• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

19.07.2025 15:17

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

barabata

Цепенето на диска и инсталацията могат да се направят при самата инсталация на Windows. Самия той пита къде да се инстали и по подразбиране предлага на целия диск да се инсталира но може диска освен да се форматира и да се дялне на дялове.
Първо обаче трябва да се погледне този лаптоп идва ли си с операциона система (VISTA примерно) и ако да да се види дали не е разцепен вече диска на дялове и дали първия дял не е отделен за аварийно възстановяване на операционата система - обикновено този дял ако го има е скрит - hiden.
Ако напишеш коя версия на Windows ще инсталираш ще ти постна картинките на процедурата по разделяне на диска и инсталирането.
(Windows XP или VISTA)
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

miTko

Цитат на: Lan - 22.04.2008 12:15
С какъв бод е шит - рибена кост, зад игла или някакъв друг?

То пак ще занимаваме хората с глупости, но виж Acronis Disk Director, ако не си го пробвал и ще усетиш разликата! Дори стария Acronis Partition Expert си беше добър.
Няма нужда от лицензи и прочее има го в Hiren's BootCD:
http://www.hiren.info/pages/bootcd
Разни мои АКВАРИУМИ 

barabata

Ето една процедура за Windows XP - hdd management написана набързо.
Не ти трябват никакви допълнителни програми освен инсталационият диск (инсталационен флаш или друг носител).
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Лора

Цитат на: barabata - 22.04.2008 12:17
Цепенето на диска и инсталацията могат да се направят при самата инсталация на Windows. Самия той пита къде да се инстали и по подразбиране предлага на целия диск да се инсталира но може диска освен да се форматира и да се дялне на дялове.
Първо обаче трябва да се погледне този лаптоп идва ли си с операциона система (VISTA примерно) и ако да да се види дали не е разцепен вече диска на дялове и дали първия дял не е отделен за аварийно възстановяване на операционата система - обикновено този дял ако го има е скрит - hiden.
Ако напишеш коя версия на Windows ще инсталираш ще ти постна картинките на процедурата по разделяне на диска и инсталирането.
(Windows XP или VISTA)

Лаптопа е без ОС.Сложих Windows XP.
: април 22, 2008, 16:02:24
Цитат на: barabata - 22.04.2008 15:45
Ето една процедура за Windows XP - hdd management написана набързо.
Не ти трябват никакви допълнителни програми освен инсталационият диск (инсталационен флаш или друг носител).
нещо такова се опитвах да направя но не се получи,явно нещо пропускам.Сега ще разгледам схемата и ще пробвам
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

barabata

Ако стигаш до момент в който ти изписва че няма диск на който да се инсталира Windows XP значи диска ти е САТА и инсталациония Windows с който работиш няма интегрирани драйверите за SATA контролера. Драйверите могат да се изтеглят от сайта на производителя за съответния модел лаптоп и се добавят чрез дискета в началото на инсталацията когато в долната лента се изписва натисни  F6 за зареждането на SCSI драйвери - натиска се F6 и системата спира да зарежда и ти излиза диалогов прозорец с наставления за зареждане на необходимите драйвери от дискета. Има начин тези драйвери да се интегрират в самата инсталация и да не е необходимо зареждането им от дискета, но сега нямам време да опиша процеса чрез програмката nLite (има го описан на английски).
Ако инсталацията няма драйвери за САТА контролера и да го разделяш с други програми инсталацията като не вижда диска нищо не може да правиш. Има и друг вариант с бутане в BIOS-а на машината - Забранява се SATA Native Support но при различните компютри или я има тази възможност или е описана по различен начин. След инсталацията също е малко по-сложно пускането на SATA Native Support понеже се налага ръчното копиране на разни файлове (драйвер) и след това да се промени тази настройка в bios-a (да се разреши пълноценото ползване на диска с всички екстри на САТА интерфейса).

Лора

Оф ами оплесках я.Така го направих че инсталирах за втори път Windows Xp и така блокирах системата,че нито bootващия диск иска да тръгне,нито да се зареди Уина.При стартиране ми изписва нещо от сорта "системата се рестартира" и започва да се рестартирва по 2-3 пъти.Направо ми побеля косата.
Давайте акъл как да оправя нещата  :'(
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

barabata

В биоса виж да стартира от CD-то системата и при стартиране на черен екран изписва Booting from CD ...
и почва да изрежда точките - чака да натиснеш клавиш от клавиатурата че искаш да стартираш от ЦД-то и ако не натиснеш клавиш стартира от харда. Имаш 3 секунди да реагираш след появата на този надпис. Направено е така след първия рестарт да не се зацикли пак със стартирането на инсталацията отново ако оставиш диска в устройството.

Направо изумяваш хората от нито една инсталация ги направи две наведнъж :) - напредваш ...

Лора

Стигала съм до 10 на ден  :-D
Зацикли и неиска да тръгне.Като натисна клавиатурата за да тръгне диска стои така близо 30мин .Толкова засякох.Изключвам и пак наново същата работа.  *dontknow*

Добре че половинката не е дошъл още да си обере багажа.Така че имам резервен лаптоп за няколко дни...

При стартирането на Уина изписва следното:Setup is being restarted ....   и си рестартира докато не го спра аз

MeTogu

Аз имам един познат който ще ти го оправи,ама зима 20-30 кинта.
Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

Лора

Бе за познати и аз имам.Не е работата в 20-30лв то е ясно,че ако аз немога други ще го направят.

barabata

Ако от биос-а изключиш изобщо стартирането от HDD (не промяна на реда на стартиране а да извадиш харда от листата) би трябвало да си стартираш само от CD-то. След първия рестарт обаче трябва да оправиш положението инак ще се зациклиш и ще си стартира само ЦД-то.
Пробвай - за 2 минути работа е.
Веднъж да стартираш инсталационото ЦД - изтриваш дяловете и наново. За да е зациклило нещо неуспяваш да стартираш от инсталационото CD.

Лора

Непоема изобщо.Включвам/изключвам от Биос не тръгва и това е.И още докато е черен екрана Press any key to boot from CD забелязах че ако натисна още веднъж Ентера се показва син екран все едно са финални стъпки на инсталация.За съжаление обаче ми пише UPgrade   exit.Натискам UPGRADE започва да трие и копира файлове рестартира и се показва синия екран с надпис Setup is being restarted ....

Бе прецаках се много.Аз немога да се оправя.пробвам по начини които знам и нестава...

bigbeer

ами така става като искате да ни изядете хляба.. :)  *CRAZY*

Лора

Сложих друга версия на Windows и мога да се похваля че тръгна преинсталация.Изобщо няма да се пробвам да деля дялове.Това ще ми е обеца на ухото.За разделянето на дялове ще потърся специалист.
Благодаря все пак за помоща  ;-)

bigbeer

за сега само vista-та успява да се справи със SATA-та на повечето нотбуци които се продават без ОС.. из моловете :)

Similar topics (5)

34353

Започната от ianiovski

Публикации: 0
Прегледи: 1636

16449

Публикации: 18
Прегледи: 7150

57846

Публикации: 3
Прегледи: 3045

9619