• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
16.06.2024 21:33

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Ако ви трябва помощ за компютрите - казвайте!

Започната от llello, 08.09.2005 15:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

miTko

Цитат на: "NO CARRIER"Според мен, причината 90% е електромагнитно смущение, интерференция.
Вземи цялата постановка, изместия на средата на стаята и виж дали ще продължи да трепери?
Точно това е. Вдигни честотата и ще намалее, може и да изчезне на 100 херца.Поне видимо.
Разни мои АКВАРИУМИ 

patter

Драйверите би трябвало да са си о.к.
Абсолютно същия проблем го има и с друга карта Radeon 9500 (или нещо такова), която ползва друг драйвер.

Ами аз написах - честотата ми в момента е:
H: 81KHz , V:100.3KHz - от тук нататък какво повече да и дигам :-( Пробвах и с по-ниска - 75, 85KHz - резултата същия


Това с опитната постановка по средата на стаята - ще го направя. Аз ги местих насам натам по бюрото, смъкнах компютъра на земята и т.н. в общи линии пробвах всякакви удачни комбинации (не съм пробвал монитора на земята а компютъра на бюрото).

Ако има такива електромагнитни "бури" около него, то те оказват влияние само на компютъра, защото само премествам кабела от монитора на лаптопа и нема проблем.

tishovsx

нема значение, че го показва 100 херца, ама не са, и аз съм имал проблеми с X конзолата, до драйвери е !
IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

patter

Цитат на: "tishovsx"нема значение, че го показва 100 херца, ама не са, и аз съм имал проблеми с X конзолата, до драйвери е !

 Чакай, че тук не разбрах :-) Аз гледам какво показва самия монитор - той си има OSD, на който гледам какво му подавам.

dido

Решението е FORTRON PSU, поне 300-350 вата, около $50.

tishovsx

IN A REEF AQUARIUM, ONLY BAD THINGS HAPPEN QUICKLY

NO CARRIER

Аз не разбрах, че на лаптопа няма такива трептения. Добре, тогава заземени/занулени ли са и двете - и компютъра и монитора? Ако да - в един и същи ли разклонител са поставени? Понякога и метър кабел повече има значение. Евтини тонколонки наблизо има ли?

Както е тръгнало да питам - имаш ли закачена кабелна телевизия на компютъра? Нещо друго, което да е заземено/замасено/занулено?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

patter

И компютъра и монитора са в един разклонител, които е занулен (правиха измервания и знам че е добре). Самите кабели са "оригинални" - не съм им мерил занулението как е. Лаптопа е включен в отделен контакт на стената (но мисля че са в един токов кръг). Сега ще се пробвам да включа монитора на мястото на лаптопа.

 Наоколо няма нищо - нито колонки, нито кабелна, нито телевизори - нищо. Има само още няколко компютъра в същата стая, като най-близкия е на около 1.5-2.0м от мен.

dido

Смени му захранването. Обърни внимание дали трептенето го има като пуснеш ПЦ-то на студено, демек след като е било спряно за няколко часа. Ако ти е пренатоварено (и калпаво) захранването този ефект се появява след като загрее - демек след 10-15 минути.

patter

В момента е 300 вата захранването, но не го знам какво е. Нямам сложени никакви преиферии ( CD и т.н. ) и захранвам само един харддиск. И аз си мислех че е от него нещо ... Поръчах утре да ми донесат друго захранване да го пробвам.

 Това, което забравих да кажа е че трептенето не е постоянно. Гледах дали има зависимост между трептенето и въртенето на диска, но не открих такава.

Резултатите с новото захранване - утре или вдруги ден :-)

sho

Цитат на: "llello"Ми на някои компютри липсва, той съществува само при оригинална Майкрософтска клавиетура, мда. Монопол бе - ако искаш виндолс ти трябва и тази клавиетура. Тя има и клавиш "May be", когато незнаеш дали да натиснеш "Yes" или "No".
Казах!
:D  не си чел добре - бутона "May be"(може би) е добавен в специална редакция на виндовс за жени :) (на клавиатурата не ти трябва щото те обикновено се натискат с мишка:) )
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

penchod

offtopic Извинявайте, че излизам извън темата, амаи аз имам едно въпросче. Доскоро ползвах една програма, която буквално се казваше Internet Download Manager, емблемата му е зелен триъгълник, реших да я сменя с Get right и така деинсталирах, качих новата програма, пачнах я както си му е реда и сега не мога да накартам тъпия Get right  да свали нищо, иначе се стартира с компютъра и ми дава активна икона долу в дясно, пробвах с настройки-не става а ме притеснява и, че бутона за автоматичен даунлод не ми е активен, ако някой има опит с програмката да ми обясни, ще бъда благодарен.

N.Nobs

Виж в настроиките дали има нещо като "интеграция" и му дай да се интегрира към браузера който ползваш.Но мисля че ГетРайд можеше да се интегрира само към Интернет Експлорър upset
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

NO CARRIER

Моят окончателен избор е FlashGet. За Firefox има Flashgot, разширение, чрез което могат да се свалят няколко неща наведнъж, без да се клика линк по линк. Гетрайта нещо не ми хареса.  :?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

discus

Цитат на: "NO CARRIER"За Firefox има Flashgot, разширение..  :?

Я разкажи за тва че тази интегрираната му свалячка ме побърква, много неща не ги сваля корекрно.

Similar topics (5)

16449

Публикации: 18
Прегледи: 6077

36999

Публикации: 4
Прегледи: 2670

57846

Публикации: 3
Прегледи: 2325

34342

Започната от niki26


Публикации: 2
Прегледи: 1724

9619

Публикации: 2
Прегледи: 2279