• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

21.07.2025 09:47

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Bunz

Аз пак с моите епълски проблеми.
Някой да име идея отде да се сдобия с PrecisionScan за Mac OS X. Имам един скенер в офиса - ScanJet 5370c и тия дни ще се наложи пак да влезе в употреба.
Гледах на сайта на HP, но там няма. VersionTracker - тоже нищо.

NO CARRIER

https://warp2.external.hp.com/Driver/dr_country_select.asp?Product=C8477-14328&lang=en&cc=us 11 долара е доставката за щатите. За нашенско разправят, че трябва да се обадиш по телефона на някой от дилърите им. Иначе не го откривам.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Bunz

Мерси Коко, постът ти ме смисли как да си реша проблема без драйвър за OS X:
Тъй като OS X има възможност да работи с приложения за OS 9.2 се сетих, че на G4-ите в офиса им е правен ъпгрейд до OS X върху OS 9.2. На сайта на HP имат поддръжка за на драйвъри за OS 9.2, дръпнах драйвъра, инсталирах го и туй то.

NO CARRIER

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Лора

Купих си лаптоп Asus X51 понеже не съм сигурна точно кой модел на Асус е ето конфигурацията
ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
- 15.4" (40 CM.) WXGA COLOR SHINE
- CPU INTEL CORE DUO T2330 (1.6GHZ/1M L2)
- RAM 2 GB DDR II
- HDD 160 GB SATA
- VIDEO ATI XPRESS 1100
- DVD-RW DUAL LAYER
- WLAN 802.11B/G WIRELESS, LAN 10/100, MODEM, 4 X USB 2.0
- CARDREADER SD/MMC/MS/MS PRO READER
- ТЕГЛО 2.7 КГ
- BAG AND MOUSE
- 2 Г. МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Интересува ме този лаптоп има ли два харда и ако "да" как мога да ги разделя.Защото при инсталацията на ми показа само една партишън.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

federal

Само 1 е HDD, това е честа практика производителят да остави само един дял, а останалата част- неразпределена, тъй като са помислили, че може потребителя да поиска няколко такива дяла.

Лора

Цитат на: federal - 22.04.2008 00:23
Само 1 е HDD, това е честа практика производителя да остави само един дял, а останалата част- неразпределена, тъй като са помислили, че може потребителя да поиска няколко такива дяла.

И от тук следва въпроса-имам ли възможност за разделяне на дялове и как става тази процедура?
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

puhcho

Един му е харда, но можеш да го разделиш на няколко колкото си искаш големи.Потърси тази проста, популярна, но много добра програма.След като направи операциите като уиндоуса се включва трябва да чакаш.Става общо взето бързо.

А ето я и нея - Partition Magic, ако не се лъжа е на нортън(Антивирусни и др.)
А ето и линк - http://store2.data.bg/joropaev/Software/Partition%20Magic%208%20Pro%20FULL%20+key.rar
Успех!

Лора

Благодаря!Ще я дръпна и ще се помъча.Просто ми е за първи път  :-[

federal

Можеш под Windows да го направиш. В частта manage от My Computer и Disk managment ще ти излезе неразпределената част от диска.

Lan

"Partition Magic" е на "Symantec", която беше основана от Питър Нортън, но в момента (май все още) е собственост на... - познайте на кого - на "Microsoft" разбира се.
federal е прав - може да се извърши и с инструментите на "Windows". Все пак "Partition Magic" предлага повече възможности (някои от които ги има и в "Windows", но са разхвърляни в различни програми) и не прави нищо преди финализирането на операцията, така че по всяко време можеш да се откажеш, ако решиш, че си оплескал нещо, и да започнеш наново.
В крайна сметка обяче и с двете програми трябва да се работи внимателно и най-добре е да го направи някой, който вече го е правил. Но когато дискът е нов и все още на него няма какво да се губи, не е толкова страшно и да се поекспериментира - най-много да се наложи преинсталиране на операционната система...
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

kapacitet

Цитаттрябва да се работи внимателно и най-добре е да го направи някой, който вече го е правил

Това даже е препоръчително. И за C:\  не по- малко от 30GB  *THUMBS UP*

miTko

Така е, klaralara06 дай да го направи някой, на когото му е работа, и без друго Partition Magic е шит!
Така де, и ние хляб ядем! ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Лора

miTko май така и ще стане.Мъчих се и с инструментите на "Windows" за съжаление си стоя на същата позиция.

Lan

Цитат на: miTko - 22.04.2008 10:13
... и без друго Partition Magic е шит!
...

С какъв бод е шит - рибена кост, зад игла или някакъв друг?
А сега сериозно. Първо да уточня, че "Partition Magic" е програма, създадена от "PowerQuest", която беше лапната от горецитираната "Symantec" (дали преди самата "Symantec" да бъде лапната на свой ред от "Microsoft" или след това - не помня, пък и не е толкова важно). Поне докато се развиваше от "PowerQuest" програмата си беше много читава и сигурна и никога не съм имал проблеми с нея (в интерес на истината - с версията на "Symantec" също). Според мен най-голямата опасност при работа с нея (и с всяка подобна програма) е да спре токът по времето, когато вече е започнала да внася промените, които сме й задали. За съжаление това не е изключено у нас, но за това програмата не е виновна. А в края на краищата има и UPS-и...
Първият, който е изпсувал вместо да хвърли камък, е баща на цивилизацията.
Зигмунд Фройд

Similar topics (5)

36999

Публикации: 4
Прегледи: 3189

19342

Публикации: 25
Прегледи: 11384

35768

Публикации: 0
Прегледи: 1933

35449