• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

05.02.2025 11:40

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Българско здравеопазване-Има ли такова?

Започната от Radinka, 21.08.2009 09:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Radinka

Снощи през чехълът ми ме наряза едно стъкло и първата ми мисъл беше че може да е останала някоя част от стъклото в мен и веднага на спешен в окръжна болница,НО там освен че имаше опашка всичко ставаше много бавно.Как може да дежури само един лекар???След като направих локва кръв през кабинета и никой не ми обърна внимание една жена каза защо не идете до спешния в терапията?И отидохме и там с приятелят ми да моля някой да ми почисти и превърже раната и да види за частици стъкло,НО когато отидох дежурната лекарка ми съобщи ЧЕ нямат инструменти с който да ме прегледа?!?!?Идваше ми сама да се превържа...обратно пак в окръжна болница...пак опашки в 00:00.Приеха ме - УРА.Някаква сестра ме посрещна с думите вместо да обикаляте защо не си изми крака?Как да го измия като не спира кръвта?Майка ти не те ли е учила да слагаш вестник?И в крайна сметка ми сложиха ваксина за тетаност промиха я и ме превързаха/.Та размишлявах какви гадории видях докато чаках и каква мизерия е там Защо???Нали си плащам здравни осигоровки защо става така?
златарник,скаридарник и жабарник

miTko

Има! ЗдравеоМазване!
Все пак на твое място бих се превързал превантивно, преди да тръгна да търся лекарска помощ. Човек здрав да отиде пред кабинет може да се разболее.
Разни мои АКВАРИУМИ 

barabata

Новото здравно осигуряване - Дал Бог живот и здраве!

Мисля че си е красноречива рекламата ...
Коментарите са излишни.

Едит: знам че това е нов здравен фонд , но все пак в този дух е рекламата...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

denbosch

Radinka,ами ти всъщност нищо не си видяла така да се каже,леко си се отървала.Дано и да не виждаш всъщност за какво става въпрос,не го пожелавам на никой.Във повечето болници има хора,които са директно за  разстрел  *MODERATOR*. Всъщност почети малко,само един бегъл скорошен пример/между другото,човека,който сам изроди жена си в къщи ми е познат,работим с неговата фирма понякога/:

http://news.ibox.bg/opinion/id_1244445362

ЦитатМайка ти не те ли е учила да слагаш вестник?
Това ме разби!!! А може би страница от книга,книжна кесия или торбичка ?

Borko7

успокойте се малко и не агравирайте фактите.
Нормално е в спешен център да се чака, навсякъде по света е така. Просто се степенуват пациентите по спешност.
за осигуровките които плащаме не може да очаквате чудеса. Вчера си говорих с приятел, който живее в Германия. Той плаща 500Е здравни осигуровки (мах), като осигуровките им са 15% от заплатата. Можем да приемем че средно се плаща 300Е. В България не мисля, че на човек се събират повече от 50 лв.

Не коментирам поведението на сестрата, както си го описала, наистина не е похвално.
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

Radinka

Най-много останах изненадана че в терапията ми казаха че нямат с какво да ме превържат и прегледат.
златарник,скаридарник и жабарник

Lucio

Цитат на: Borko7 - 21.08.2009 11:35
успокойте се малко и не агравирайте фактите.
Нормално е в спешен център да се чака, навсякъде по света е така. Просто се степенуват пациентите по спешност.
за осигуровките които плащаме не може да очаквате чудеса. Вчера си говорих с приятел, който живее в Германия. Той плаща 500Е здравни осигуровки (мах), като осигуровките им са 15% от заплатата. Можем да приемем че средно се плаща 300Е. В България не мисля, че на човек се събират повече от 50 лв.

Не коментирам поведението на сестрата, както си го описала, наистина не е похвално.
Стига вече се сравняваме с Германия, омръзна ми. А за Мафията с белите престилки няма какво да говорим.

Живко

Всичко е отражение на самите нас. Докато всички ние гледаме да минем по тънката лаисна, да "приватизираме" нещо, да минем метър няма да се оправят нещата. Трябва да мерим с един аршин нашите и чуждите постъпки.
Когато спрем да псуваме в колите, в градският транспорт и където и да е, тогава трябва да държим сметка на свадливи медицински работници.
Когато спрем да кръшкаме от работа тогава ще се оплакваме от опашки и забавяния.
Относно заплащането не съм много съгласен. Тук става въпрос за стандарт и здравната осигуровка в Германия и България не са точен критерий за добро обслужване.

А има ли здравеопазване.?
Има да, но е платено. ;-)
Никой не се е родил научен.

goldstar94

kapacitet

ЦитатСтига вече се сравняваме с Германия, омръзна ми.

От кое точно ти омръзна. А от къде идват всичките милони евро, които се наливат в България. Имаш ли представа какви данъци се плащат за да се пълни еврохазната и после да се наливат пари в България.
Нека се въздържаме малко от такива исказвания. Ако ти плащаш толкова здравни и данъци колкото се плащат в Германия, ще кажеш, че ти е писнало от България.

Lucio

Цитат на: kapacitet - 21.08.2009 14:54
От кое точно ти омръзна. А от къде идват всичките милони евро, които се наливат в България. Имаш ли представа какви данъци се плащат за да се пълни еврохазната и после да се наливат пари в България.
Нека се въздържаме малко от такива исказвания. Ако ти плащаш толкова здравни и данъци колкото се плащат в Германия, ще кажеш, че ти е писнало от България.
За какви милиони евро говориш приятелче???? Много си рязък къде са наляти бе пич тия милиони ???? може в някой депутатски джоб ама това мен какво ме касае???
  Работя 7 дена в седмицата по 10 часа за да мога да си позволя елементарни неща.

torsade

ЦитатНай-много останах изненадана че в терапията ми казаха че нямат с какво да ме превържат и прегледат.#
Е нали не се чудиш защо в баничарницата не ти наливат уиски, например? Сигурно ти е било неприятно и си била стресната, ама това не прави автоматично твоя случай най-спешен. Прегледали са те, ваксинирали са те, превързали са те. Точно както е трябвало и да се постъпи.
Охлювът не ни е враг!

onyxman

Цитат на: kapacitet - 21.08.2009 14:54

Тези милиони са джобни за ЕС които ни се дават на нас. А ние колко даваме не се казва. Ликвидараха ни производството за да можем да внасяме техните боклуци. А да ти кажа ли че от поне 5-6 години в България няма нищо българско а? Даже хляба който ядеш не е от българска пшеница, защото нашата продукция която е изключително качествена отива при тях, а техните боклуци при нас. Хич не ми говори че Германия ме храни мене.

Колкото до здравеопазването ..... нямам думи просто.Този който не е ходил в болница той не знае за какво става въпрос.Дано на никой не се налага. Лошото е че лекарите не се отнасят с необходимата доза сериозност върху работата си.

Divano

Цитатможе в някой депутатски джоб ама това мен какво ме касае???

За жалост си много прав. Просто нямам какво да добавя. *dontknow*

kapacitet

Similar topics (5)

39847

Публикации: 1
Прегледи: 1809

21089

Публикации: 1
Прегледи: 1862

34222

Започната от qvo

Публикации: 2