• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 03:36

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Tiro

Най вероятно харддиска е за смяна. В добрия случай може и само кабела да е  *dontknow*.
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

kapacitet

ЦитатСтана 3-4 пъти вече-както си работи компютъра и забива нищо на можеш да направиш,давам му ресет и ми изписва  searching for boot record from ide-0..ok     error loading operating sistem.Като му дам пак ресет(аз съм упорит)зарежда и се оправя.И така няколко пъти.

А преди да забие някакви странни звуци да се чуват. Нещо като изчаткване примерно.

gipsa77

goldstar94

Хехп - Моля ви помогнете ми значи имам някакав странен вирус който неми да ва да си влизам в антивирусната . Значи искам от вас някои ако знае как се връща компа с времето на заде нека ми каже моля ви  :'( :'( :'( :'( скаип -> goldstar-4oo

Black Adder

ТУК има доста подробно описание как да се справиш с вирусите.

YAROSHKH

Цитат на: jodeci - 04.12.2009 17:35
Ами от настройките на видео картата ти. Там можеш да избираш  да не е клониран вторият монитор от първия.
;)
Да, ама аз не съм виждал там подобно нещо... Трябва ли да свържа TV като втори монитор, чрез DVI изход ? Засега позлвам VIDEO изхода...
150 литра - 80x38x50 (ДхШхВ)
2 Стъклени сома
6 - син неон
1 - Птеригоплихт (дано съм го написал правилно)
1 - САЕ
3 - Зелено Лабео
2 - Златна рибка
ХХ - Red Chery
1 - Трихогастер - неизвестен

bicho1976

Помощ,хлапето объна декстопа на обратно.Как да го оправя самомоля по-подробно че със зле с тази техника.Иначе трябва да обърна монитора на обратно *CRAZY*

Tiro

от настройките на видеокартата, но за да може да ти каже някой по подробно трябва да кажеш каква ти е видеокарта и евентуално някакви screenshot's да дадеш
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

bicho1976

Б.х м.м.му ,оправих го.Ама верно обърнах монитора  :-D.Полудях, четири дена без нет и форума,щях да се разболея.

alexanderson

Флашката ми е 8 гигабайта ,а когато се опитам да и кача фаил по-голям от 4 ми дава ,че няма място  :duvar: Проверявам я от свойства и там е празна ,защо не мога да запиша големи фаилове не знам  *dontknow*
176л

Лора

Цитат на: bicho1976 - 23.12.2009 20:39
Б.х м.м.му ,оправих го.Ама верно обърнах монитора  :-D.Полудях, четири дена без нет и форума,щях да се разболея.

Краста е, краста.... :-D
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

avella

Здравейте! Всех си нов компютър, но имам проблем с видео картата. Ето и характеристиките:
Процесор: CRU Intel CORE DUO 5300/ 2.6GHZ/ 2MB/800
Памет: 2х2 GB/ DDR II 800
Твърд диск: 640GB/ 7200bps/16MB
Видео карта: nVidia 9500GT/ 1GB/ PCI-E/DVI
Дъно: MB s.775, Intel G31, DDR II, PCI-EX 16x, Audio 5.1, LAN 10/100, S-ATA, USB 2.0, m- ATX

Проблема: Инсталирам операционна система, щом инсталирам драйвъра за видео картата и растартирам, оперционната система не тръгва. Мога да вляза само през Safe mode, да деинсталирам видео драйверите за да тръгне пак. Пробвах с няколко вида драйвери - от диска и от интернет (най- новите и по- стари). Пробвах с Windows Xp, Vista (в момента съм с нея), но винаги е едно и също. Пробвах и с Windows 7, но не може да довърши инсталацията до край, стига до "Starting Windows...." и монитора гасне, не може да се влезе и през Safe mode.

NO CARRIER

Цитат на: alexanderson - 23.12.2009 21:33
Флашката ми е 8 гигабайта ,а когато се опитам да и кача фаил по-голям от 4 ми дава ,че няма място  :duvar: Проверявам я от свойства и там е празна ,защо не мога да запиша големи фаилове не знам  *dontknow*

Виж дали не е форматирана на FAT32. Ако е - форматирай я на NTFS.

Цитат на: bicho1976 - 23.12.2009 20:39

Ако видеокартата ти е nVidia, щракни на десктопа с десния бутон, nVidia Control Panel от там иди на display, rotate display и избери No Rotation.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

Цитат на: avella - 23.12.2009 21:55
Здравейте! Всех си нов компютър, но имам проблем с видео картата.

Проблема: Инсталирам операционна система, щом инсталирам драйвъра за видео картата и растартирам, оперционната система не тръгва. Мога да вляза само през Safe mode, да деинсталирам видео драйверите за да тръгне пак. Пробвах с няколко вида драйвери - от диска и от интернет (най- новите и по- стари). Пробвах с Windows Xp, Vista (в момента съм с нея), но винаги е едно и също. Пробвах и с Windows 7, но не може да довърши инсталацията до край, стига до "Starting Windows...." и монитора гасне, не може да се влезе и през Safe mode.

Инсталира ли драйверите за чипсета преди да сложиш драйвера за видео картата ?
Днес точно оправях подобен компютър  но с дънна платка Foxconn пак с чипсет  G31  и същата видео карта , но с процесор E5200.

Първо се инсталлират драйверите за чипсета и за всеки случай рестартираш. Тогава вече може да инсталираш драйверите за звука, мрежата и външната видеокарта (или вградената такава ако има). Това е правилната последователност. Всички комуникации в един компютър се базират на чипсета. Ако не си му сложил драйверите първо на него всичко друго може да ти е проблемно. Дори да не искат да се инсталират драйверите за някой компонент.

Цитат на: NO CARRIER - 23.12.2009 23:07
Виж дали не е форматирана на FAT32. Ако е - форматирай я на NTFS.
Да разясня поста на колегата: файлова система FAT32 позволява големината на един файл да е до 4 ГБ без 1 байт  (2^32−1 bytes) .  По-голям файл може да бъде записан чрез архиватор който може да разцепва архива на части и за скорост може да се указва архиватора да работи по метод без компресия - без забавяне просто си го прави като архив и го цепи на части. Скоростта  е като копиране.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

avella

Цитат на: barabata - 23.12.2009 23:10
Първо се инсталлират драйверите за чипсета и за всеки случай рестартираш. Тогава вече може да инсталираш драйверите за звука, мрежата и външната видеокарта (или вградената такава ако има). Това е правилната последователност. Всички комуникации в един компютър се базират на чипсета. Ако не си му сложил драйверите първо на него всичко друго може да ти е проблемно. Дори да не искат да се инсталират драйверите за някой компонент.
На ХП и Виста инсталирам всчко в тая последователност. Опитвам се да сложа Уиндоус 7, инсталира се до някъде и след това спира. Мисля, че там се крие ключа, но до тук. Иначе без драйвъри видео картата си работи перфектно.

Similar topics (5)

9781

Публикации: 0
Прегледи: 2194

58907

Публикации: 3
Прегледи: 3239

3633

Публикации: 8
Прегледи: 4002