС-тата посещават със задължителна ваксинация, ако не искаш, санкции. Една кастрация е 50-60лв ,ако е женско 30-тина за мъжко(цени при ветеринари, т.е с надценка).
Вместо да се умъртвяват 30-40000 годишно не е ли по-добре парите да идат в тази насока.

Boby_

etg, от кастрация файда няма, както много правилно отбеляза Лонги. И примерът ти с Пловдив не е подходящ - там става дума именно за еднократна кампания, а не за постоянно избиване.
Помияри по улиците не бива да има и единственият начин за това е поголовно и постоянно унищожаване на популациите.
Домашните кучета са съвсем отделен проблем, макар и косвено свързан. Там трябва контрол и санкции, образованието нека го оставим за учителите.

etg

21.03.2007 15:04 #33 Last Edit: 22.03.2007 22:51 by etg
Боби точно тука идва основната заблуда. Големият проблем са домашните животни- примерите в статията го потвърждават.
След смяната на ръководството на Екоравновесие, уличните  кучета се кастрират своевременно, кастрират се животни навършили 3мес., все още не достигнали репродуктивна възраст, но те не отговарят за неконтролирано развъжданите домашни кучета. В Люлин 10 и Надежда 4 , където основно се подвизавам няма некастрирано животно, но същевременно има питбули без намордници и каишка.

Аз също съм за евтаназия на много болни(не подлежащи на излекуване) и прибиране силно агресивните кучета, но не поголовно избиване.

Trobata

Сега от тук научавам, че е имало акция за избиването на бездомните кучета в Пловдив. Но преди няколко години си спомням как обикаляше един микробус за Борба с уличните кучета. И като че от тогава намаляха. Но напоследък не съм виждал бездомни кучета да се разхождат.

Мишо

Прехвърляйки темата отново виждам, че има доста нагласи за кастрации,отглеждане в     приюти, чипове... и куп други методи които изискват средства от бюджета, т.е.  от моя джоб!!!
Е, за такива разходи не съм въобще съгласен - не става средно едно от четири деца до 14 год. да е недохранено, детските градини да са с протекли покриви (за училищата, пътищата  и здравеопазването да не говорим)  и в същото време видите ли горките кучета какви проблеми имали и хайде да отделим толкова от общинския бюджет за тях...
Като се унищожат кучетата на няколко етапа и проблема ще стане никакъв.
Що за глупаво схващане е ,че на мястот на махнатите от селата щели да дойдат нови... как ще дойдат ако се прочистят и селата.Да, жестоко е това, но по-жестоко е да кажеш на една майка как детето и има ехинокок в гл.мозък, много по-жестоко е да видиш дете със трайно заекване след срес преживян от куче на улицата...
В името на какво!!!Заради кефа на някой си ли - този някой да знае да спазва закона и тогава да прави пропаганда!
--------------
И тези 60 лв за една кастрация какво са - това е обида към нацията отправяна от група тарикати (използващи неосъзнатото милосърдие на хората към животните) защото дневните пари за храна на едно дете в детска градина са под 2 лева, дневните пари за храна на един болен в болница също са някъде там.
Осъзнайте се, кое е по-ценно за обществото.Стига вече с тази любов към кучетата - обичайте повече хората!

Вина имат всички с апатичността си и неотстояване на правата си!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flurebg.com%2FFor_Web%2FMy_Aquarium_%2F2_mini.jpg&hash=4d4666357bd28950b4b4e601672e141ce5110eb1  https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flurebg.com%2FFor_Web%2FMy_Aquarium_%2F19_mini.jpg&hash=abf73e85d5384ca65321824882d3f97b0028b04f

etg

ЦитатПрехвърляйки темата отново виждам, че има доста нагласи за кастрации,отглеждане в     приюти, чипове... и куп други методи които изискват средства от бюджета, т.е.  от моя джоб!!!
Е, за такива разходи не съм въобще съгласен

Е като не си съгласен къде си ти тогава, когато се подменят депутатските мерцедеси, като се пълнят черните партийни каси, като се строят хотели по черноморието с твоите пари, .... къде си ти тогава, та тия смешни пари те притесниха?

За другите общини незнам, но мога да ти напиша как се усвояват държавните пари , т.е твоите пари в община Своге. Вече стана дума за това в този форум. Защо не те притеснява това ? Не е ли точно това първоизточника на проблема с кучетата?

От това , което пишеш установявам , че си лекар, е като такъв ще ми кажеш ли какво става , когато се лекува следствието , а не причината за болестта.
Предложението за поголовно избиване ми прилича на даването на морфин на раково болен, само че разликата е , за съжаление лек срещу рака няма, докато за кучетата с достатъчно усилия, от който трябва има.

ceco

Не знам дали го е очаквала ама Ironic е на път да предизвика революция @}->-- *privet*.Доста интересно сме освирепели, макар да сме се любители на животните.Като гледам на къде отиват нещета май най-добре е форумците да регистрираме няколко фирми:
Парламентарно равновесие
Президентско равновесие
Министерско равновесие
Общинско равновесие
*MODERATOR*

miTko

Цитат на: etg - 21.03.2007 14:35
Това е начина!!!
Ама нали се знаем що за народ сме.

Митко ти си от Пловдив, сподели с нас ефекта от Чомаковската(май той беше кмет) акция преди години, когато избиха за 2 дни почти всички кучета.
Има ли сега кучета в Пловдив? ... има нали.

Да си призная, не знам за тази кампания, изглежда не е била популярна. Вярно е, по-малко са скитащите кучета(взеха да изпъкват котките), доста по-малко от преди. Сигурен съм обаче че ще се увеличат, защото наистина хората са създали този проблем и трябва да се реши от тях(нас)! Най-лесно е да се напишат и приемат правила и закони, много по-трудно е да се спазват. От яки глоби и въпросните фондове би трябвало да се финансират патрули които да следят за спазването на разпоредбите. Не да има табела за забрана за разхождане на кучета а зад нея да гъмжи от такива. Никой нищо не казва. Ако има патрул, да му състави акт и да го глоби, ако няма намордник - глоба, ако няма регистрация - глоба! За лайната-също! Да ходи да плаща в общината. Таксите също трябва да са високи. Всичко това ще рефлектира в по-малък интерес към отглеждане на кучета. Сега често има семейства с по 2-3! На българина като му бръкнеш в джоба само тогава се усеща! Убеден съм че това е начина! Знам, че няма да стане! Затова ще се спасяваме по единично! >:o
====
И една хипотеза - според вас има ли вероятност да се зароди опасна болест от сорта на СПИН, пренасяна от кучета(или котки). Мисля че чак тогава ще тръгне да се решава проблема на високо ниво! Дали пък няма да го доживеем? :-|
Разни мои АКВАРИУМИ 

ironic_

ЦитатИ една хипотеза - според вас има ли вероятност да се зароди опасна болест от сорта на СПИН, пренасяна от кучета

Има достатъчно опасни болести, пренасяни от кучета и котки.

Котките пренасят фелиноза и токсоплазмоза. В интерес на истината рядко някой се разболява от фелиноза, повечето хора имат достатъчно силна имунна система, за да се пребори незабележимо с нея. Началните признаци са подути и болезнени лимфни възли, а ако не се вземат мерки лимфаденитът може да завърши със загнояване на възела.

Токсоплазмозата причинява спонтанни аборти, мъртви раждания или такива с малформации - хидроцефалия, пневмония, менингоенцефалит. Повечето хора са я прекарвали незабелязано, в скрита форма. Опасна е ако заразяването стане в ранен месец от бременността, но иначе не е често разпространена причина за аборти.

При кучетата - кучешка тения, бълхи и кърлежи, които пък носят Лаймска болест и кримската хеморагична треска. Усложнения от Лаймската болест могат да бъдат менингит, енцефалит, неврити, радикулити, понякога и миокардит. Кримската треска е опасна, прекарва се изключително тежко, с кръвоизливи от всички лигавици. За кучешката тения казаха вече. Лежала съм в болница с 5 годишно момиченце с тежки увреждания след гноен менингит и гърчове заради тения в мозъка. Страшно е ...

Озверяли ли сме? Писна ми да ме лаят някакви мърши или да скачат по мен като карам колело. Не завиждам на хората, които разхождат кучета. Събират се около тях цели глутници и ги лаят. След като песа на спирката ме ухапа без причина мислех само, че ако това куче ми падне някъде, насаме и с метална тръба на удобно, без никакъв свян и жал от женската ми природа ще му смачкам главата. Животинска наслада щях да изпитам. Когато ме нападат, искам и аз да нападам.

NO CARRIER

Хе хе, накефи ме. :-) Като имаш свободно време, дай свобода на фантазията си и драсни някой разказ как си представяш точно наказанието.  *DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ironic_

Ха! Аз тогава такъв берсерк бях, че ...  >:o

По-късно същия ден в уличката към работата една мърла едва не ме прегази с колата си и ме опръска с кал. Оказа се, че работи в нашата сграда. Ходих да й направя забележка, а тя ми каза, че "бързала" (в уличка 20 метра, дупка до дупка). За малко да го отнесе вместо кучето ...  :-D

Duke_BG

Цитат на: ironic_ - 21.03.2007 21:16
Ха! Аз тогава такъв берсерк бях, че ...  >:o

По-късно същия ден в уличката към работата една мърла едва не ме прегази с колата си и ме опръска с кал. Оказа се, че работи в нашата сграда. Ходих да й направя забележка, а тя ми каза, че "бързала" (в уличка 20 метра, дупка до дупка). За малко да го отнесе вместо кучето ...  :-D

Хаха абе и аз уж съм от Варна ( от 8 години съм в Б-с ) ама я ми обясни какво означава "берсерк" ??

предлагам ти да научиш телефона и и да прочетеш темата за борба със стреса - прилагай на воля  :-P

ironic_

Явно си от младото поколение, дето не чете много ами поне Heroes не играеш ли?  :-P

Берсерк е термин от скандинавската култура. Означава воин, който се бие в състояние на неконтролируем гняв и транс от ярост.

Duke_BG

*offtopic
мерси ако за теб христовата възраст е младо поколение ...

Similar topics (1)

58901

Публикации: 0
Прегледи: 1842