• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

27.06.2025 23:48

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бъдещето на България

Започната от kratun, 17.04.2008 11:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boby_

Нина, няма свобода без свободия. Свободията е трактовката на необразованите и нискоинтелигентни. Ако започнем да ги делим, ще настане дискриминация.
Очевидно е, че това не са деца на интелигентни и образовани родители. Оттам нататък изобщо не ме вълнуват - вероятността моите деца да се сблъскат с такива е минимална. Средата е различна, компаниите, училищата - дели ги цяла пропаст сега и за цял живот. За съжаление обещството ни вече е разслоено и това разделение ще става все по-голямо. А може би за щастие?

Лора

17.04.2008 13:32 #16 Last Edit: 17.04.2008 14:06 by klaralara06
Enzo_01 силно вярвам,че тук във форума са се събрали съвестни хора и непозволяват такива своеволия на децата си.
Неможете да отречете,че по времето на Тодор Живков,престъпността пак я имаше,но беше минимална.Ако си спомняте спяхме на отключени врати,без страх как ще усъмнем.Спяхме по къмпинги,палатки пак без страх.Ходехте в близкия плдзеленчук пазарувахте и ако съвсем случайно забравите да вземете нещо,оставяхте чантите си без надзор,за да вземете това което сте забравили.А чантите с покупките си стояха непокътнати и ви чакаха.
Цитат на: nina - 17.04.2008 13:21
Не е лошо обаче да се прави разлика между свобода и свободия, щото едното няма нищо общо с другото.
Е това е бъркат се нещата.

ЦитатНе може у дома да хвърчат чинии, а в училище детето да е смирено и тихо.
Бих казала че това влиае,но не на всички.Аз като съм израснала в такава среда,където се вадят ножове,чупят се чинии,шамари на лягане и на ставане,съм станала човек.Не съм тръгнала по лош път-наркомания и проституиране и т.н.Неказвам,че това е правилното възпитание,но на мен ми е помогнало да израсна като личност и да се стремя да неповтарям грешките на родителите си.Бих добавила,че малко караници в домашна обстановка,ще помогнат на детето да започне да прави разлика кое е добро и кое е лошо.Стига да не се прекалява.
Не толерирам такова възпитание,има и по добри начини,не оправдавам и родителите си,защото малко или много това ми е нанесло повече травми отколкото полза.Защото до ден днешен нямам смелостта да им се опълча,да си взема багажа и да бъда самостоятелна.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

panchopan

Боби вероятноста твоите и моите деца да се сблъскат с такива деца е 110%.
Гарантирано от държавата.

Това филмче много ме подпали.
Гледам ги гаменчетата как се държат на публични места, в автобусите ... абе навсякъде.
И как никой не им прави забележки. Отвратително е.

Случвало ми се е да им направя забележка и ефекта е нулев. Държат се нагло и агресивно.
Даже ми се случи да се стигне дотам че да прилагам и сила за озаптяване на едни "по-отракани".
Нямам впредвид да бия някой ами със сила да го сваля от автобуса.
Само груба елементарна физическа сила ги респектира! Отврат.
- Има си правила - не можете да използвате магия срещу граждани! - кресна търговецът.
Архиканцлерът Ридкъли щракна с пръсти и отвърна:
- Абе, аз винаги съм ги смятал по-скоро за общи напътствия...
А търговецът изквака и заподскача по улицата.

Boby_

Олеле, някой като почне да ми обяснява, че държавата му е виновна, направо настръхвам!

Тийнеджърите винаги са били и ще бъдат нагли - в природата им е да предизвикват по-големите и да се държат като бунтари. Нищо ново под слънцето. Единствената разлика е, че сега има мобилни телефони, записващи видео, има и Youtube и др. подобни, та подобни случки стигат до вас. Разликата не е в събитията, а в комуникацията. :-)

etg

.............Боби, и в учителите по физическо и трудово с тежките десници. ;-)

Enzo_01

За превъзпитание едва ли може да се говори, възможно е само в начален стадий (поне според мен). Всички тук казвате, може би смятате че децата ви са културни и интелигенти, възможно но не  бъдете толкова сигурни. Вършил съм неща с които не се гордея и с кито родителите им ги е срам да си спомнят. Не това е въпроса.
Просто сега времето е доста трудно да се опази здравия и чистия разум, когато на подобни клипчета децата гледат с известна доза уважение и искат да подражават. Трябва ли всеки да изпита тормозът наложен над учителката, в този случай, върху себе си за да си даде сметка колко е лошо,неморално и нехуманно.
Съжалявам за недобре формулирания и изложен пост, но в момента в мен бушуват доста чувства на негодуване за да мисля за изразяването си.

anonto

Ясно е че винаги е имало такива ученици и че винаги ще има. От 6 години съм учител и ще ви кажа, че разлика във всеки нов випуск има и то огромна. Примерно в моментна деветокласниците са много по арогантни, нагли и агресивни от дванадесетокласниците.
Съгласен съм и че основните виновници за такива деца са техните родители. Те обаче не са единствените. Аз съм сигурен, че училището е една машина която може да възпитава когато родителите не го правят. Обаче то не го прави. И защо. Еми защото държавата ми дава 280 лв. заплата и аз естествено нямам ниакава амбиция за работа, защото държавата ме е дотолко ограничила, че в тази ситуация аз не мога да направя нищо, защото държавата не прави абсолютно нищо, за да промени нещата и т.н. Така че за да се стигне до това положение съм уверен че може да обвинява и държавата.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg58.imageshack.us%2Fimg58%2F9057%2Faf2ck5.th.jpg&hash=85ebd098ed0cca62675dd280ef689eeb20f85b3b

Shagrath

Цитат на: Enzo_01 - 17.04.2008 13:08
Говорете говорете, навярно тук, в този форум, в тази тема има хора чиито деца са на такава възраст. Защо не се запитат те какви са техните деца всъщност и тогава да съдят другите. Ненавиждам такива незаинтересовани родители, ненавиждам и мразя корумпираните ни органи на реда, но най-много мразя нас и себе си, че стоим и нищо неправим.
Ами когато родителите са дебили, най - доброто, което може да се случи на отрочетата им е да станат имбецили - едно ниво нагоре *CRAZY*. Казано е ,че крушата не пада по - далече от дървото.

Violeta

Цитат на: Boby_ - 17.04.2008 13:30
Очевидно е, че това не са деца на интелигентни и образовани родители. Оттам нататък изобщо не ме вълнуват - вероятността моите деца да се сблъскат с такива е минимална.
Напълно реална е за съжаление. Ако не сега, то по-късно. Рано е за теб, но я си представи дъщеря си на мястото на учителката...
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Stas

Абсолютно нищо не може да оправдае тази пълна липса на вякакви социални норми на поведение.

Това няма нищо общо с демокрацията. Едно е хората свободно да избират начина си на живот, а съвсем друго е някой да налага дебилщината си над останалите като в този случай! Това е престъпно погазване на правата и достойнството на учителката и на останалите (ако има такива) съвестни ученици.

malomir

18.04.2008 03:19 #25 Last Edit: 18.04.2008 03:24 by malomir
Този който е пуснал тази тема-не вярвам как си е помислил как ще реагираме!Според мен темата е изчерпана в момента когато е пусната.
Не ни кефи цялата тази работа.
Това са кофти диванета.Ние не харесваме това което правят.Дай боже да не се случва на нашите деца.
Ако се случи ние ще бъдем строги родители.Нека да не заравяме че това е акваристичен сайт.
Благодаря за разбирането
Цецо!

don_misho

Напълно съм съгласен с Боби!Това,което се случва е неизбежно разберете,народа във всяка младо демократическа държава е минала по тоя път и ние го правим,обществото като такова еволюира не може вовеки да живеем в комунизма,но има преход към  демокрацията в който обществото боледува и неизбежно минава през тези простотии,които се случват,не само в училищата а навсякъде.Винаги ще има разделение в обществото на здраво-мислещи и малоумници,надяваме се здраво-мислещите да пребладават.Въпроса е всеки от нас да се замисли от кои иска да бъде и как да възпита децата си.Бъдете сигурни,че лоши деца няма,има лоши родители ;-)!Проблема не е в политиците или в държавата,проблема винаги е бил в самите нас-хората!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg682.imageshack.us%2Fimg682%2F460%2F40101892.th.jpg&hash=84ed4e38032181efb8f0a30ceb594125dba6ea32

bigbeer

абе който е казал. че грубата сила променя поведението - не е сгрешил.. аз съм нервен и избухлив и просто няма как га до скрия.  преди 2-3 дена се наложи да спра с буса на едно кръстовище в троян защото 'децата' които пресичаха го правеха демонстративно бавно и не бързаха.., че и правеха забележки на околните който ги подканяха.. ебаваха се с шофьорите които ги търпяха.. абе направо фантазия :).
ама,  познайте какво стана с лидера на тайфата почти 2-метров пикльо - когато се обърна към мен с:- кажи бе чичка, за къде си се разбързал.. гробищата са вече в долни край.. - ?! - каза ми го през отвореният прозорец на буса..а аз в момента бях на възлово кръстовище в троян.. - и не трябваше да спирам ;)
- на това се надяваше и хлапето явно.. - ама аз спрях, излязох и само му 'пласирах' една плесница.. с дясната ръка. като видях, че след ласката ми героят на бандата загуби представа къде се намира го задържах да не падне..  - тогава хлапето се опита да ме манипулира и да се прави на ошашавено.. припадъци.. и т.н - а аз само отворих задната втара на буса и го натоварих.. и потеглих, защото беше станало задръстване.. - в момента на потеглянето от мястото на събитието,тайфата която задръстваше движението на кръстовището на пазара се изпари..не беше останал и помен от 'глутницата' дечурлига.. майтапа стана когато спрях с бус-а пред училището на храбреца които си бях натоварил пътьом.. и го извадих да го 'освободя' - той се беше напикал. - геройска постъпка от негова страна :).. добре, че нямаше гсм-оператори и стихнахме само до тук. когато го заведох  до един от зам.директорите на школото за да му го предам - цял и изял само един шамар.
пикльото като се поокопити вместо да забележи, че се е напикал - започна да ме заплашва, че ще ме съди ;) - а от глутницата така и нямаше помен..

добре, че не съм даскал.. защото клиповете из ю-туб щяха да са много кратки..  *DRINK*

miTko

Факт е че има изтървано поколение и това ще окаже влияние на обществото като цяло. Ако сегашните политици са кофти, какви ли ще са тези, които ще роди това поколение. Сега не ми казвайте, че те ще излезнат от обазовани и примерни деца! Да не коментирам другите професии. И аз искам да игнорирам по някакъв начин тези които не ми харесват, обаче няма как - в една държава живеем, в един град, в един квартал...
Разни мои АКВАРИУМИ 

Similar topics (5)

19000

Започната от barabata

Публикации: 2
Прегледи: 2234

8450

Публикации: 14
Прегледи: 7757

51949

Публикации: 2
Прегледи: 3112