• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
09.05.2024 04:25

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Аквариум на публично място.

Започната от Boby_, 27.12.2004 10:22

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Longanlon

е, предполагам, че не амия аквариум стърчи отстрани, а е сложен на здрава подложка, която е по-широка от шкафа
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

aquamaker

Идеята за дизайна на стойката е моя.Аквариумът стои върху стъкло,което повтаря формата на основата.Само вертикалните носещи стени са прибрани по навътре за да изпъкне самият аквариум.

aqua

Цитат на: "aquamaker"Идеята за дизайна на стойката е моя.Аквариумът стои върху стъкло,което повтаря формата на основата.Само вертикалните носещи стени са прибрани по навътре за да изпъкне самият аквариум.

Майсторе,
Доста смело изхвърляне, че е твоя идеята за прибрана стойка на аквариума. Това съм го виждал преди 20 години и повече, когато за пръв път попаднах на акваристко изложение в Марсилия. А моето скромно предположение е, че е измислено значително по-рано.

Ако визираш изработка на нашенски майстори - може и да си прав, но то е копие на "световния опит". :D

Longanlon

ако носещата плоскост е от стъкло, струва ми се че има вероятност при по-голяма височина на водния стълб и по-голям обем на аквариума дъното да се счупи на местата, където стърчи.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

aqua

Ами то за тази цел се правят съответни изчисления. Колко да е дебело стъклото за да носи съответното тегло. Това могат да го правят хора с подходяща подготовка - инженери например  :lol:

aquamaker

Цитат на: "aqua"Ами то за тази цел се правят съответни изчисления. Колко да е дебело стъклото за да носи съответното тегло. Това могат да го правят хора с подходяща подготовка - инженери например  :lol:

Преди да стана aquamaker съм станал електроинженер.А колкото до дизайна сигурно си видял и преди аквариум върху стойка от стъкло,с точно тази форма.

ВЕЛИНСКИ

Цитат на: "nikolav"Джепето е на Гурко. Между Раковски и 6-ти септември.

Опс Гурко имах предвид, не Алабин...  :?

aqua

Цитат на: "aquamaker"Преди да стана aquamaker съм станал електроинженер.

Не съм искал да те засегна, ако така се чувстваш. Поста ми имаше идеята да бъде лека закачка към всички колеги, които нямат техническа подготовка.

Определено за да правиш сложни съдове от крехък материал изисква добра подготовка и много опит. Не само да знаеш формулата на котела, специфичното тегло на водата, стъклото и якостните характеристики на същото. Това са неща, които се учат по съпротивление на материалите.
Щом толкова години правиш качествена продукция и публиката те търси значи си разбираш от работата, в което не съм се съмнявал и за момент, след първия преглед на публикуваните от теб мостри.

Желая ти много доволни клиенти през новата година!

Similar topics (5)

2673

Публикации: 18
Прегледи: 8439

53558

Публикации: 10
Прегледи: 4569

30307

Публикации: 7
Прегледи: 3811

24169

Публикации: 11
Прегледи: 7363