• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.08.2025 02:34

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Божията ръка на Анри

Започната от Асен Евгениев, 20.11.2009 01:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Трябва ли да се използват записи от камери при спорни ситуации, които решават мачове?
Като в борбата и хокея на лед например.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

SashoPhoto

Как тогава отборът на Мишел Платини ще играе на световно!?
Засада, 2 игри с ръка и честит гол! Наглички са....  ]:->

Lucio

И аз съм на това мнение. Обачеееее ще се загуби романтиката на футбола /а той е особено романтичен за големите отбори/  :-)

denbosch

Анри отдавна не го харесвам /меко казано!/ заради неспортсменските му изяви,които досега се подминаваха с лека ръка и се забравяха,понеже не са били в толкова важни мачове и напечени ситуации.Снощи може да се каже,че всичко си дойде на мястото и вече на всички им е ясно,що за стока е Анри-великолепен футболист и пълна нула като спорстмен и човек.

Raven

Когато както им изнася- французите имат традиция в това отношение.
Нека си спомним незабравимият Жоел Киню !
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

jodeci

Мдааа.... Ще вкарам интрига, но май само аз съм гледал интервюто с  Анри. Пича си каза: "Да, играх с ръка, но съдията позволи играта да продължи...".
И Анри си е прав! Кой професионален футболист не би го направил?
Нека си признаем - ако това бе гол на български футболист, в решаващ бараж за световното, то коментарите тук щяха да бъдат други. Както и името на темата... Щяхме да обсъждаме как са ни изтървали заради калпавия съдия. И то си е самата истина - съдията е виновен!
И к'вото и да търсим под камъка, няма да намерим вина в професионалиста, който си е свършил работата. И аз не харесвам Анри, но в случая, всеки на негово място би направил това, ако съдията си е забравил очилата....
Колкото до въпроса за съдийстване по камери - идеята не е добра. Наистина ще се изгуби романтиката във футбола, както и най интересното - споровете след даден мач. Както примерно в тази тема...
*DRINK*
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

bigbeer

Защо забравяте Дон Диего - волейболистот?!  *DRINK*

jodeci

Цитат на: bigbeer - 20.11.2009 04:03
Защо забравяте Дон Диего - волейболистот?!  *DRINK*
И той си призна.... ама след години...
*DRINK*
Дон Диего е това,което колегата описва малко по-горе в поста си:
Цитат на: denbosch - 20.11.2009 01:34
великолепен футболист и пълна нула като спорстмен и човек.
План За Вечерта:
1. Да си успокоя нервите.
2. Да поговоря със жената.
3. Да си успокоя нервите...

SashoPhoto

Аз не виждам никаква романтика в това да бутат с адска сила отбора на шефа на ФИФА!
Имаше и наш мач с подобно развитие, Raven вече спомена името на френския престъпник, заклал ни срещу италия.
Истината е, че никаква романтика няма, когато всичко е въпрос на бизнес за милиарди евро. Нито Ирландия, нито България биха донесли такива печалби на дебелите гушки, управляващи световния футбол, както франция и италия.
Виждали сме едни от най-добрите футболисти да правят неспортсменски прояви като тази на Анри - например Марадона с "божията ръка" или симулациите на К.Роналдо, Ривалдо и т.н. Футболът, обаче, е измислен в Англия и е джентълменска игра. За съжаление френските негри се подиграха със самата игра вчера, както и с милионите й фенове.
Не е вярно, че всеки професионален футболист би си затраял при такива отсъждания. Примерите в Англия показват обратното, случаи много - например съдията свири дузпа и играчът, срещу който е извършена казва, че няма дузпа. Съдията все пак я назначава и изпълнителят бие нарочно извън вратата. Друг пример - при изкарана топка в тъч заради паднал състезател, отборът не връща джентълменски топката на противника, а прави атака и вкарва гол - оказва се победен. Мениджърът на този отбор иска и получава преиграване на срещата, защото са спечелили по нелоялен начин! Ето това е романтиката във футбола, а не главичките на Зидан и ръчичките на Анри!

denbosch

Да не пропуснем и новия ми "любимец" Лео Меси,достойно отчел се за малкото време,откакто е в обективите с немалко грозни симулации,игра с ръка и не на последно място нещо,което явно е научил от батко си Анри,а именно един от любимите му номерца-изпълнение на фаул без съдийски сигнал и после гол.

Хайде и аз да продължа интригата:
Цитат"Да, играх с ръка, но съдията позволи играта да продължи...".
Че е прав прав е,ама дали е правилно ?! Ами той и Максим Ставински претрепа хората и съдиите го пуснаха,само те ли са виновни!
Трябва да се накаже съдията/и страничния/,а също и футболиста! Иначе става парадокс,че има нарушение,всички го виждат,някои дори си и признават/че къде ще идат?!/,а наказание няма ???

Асен Евгениев

Виждал съм как играч вдига ръка, признава си нарушение и съдията си променя мнението.
Не е вярно,че ако реферът не е видял нарушението или си е затраял, футболистът е с чиста съвест. Ако Анри си беше признал на момента, сигурен съм, че голът нямаше да бъде зачетен. А освен всичко друго, футболът не е волейбол. И хокеят на лед не е по-малко атрактивен след въвеждането на камерите.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

hunterbul

Аз все още не съм видял футболист да си признае явно нарушение /игра с ръка/ ! Иначе Анри е добър нападател .  *DRINK*

ceco

Аз си спомням един мач преди много години, в който съдията даде дузпа срещу Бонев/Зума/.
Той отиде при него и каза, че няма такава. Съдията си промени решението. Това обаче беше ''в друго време, друг свят''. Анри просто се държа като професионалист.
Да не ви припомням Марадона и много от мачовете на един български отбор, че ще се видим в приключение *STOP*

Peakone

Цитат на: akapulko - 20.11.2009 21:48
Виждал съм как играч вдига ръка, признава си нарушение и съдията си променя мнението.
Не е вярно,че ако реферът не е видял нарушението или си е затраял, футболистът е с чиста съвест. Ако Анри си беше признал на момента, сигурен съм, че голът нямаше да бъде зачетен. А освен всичко друго, футболът не е волейбол. И хокеят на лед не е по-малко атрактивен след въвеждането на камерите.

Аз пък ще ти кажа, че щом рефера си е променил решението то той е СЛАБ рефер!
Както е видял ситуацията и отсъдил това е! Всеки може да сгреши, лошото е когато е тенденциозно или иначе казано умишлено... но пък работите на високо ниво са толкова навързание и съдиите са толкова зависими, че или изпълняваш или си вън от чадъра...

А що се отнася до камерите, във футбола е невъзможно да се въведът на този етап. За по-точни отсъждания варианта е както се изпробва в Лига Европа с 2-ма допълнителни рефери на аут линиите. Фифа прави всички промени с цел да не се бави и спира играта.

В някой от горните постове прочетох, че Мишел Платини бил шеф на ФИФА... ми шеф на ФИФА е Сеп Блатер, а Платини е на УЕФА. И същия този Платини направи МНОГО за Европейския футбол и в частност България - Ще идват специалисти от УЕФА да работят с младите и перспективни рефери за по-добра подготовка (както физическа, така и тактическа).

denbosch

ЦитатАнри просто се държа като професионалист.
Категорично не съм съгласен,че Анри се е държал като професионалист! Професионалистите на първо място са длъжни да спазват правилата,затова са и професионалисти ! Ами да си представим,че Джейсън Бътън не натиска копчето за ограничение на скоростта и влиза към боксовете на Формула1 със 180км/ч,съответно повлича и тръшка няколко човека-дайте да го оправдаем,защото бил професионалист и се бори за победата?!? Не става,нали ?!