• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 00:14

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте, част 2

Започната от Longanlon, 08.01.2007 23:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

STOWNSNAKE

Процесора е INTEL(R) CORE(TM) 2 DUO T 5550,1,83 Ghz.
Досега не ми се е случвало.Аз предимно използувам лаптопа за продукция на музика.Дори малко ми е странно ,че не загрява на муз. програми,които са доста тежки.....
Деиствително нямам представа каква е допустимата температура на този процесор.

barabata

INTEL(R) CORE(TM) 2 DUO T 5550
Thermal Specification:  100°C

Моето предположение е следното - охлаждането на процесора само по себе си е добре направено явно. Проблема идва като се натовари и графиката с някакво 3Д (разни игри). Тогава почти всичко в лаптопа почва да отдава топлина и почва вече да издиша охлаждащата система на лаптопа като цяло. Затова в натоварен само процесор при обработка на музика няма проблеми, но при игри има. Това може да се провери ако се пуснат гейм тестове и се сравни с пускането на разни математически тестове .
Истината е че трябва да има повече въздух под лаптопа и по възможност движението му. Косвено високата температурата влияе лошо и на твърдия диск,  и на батерията като скъсява техния живот.
Дори да не се изключва/забива/рестартира в жегите е хубаво да се свалят малко температурите на лаптопите работещи на натоварен режим. Тяхното предназначение не е да бъдат товарни коне - за това си има десктопи където компонентите са отделени един от други и масата на охладителите не е проблем.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

Деян

То не е точно за компютъра, но както и да е.
Как се свалят флаш игри, всички други флаш истории ги свалям, само това не става.

STOWNSNAKE

Благодаря още веднъж за съветите и  информацията.Засега съм повдигнала лаптопа от двете страни и ми се струва ,че е по добре.Във същност при всички случаи е по-добре.Температурата е до 81 ' С  по време на играта.Но мисля,че е наложително да си купя подложка.Благодаря и за линка с подложките ,които ми дадохте.Само не знам на каква точно трябва да се спра.Може ми вие бихте могли да ме посъветвате!

Stupid_boy

от скоро съм с тази:
http://plesio.bg/postavki-za-laptop-c-69977955/notebook-black-p-223514.html
при мен прегряваше паметта и wi-fi-то. лаптопа увисваше напълно. с тази подложка паметта поистина, но процесора започна да загрява повече ( без нея е около 50 градуса, с нея отива на над 60 ). днес съм спрял вентилаторите, паметта е охладена, процесора също. трудно е да се каже коя точно ще е удачна.
лаптопа е dell latitude 530.

STOWNSNAKE

Ами моя лаптоп е Dell Inspiron 1525.Доста загрява .както казах стига до 81-2....
И откакто прочетох,че в Дел са имали оплаквания от самозапалили се лаптопи,съвсем се изшашках *CRAZY*

niky

Имам странен проблем с моя лаптоп - CD/DVD устройството ми прави номера.
Не се рефрешва като сложа нов диск и трябва да го рестартирам маса пъти докато благоволи да прочете DVD то, което съм сложил.

То май целия лаптоп е с характер, ама това специално ми къса нервите.
А и като сложа празен диск за запис, не ми го открива винаги и съответно не мога да го запиша.

Ако някой е имал подобен проблем и го е решил ... :-(

STOWNSNAKE

Старият ми лаптоп имаше подобни проблеми,но не винаги.Някои дискове не ги разпознаваше,други трудно ги четеше,а с някои нямаше никакъв проблем.Обадих се направо там откадето го бях взела.Бях го купила от Норвегия и там хората ми казаха ,че просто на този модел сд-рома е много капризен. А преди няколко месеца  изведнъж незнайно как на новия ми лаптоп изчезна сд-ром устроиството  в my computer.рестартирах,хиляда пъти :-D,no windows-a така и не го разпозна.Един system restore го оправи.Но такива проблеми се оправят с преинсталации и ресторване,ако е от операционната система.Ако е нещо хардуерно,може би трябва да попиташ специалист.А между другото да не би да е от някой вирус? Веднъж имах един такъв и ми правеше точно подобни проблеми....Само,4е  тогава и флопито ми взе да се заяжда.....Ами тогава нямаше как вече...Ударих гумата на Windows-а и всичко си тръгна по вода.Не знам,това е от личен опит.Дано да не е нещо сериозно

NO CARRIER

Windows XP има два вида нотификация (хубава българска дума) при вкарване на диск. Едното е autoplay, другото е autoinsert notification. При теб е забранено второто. Обаче идея си нямам как се разрешаваше. :-(
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

barabata

@STOWNSNAKE
Самозапалилите се лаптопи бяха заради батериите на Сони и самото запалване се получава поради химична реакция в батериите която при определени условия се самокактализира чрез отделената топлина. Нищо общо с това дали е точно Делл или друга марка - и други лаптопи го имаха проблема. И GSM телефони имат същия проблем - гърмят батерии и даже имаше пострадали и обгорени понеже понякога се случва по време на разговор. Но масови истерии заради няколко случая на милиарди броя техника е като да спечелиш от тотото ...

@niky
Какво че рече "...трябва да го рестартирам маса пъти докато благоволи да прочете DVD то..."?
Рестартираш лаптопа или просто отваряш и затваряш устройството ?
При затваряне на устройството то се опитва да фокусира дали има диск поставен и ако не успее не развърта ами си казва че няма диск ако се опиташ да го разгледаш чрез браузър.

По принцип оптичните устройства си заминават постепенно. Първо се гледа дали е софтуерен проблема (слага се на друг лаптоп или се пуска друга операционна система от CD/ LiveCD )
Ако прави същото значи проблема е хардуерен и е в самото устройство. Почистване на оптиката (задължително НЕ спирти или други разтворители понеже оптиката е от пластмаса, най-обикновената вода върши чудеса понякога). Ако това не помага се подсилва лазера от един тример вътре в устройството. Ако пак не хваща поставен диск си плаче за ново устройство. 

Също така е възможно да чете CD-та и да не може да чете DVD-та или пък друг симптом на отслабване на лазера е възможността да записва диск който после не може да разчете. Нивата на мощност на лъча при четене и запис е различна и затова се получава така (на други устройства може да се чете).

Едит: How to re-enable Auto Insert Notification in Windows XP
15-тия пост описва най-добре нещата ...
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

niky

E може и да е хардуерен проблема наистина, въпреки че лаптопа е на около една година?

За autonotification - http://club.cdfreaks.com/f3/how-re-enable-auto-insert-notification-windows-xp-133791/

Tова го пробвах, не помага. *CRAZY*

miTko

Ники, ще подшушнеш ли марката на лаптопа, за статистиката(умствена такава). Някои не обичат статистиката, но много им здраве - хубава работа е. ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

Лаптопа е HP :-) Модела не го помня, но довечера ще го погледна.

STOWNSNAKE

когато писах,че и аз имах същия проблем със сд-тата,тогава ми казаха ,че сд-рома е много претенциозен.понякога изобщо не четеше двд-та.Този лаптоп също беше HP,но доста по-стар модел.Норвежците,защото от там го взех,ми казаха,че hp-тата обикновено имат проблеми със това......Може и да не е от това,но все пак го имай предвид

bigbeer

От няколко години повечето лещи на оптичните устройства се правят от пластмаса, а тя старее лесно и помътнява. С това си обяснявам повечето проблеми с тези устройства, ту четат ту не четат.. Ники, може да пробваш да почистиш внимателно лещата с памук навлажнен със слюнка /има и специални препарати де/, но едва ли ще се промени много положението.  *DRINK*

Similar topics (5)

21975

Започната от sliven

Публикации: 53
Прегледи: 17459

39803

Публикации: 3
Прегледи: 2249

37333

Започната от jorog2

Публикации: 0
Прегледи: 1781