• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 16:50

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте!

Започната от llello, 08.09.2005 18:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хунта

Като заговорихте за кирилизация

На този сайт може да разберете защо ФлексТъп не си струва да се иснталира и как да направите така, че да нямате никога проблеми с кирилицата :)

http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

Евала правя на тоя тип 'инжинера' дето е дал добро решение на проблема. От как ползвам този кирилизатор (имам предвид фонетичната подредба) нямам никакви проблеми в коя да е програма.

И както каза вече Stas от  Windows-ката кирилиза за  Windows по-добра няма  :twisted:

Boby_

http://www.bacl.org/itaestbg.html

Въобще не знам защо се занимавате с други такива програмки. Tази е съвсем безплатна, правена е с активното съдействие на Института за български език към БАН и е практически единствената грамотна.
FlexWord е пълен с правописни грешки - хващал съм го на няколко пъти. Да не говорим, че само през трупа ми някой ще сложи нещо на Датекс на компютъра ми.  :wink:
Ползвайте ИтаЕст и не мрънкайте, че нямало.  :wink:

NikolaV

Човека все пак пита за InDesign...
Bunz, мисля, че Стас ти отговори най-добре. Ако все пак по някаква причнина не стане (версия за Америка и тн.) пробвай с FW! И по-точно само външния му хипхенатор. Ако не ти се занимава да го инсталираш, пиши ми ЛС. Мисля, че само хипхенатора го имам в къщи и ще ти го пратя.

Boby_

Да, ItaEst си е само за М$ офиса правена за съжаление. FlexWord е писана от полуграмотни хора - пълна е с правописни грешки и е по-лоша от безполезна, направо е вредна.
Честно казано не виждам какво пречи да си сричкопренася и проверява с ItaEst в уърда и после да си копи-пейства където си иска, за да си дооправи текста.

NikolaV

Сричкопренасянето мисля ще се загуби ако направи копи-пейст директно от Word.
ПП. Говоря малко на изуст по спомени от преди 2-3 години...
Нямам в момента индезигн да тествам :-( Не знам докъде е стигнала технологията :-)

Boby_

Цитат на: "NikolaV"Сричкопренасянето мисля ще се загуби ако направи копи-пейст директно от Word.
ПП. Говоря малко на изуст по спомени от преди 2-3 години...
Нямам в момента индезигн да тествам :-( Не знам докъде е стигнала технологията :-)

Всъщност и аз говоря малко наизуст - някой трябва да се прежали и да пробва.  :wink:

NikolaV

NO CARRIER

Брех, това ItaEst изглежда интересно. Бравост. Мисля, че би трябвало да работи и с индизайн и с всяка една коректно написана програма.

Едит: Майкрошит продават техния пакет Proofing tools, който има правописна проверка, много малко думи и май няма сричкопренасяне.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

NikolaV

А сега на мене ми помагайте...
Една позната от Англия ми поръча да и намеря правописна проверка на български за чисто новия и Макинтош... И съм до тук...
Жената е пенсионерка и на сложни въпроси не отговаря... От рода на питания за версии и използван софт...

Bunz

Цитат на: "Stas"При нас се работи с InDesign CS (което всъщност е 3.0).
Сричкопренасянето и проверката на правописа на български език са вградени.
Само че за да работят ти е необходимо:
1. Трябва да намериш падащото меню Paragraph
2. Избери текста, който ще се сричкопренася и маркирай в Paragraph опцията Hyphenate
3. До менюто Paragraph e менюто Character
4. Избери в менюто езика на който ще се сричкопренася. Ако няма български - значи има проблем.

Ако искаш може да ме потърсиш на ICQ за повече инфо.

Стас, точно в това е проблема. Иначе с това кое къде е няма проблемос. Няма български, мамка му. Инак на англииски си пренася безпроблемно. А че Ин Дезигна е добър съм хапсолютно съгласен. Адобето са сериозна работа. Цяла година правих списанието на него и съм много доволен. Само дето досега текста беше ляво равнен и не ни бъркаше. Но решиха да сменят концепцията и да е джъстифай и стана мамата си сврака. Много големи дупки зяпнаха... абе знаеш за какво говоря. Сега нещата са в застой за неизвестно време.
Хиляда пъти им казвах че с пиратски софтуер работа не се върши...

Bunz

Цитат на: "NikolaV"А сега на мене ми помагайте...
Една позната от Англия ми поръча да и намеря правописна проверка на български за чисто новия и Макинтош... И съм до тук...
Жената е пенсионерка и на сложни въпроси не отговаря... От рода на питания за версии и използван софт...

Поне за Ворд ли става въпрос? Или за някаква друга писачка?

NikolaV

Цитат на: "Bunz"
Цитат на: "NikolaV"А сега на мене ми помагайте...

Поне за Ворд ли става въпрос? Или за някаква друга писачка?
Силно се надявам...:-)
Не може да обясни. Беше ми пратила един файл навремето - около 100 стр. Трябваше да го редактирам, щото накрая на всеки ред дава Ентър жената... :-)
Няма разлика с пишеща машина за нея.

Bunz

Ти на Макинтош ли го гледа файла? Аз имам Офис 2001 за мак и май-май на него бачкаше спел чек на бг....

NikolaV

Цитат на: "Bunz"Ти на Макинтош ли го гледа файла? Аз имам Офис 2001 за мак и май-май на него бачкаше спел чек на бг....
Не, на ПЦ го гледах... Това с файла го казах, за да обрисувам колко е адвансд бабата :-)

Bunz

Цитат на: "NikolaV"
Цитат на: "Bunz"Ти на Макинтош ли го гледа файла? Аз имам Офис 2001 за мак и май-май на него бачкаше спел чек на бг....
Не, на ПЦ го гледах... Това с файла го казах, за да обрисувам колко е адвансд бабата :-)

Адванс баба! Това звучи яко!!
Но малко се съмнявам че оттук ще можем да и помогнем, впреднид уменията и.

Similar topics (5)

44606

Започната от Desmoria

Публикации: 0
Прегледи: 1475

24130

Публикации: 2
Прегледи: 4393

41679

Започната от pachoo

Публикации: 20
Прегледи: 12930