• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 04:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Алчни хора, или в кой хотел да НЕ отседнем на морето.

Започната от NO CARRIER, 15.08.2007 22:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Пускам копие на една тема от фото-култ

ЦитатОтивам с приятеля ми на почивка. След хранително натравяне поради безупречната хигиена ми се случва и това....
Прибираме се след вечеря в хотел Досеви, ул. Кирил и Методий 11. Няма климатик (прекара ни живота и не намерихме други свободни стаи за 5 нощувки) и ние като всички нормални хора спахме на отворена врата на терасата. Хотелът е обезопасен, така казаха. 24 часа човек на рецепцията, комшии "орлов поглед"... Сутринта ставаме с надеждата, че ще отидем на плаж. Приятелят ми, обаче, не си намира парите. В първия момент си мислим, че може да ги е "изръсил" в стаята или докато сме се прибирали, но после той забеляза, че картите и документите му не са по местата си и ме помоли и аз да си проверя портмонето. Аз го бях извадила от дамската чантичка и го бях преместила в тази за плаж. Отварям, а вътре вместо 200-тата лева изтеглени предната вечер се мъдрят едни 2 лева... Колкото за една студена вода. Естествено веднага сигнализирахме в хотела и на полицията. Чакахме около 3 часа. Ходихме в полицията, подадохме жалба. Отношението на хората от хотела беше под всякаква критика. Обвиниха ни едва ли не, че лъжем, за да си изкараме безплатна почивка. На въпроса "Имаме лаптоп и фотоапарат, как ще гарантирате, че няма да изчезнат" ни отговориха "Носете си ги с вас!".
Според полицията от един месец насам има случаи на обрани по същия начин. Вземат се само пари, защото парите най-трудно се проследяват. Не ми се мисли, както леко спя, какво щеше да стане ако се бях събудила докато ни обираха... Можеше сега да не ви пиша тук...
Сега сме в друг хотел, не само обрани, но и одрани, защото си платихме и за днешната нощувка. Нормално стая се освобождава до обяд... дори и когато гостите на хотела са били в полицията, защото са ги обрали в същия хотел през нощта.
Искате екщън, семеен хотел Досеви, гр. Несебър е вашето място.
Нямаме доказателства, гостувайте там на собствен риск.

Има продължение. След като се разбра, че по никакъв начин не могат да гарантират сигурността на вещите ни, ние тръгнахме да си търсим друг хотел. Ненужно е да обяснявам, че никой не поиска да ни вземе за 2 нощувки. Накрая си намерихме хотел. Върнахме се да си искаме парите за 2те нощувки, които ни оставаха. Собственичката си погледна часовника и най-нагло върна 50 лева, само за едната нощувка, понеже напускаме хотела след 12... Стаите се освобождават до 12 часа... дори и да са те ограбили през нощта и до 15.00 да си бил в полицията... Няма такъв филм. Отидохме да си искаме фактура после, фактура също отказаха да дадат. Заплашиха ни с полиция, да не сме стъпвали там, защото хотелът бил частна собственост... Утре ще подаваме още жалби и ще късаме още нерви. Според собственичката сме отищли там, за да изкараме безплатна почивка... Не ме е яд толкова затова, че са ни обрали, просто няма такова отношение...
NO_CARRIER, пускай! Който пише по други форуми, също да пейстне темата...
SD, те с чужденците добре се отнасят. Собственичката разправя как лично закарала някакъв чужденец до София до посолство, за да си извади документи, но нали ние сме българи и аз определено изглеждам като най-голямата престъпничка на света, на нас се опитаха да ни обяснят как или и двамата сме си изгубили парите или си измисляме...
НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ!

Връзка към оригиналната тема тук
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

kratun

Откак се помня, живея на някакви си 150 км от Черно море. Откак се помня, там е безкрайна простотия през лятото (едно време беше модно да се крадат хавлии, маратонки, бански  :-), за използвани презервативи не съм чувал, но не го изключвам *ROFL*, от балконите на хотелите) и като капак е шумно, тъпо, гнусно и кофти безобразно мазохистично изживяване. Мразя нашето черноморие в периода 15.06. 15.08 всяка година.
От 5 години, всяко лято, в най-горещото време съм на планина или по-близо до нея. Цените са добри, обслужването - също. Кеф! А зимата и в късна пролет, когато на тъпаците (наглите собственици) от черноморското крайбрежие им е най-зле, и имат най-много дертове?!?! Е, тогава и аз отивам на почивка там. Ол инклузив! Като баш дърт немски пенсионер. Около 8-ми март всяка година има невероятни оферти. Срещу 40 лева за двойна стая - получаваш парна баня, сауна, шведска маса (невероятна), басейн, перлена вана в рамките на 2 дни. Който иска, да се белосва в натовареното време. Аз ще ходя в Дуранкулак (на майка си .....) в края на Август. Само за два дни.
,,Всичко, което съм искал е било — съгласие с моите желания, след конструктивна дискусия." - Уинстън Чърчил.

glorious

бало си е меча, добре че не ми са се случвали такива работки  :'(. аз все с парите си ходя..не е решение, но помага вече доста години.
хубаво е човек да си уреди спането от рано, или поне в нета да си набележи няколко "по-така" хотели, за да не попада при такива образи, макар че като се замисля как да ги разпознаем?????????????!

п.с. съчуствам на пострадалите

NO CARRIER

Там е работата, че са ги окрали докато са спали. Т.е. има голяма вероятност и собствениците да имат пръст в тая работа. Или най-малкото, да са си затваряли очите.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ceco

Във всеки нормален хотел би трябвало да поемат отговорността и да платят обезщетение или поне да опростят сумите за нощувка.
А ако ги бяха заклали?
Отдавна знам, че хората, които се занимават с туризъм ставам само да продават цаца на улицата.И без това повечето от тях, които бреди 10 Ноември не са били визши функционери са се занимавали с точно това.

MeTogu

И аз обичам да ходя на моренце,но гледам да е на по-безлюдно и колкото се може по-безшумно място и ако има как да е на бунгала или палатки (Шкорпиловци или Шабла) имам познати там и ходя почти всяка година.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

NikolaV

Имам един пресен-пресен случай. На мой познати преди 2-3 месеца от 4-5 звезден и лачен хотел в Берлин им откраднали от стаята 10 000 евро. Откраднали им ги не от сейф, къфто имало, а просто от стаята. Общо-взето културно им обяснили да го духат...

ceco

Във всеки нормален хотел те предупреждават, че ако имаш ценности трябва да ги предадеш за съхранение.Това, обаче да те оберат докато спиш е вече друго нещо.

Stas

Вчера си говорих с един приятел, който отиде за една година да учи във Финландия.
Много интересна държава била! Нямало никаква престъпност! Да им се чуди човек колко са ... глупави!
Тези финландци не знаят ли как най-лесно се "изкарват" пари!?

Raven

същото ми го разказа един познат за Исландия,той живее в Рейкявик.
никога няма да ми омръзне да ми разправят за тази страна- това просто е нещо уникално.за геотермалните източници,за парното и тока без пари,за оранжериите с пресни домати и киви посред зимата,за практическата липса на престъпност  безработица и бедност,за човешките и семейните взаимоотношения,за уредеността на държавата в чисто административно и правно отношение - ако можех да си избирам страна в която да живея бих избрал Исландия.

характерно е за страните с по суров климат е че имат по качествен човешки материал,за това говорим за шведски модел а не за гръцки примерно.
в топлите страни хората са лениви и  индивидуалисти което поражда всички негативни последици като завист и лоши социални отношения.
в северните страни изборът е лесен- или живееш в мир с общността  или излизаш извън нея и умираш.
скандинавците са едни от малкото хора които предпочитат дом и семейство пред кариера и увеличение но дохода.
за това държавите с най висок жизнен стандарт са скандинавските кралства ,Исландия,Канада  Холандия,Дания...
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

cihlidi_fan

За съжаление и ние имахме почти същата случка в Гърция.
Ние ходим на Пефкохори (Халкидичекси п-в) вече 7 поредна година на едно и също място - не сме на хотел, а апартаметни под наем (то там типични хотели няма, ами апаратаментчета) . Както и да е, бяхме на първия етаж. Балкона е висока има няма 1м. тоест и малко дете би могло да го прескочи. До сега никога не ни се беше случвало, а и не сме предполагали вратата на спалнята беше отворена, защото си беше жега, а на климатик няма как да се спи... И на сутринта ставаме семейството и се оказва, че липсват: апарат, всички пари с които бяхме (добре, че не бяхме сами там и парите не ни бяха най-големия проблем) , един GSM, забележете МАРАТОНКИТЕ ми  =-O стари Рийбок, бая ползвани просто ги нямаше и едно най-ценните ми (тогава) вещи - MP4-ка. Беше ми подарък от леля ми и чичо ми когато ходиха в Дубай, в България ги нямаше все още.
Ходихме до полицията, то преводачи трябваше да търсим, че не знаят Английски и в крайна сметка нищо от откраднатите вещи не бе върнато/намерено.

Единствените виновни може би си бяхме ние, защото не трябваше така просто да оставим вратата, но все пак толкова години бяхме ходили и никога не се бяха случвали такива нещо - но, винаги има първи път.

Та така, на 1-ви пак заминавам за там тъй, че здраве да е...! *DRINK* :-)
220л. Танганайка
17 Tropheus sp."Red" Chimba, 10 Cyprichromis leptosoma "Utinta"
3 Telmatochromis vitattus, 3 lamprologus ocellatus

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg151.imageshack.us%2Fimg151%2F8813%2Flogocopy&hash=b4ea5442a8466f141a31ed7c3c139d77bd107786

jkk

В Австрия отказаха да ми сменят чаршафите пълни с черни и къдрави косми, в Италия изчезна парфюмът на жена ми, в Париж и Брюксел ме нападаха  негри и араби...най-готино е в Китай, където подобна паплач виси по въжетата "със страшна сила" :-D
350 л Малави, 120 л растителен

Stas

За Китай съм съгласен! Но, темата беше по-скоро за България...

Similar topics (5)

18914

Публикации: 23
Прегледи: 8641

25015

Публикации: 11
Прегледи: 4658

10711

Публикации: 16
Прегледи: 6996

1482

Публикации: 28