• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

15.07.2025 18:36

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Болна златна-водни очи

Започната от sagoizt, 29.01.2012 18:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

sagoizt

Здр. мисля че имам болни рибки 2 едната е златна-водни очи при нея нещата стоят по сериозни.Болестта мисля че е Ихтиофтириус. Трябва ли да лекувам целия аквариум или да отделя болните рибки и лекувам само тях? Въпросната рибка е пусната преди 8 дена в аквариума(златната и мисля че тя е причината за болестта). Мехурите под очите които по-принцип трябва да са надути, вече не са. В момента съм я отделил, рибката изглежда жизнена храни се нормално не забелязвам други аномалии освен петната. Аквариума е 100 л. с вътрешен филтър (350л. на час)-слаба работа но за сега с това разполагам, грунд- камъни, без растения, поддържам 22 градуса температура, имам общо 8 златни и две сомчета. Съжалявам  за лошото качество на снимката. Информация за болестта, лечение и с какво. Благодаря предварително.

cheatah

Колега 1 во имаш адски много рибки за този обем,и дори да ги излекуваш от тук на там само проблеми и болести те чакат,2ро златни се гледат САМО С ЗЛАТНИ.Снимка не си качил!За ихтиото е най добре отделно да ги лекуваш.Вдигаш темперетурата на 30 градуса и я държиш 10 дни,добре аерираш водата,добавяш JBL Punktol според листовката,и храниш по много малко 1 път на 3 дни :)И спираш осветлението изцяло през периода на лечението.Пиши ми на лично с квото мога ще помагам :)

Similar topics (4)

30451

Публикации: 5
Прегледи: 3856

54293

Публикации: 0
Прегледи: 1901

30450

Публикации: 4
Прегледи: 3085

43327

Публикации: 2