• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 23:59

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

miTko

Цитат на: Joro Vn - 24.04.2008 01:52
В интерес на мирните съвместни съществувания на територията на населяваното от семейството ми жилище ще трябва да купувам още един компютър. :-) Ако някой колега е в час с конфигуриране, вкл. и цени, може да удари едно рамо в избора ми. Ще трябва да се получи геймърско изпълнение, с ориентировъчна цена не-повече от 600-800 лв. Мониторът не го включвам тук.
Жоро, най-добре питай хора от Варна, щото нали знаеш че цените навсякъде са различни!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Ilianidis

Sorry za latinicata,ama pi6a ot slujebniq.Imame seriozen problem s edin ot komputrite upravlqva6t tehn. liniq,markata e DELL i ne zarejda windows,trygva zahranvaneto,monitora ne vkl. ,dynoto izdava niakakav zvukov signal i na LED indikatorite na zadnia panel ostavat da svetqt 3 i 4.Imam symneniq za biosa ili videoto.Kakvo mislite 4e e stanalo.Pravi go za 4 pyt kato sled tova e trygval,samo 4e sega izob6to ne trygna?

NO CARRIER

Отвори го, извади всички платки, които могат да се извадят, изтърси ги от прахта и ги върни по местата им. Направи същото с паметите. Размърдай кабела на монитора.
И кажи колко и как писка.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Ilianidis

За мърдане на кабелите го сторих,но за отваряне и дума не може да става,поне докато не ми разрешат,че системата е много отговорна и не допуска никаква неоторизирана намеса.Звука образно мога само така да го опиша:(- --- --) ,като чертичките са продължителен звуков сигнал,а паузите са си паузи с продължителност също толкова дълги като звука.Отзад LED индикацията премигва,като 1 изгасва,2 изобщо не светва,а 3 и 4 остават да светят постоянно.Не допуска стартиране на биоса.На втория работещ компютър няма светещи по време на работа диоди,а само премигват при старт.

barabata

Я кажи модела на компютърчето - Dell Optiplex и кои са цифричките ?
3 години бях Хелпдеск в голяма мрежа и всичко беше Dell - още си пазя тефтерите с вариантите на светлина индикация за грешките.

Изнамерих си от архивите:
ЦитатDesktop Diag LED
O-off, Y-yellow, G-green
ABCD
OOOO OFF-system no power or off
YYYY  reserved for future use
YYYG  RCM-system in recovery mode-checksum error
YYGY  CPU-cpu activity or failure
YYGG  MEM-memory activity or failure
YGYY  PCI-pci activity or failure
YGYG  VID-video card activity or failure
YGGY  STO-storage config or failure
YGGG  USB-usb config or failure
GYYY  MEM2-no memory detected
GYYG  MBF-fatal motherboard failure
GYGY  MEM3-memory config or compatibility error
GYGG  PRV-pre video system error
GGYY  CFG-resource config in progress
GGYG  reserved for future use
GGGY  POV-post video system error
GGGG STD-post sucessful

При стартиране светлинката на бутона за включване или до бутона (при различните модели е различно) трябва да свети зелено. Ако светне в оранжево/жълто значи захранването е сдало багажа.

Ако го подкараш и има някакви проблеми (рестартирания, нестабилност и т.н.) за всеки модел на Dell си има програмки за диагностика и много добре се справят с локализирането на проблемите. За конкретната програмка е необходим Модела или ако не го знаеш има един номер Serv.Tag  който абсолютно еднозначно определя този компютър какъв модел и конфиигурация е и кога и на кого е продаден. Също така по него може от сайта на Dell да си изтеглиш всичко необходимо.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Ilianidis

Dell Optiplex 745 е.Компютъра и монитора са на една стойка.Светлината на захранването е зелена.Модела на втория го видях в биоса,а също е изписан и на една лепенка по корпуса.

Joro Vn

Ами добре, нещо конкретно- днес ми направиха два варианта на конфигурация:
1. Дъно- ASUS M2N4-SLI, nForde4 SLI, AM2
2. Процесор- Athlon 64 X2 4000+ (2.1GHr, 1MB, 65W,AM2) box
3. RAM- DDR2 1GB/800 PQI - 2 броя
4. V-карта- GF 8600GTS Express, 256 DDR3, 128bit, TVout, Dual DVI
5. HDD- WD 320GB 7200/8MB SATA2
6. BOX- PRML5440CJROAD350F6/350W Fortron
7. Другите карантийки- опт. у-во, флопи, мишка, клавиатура
    Получи се цена 785 лв.

И втората:
1. Дъно- ASUS P5K SE, iP35, Quad, 2D2-1066
2. Pentium Dual-Core E2180 (2.0GHz, 1MB, 65W, S775) box
     Останалите неща са същите. Цена- 851 лв.

Ще бъде ли поне на средно ниво?! :-)

barabata

Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Stas

Жоро, като начало 3 бележки:
1. паметите на PQI хич не са читави. Нека ти сложат някакви други като Kingston, Patriot, Apacer...
2. 320 GB дисковете не се държат никак надеждно. По-добре сложи един Seagate 250GB/16MB cashe или 500GB/16 или 32 кеш, ако ти трябва обем.
3. Аз лично съм фен на Интел и според мен втората конфигурация ще е малко по-бавна, но пък по-стабилно работеща.

Ilianidis

Цитат на: barabata - 25.04.2008 02:02
Погледни тука : Troubleshooting Tools and Utilities - Dell™ OptiPlex™ 745 User's Guide

За конкретния модел от Dell

Мерси.точно това открих и все пак благодарско,напъти ме доста точно.Проблема излиза и по светлинния и по звуковия сигнал,че е проблем с паметта,ако са две ще се пробва с едната само.....

puhcho

Здравейте, търся монитор crt около 100 херца и да е 17 или 19 инча, втора употреба.Къде може да се намери такова нещо, на добра цена?

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Joro Vn

Стас, благодаря! На този компютър миналата година сложих един 250 GB, на ХИТАЧИ, и не съм доволен от него- даже мислех да правя рекламация. Може би е било чист късмет. Аз също съм фен на ИНТЕЛ, в момента съм с такъв процесор и не ми е правил въртели през всичките години на работа. За игри обаче ме убеждават, че по-добър е на AMD. Тук съм малко пред дилема.
    Имам и други оферти, но не съм успял да ги разгледам в подробности. За видеокартата, която е в предния пост, ми подсказаха, че трябвало да бъде GT, а не GTS-тази била орязана версия. Може ли се каже така?

Lan

Цитат на: Joro Vn - 27.04.2008 02:54
...
За видеокартата, която е в предния пост, ми подсказаха, че трябвало да бъде GT, а не GTS-тази била орязана версия. Може ли се каже така?

Не е точно така. Но първо да уточним, че 8600 е слаба карта, независимо дали е GT или GTS. Ако машината трябва да е годна и за игри, подходяща видеокарта е 8800 GT. По принцип GTS трябва да е по-високата серия (а не орязаната), но специално при 8800 е с по-старото ядро на видеопроцесора и затова е по-добре да е GT. Ако 8800 е твърде скъпа за предвидения бюджет, пробвай с 9600 GT - би трябвало да е по-евтина от 8800, но с достатъчно добра производителност.
Успех!
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

Пламката

Имам един въпрос-как да свържа пц-то към телевизора.Една жена в кони-кома ми каза че можело с кабел но и тя не знаела точно какъв.Ако имате някаква идея споделете  *privet*
Има ли желание има и начин :)

Similar topics (5)

39803

Публикации: 3
Прегледи: 2253

21975

Започната от sliven

Публикации: 53
Прегледи: 17479

37333

Започната от jorog2

Публикации: 0