• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

18.07.2025 23:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Върнах се отново

Започната от stanko, 27.11.2006 16:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stanko

Някои от по старите членове са ме забелязали и ме разпитват,затова ще разкажа накратко каде се бях загубил цяла година.
  В началото на миналият хърикеин сезон/така казват на таифуните-ураганите  тук/ доиде Катрина мина първо през флорида и след това се понесе към Ню Орлиънз където скъса дигите и ги издави
 Във флорида щетите бяха в рамките на нормалното за сезона ,но тъи като тука на всяка ел компания когато и издават лиценз за работа искат тя да има групи с висок приоритет/авариини групи които могат да бъдат командировни на всякъде/и аз съм в такава група ме изстреляха в Ню Орлиънз .Общо неофициално мнение че умишлено ги оставиха да се поиздавят/наводниха се наи гадните черни квартали с наи-висока престъпност /и пълни с боклуци.Аз им викам ничия земя,дайе и полицеиските коли ходят по 3,стремят се да локаризират всичките боклуци на едно място и там не ги закачат,и тук си имаме такъв квартал казва се Либъри сити :lol: .След това на черните им раздадоха по една карта с по 3000$ на калпак и тъи като няма къде да се върнат се запиляха из америка.Ако издавят столипиново не вярвам някои много от присъсвуващите в този форум да се трогне/не давене на хора а просто водата да отнесе  всички незаконни построики и два месеца всичко да е под вода/.След това идват булдозерите изриват всичко и почва да се строи скъп и хубав квартал,е това се случи в Ню Орлиънз
  Когато Уилма тръгна към флорида след като потроши Канкун в Мексико ни пуснаха да се приберем,прибрахме се на 23 10 около 22:00 а Уилма ни удари на 24 10 в 2:00 сутринта,стигна до границата между 4 и 5 категория /5 е наи висока/ скороста на вятъра стигна 145-165 мили/час 230-260км/ч вилня около 12 часа в това време излючиха превантивно двата АЕЦ които захранват Флорида с ток и ги стартираха след 48 часа,но енерго преноснста мрежа беше тотално потрошена.Първите няколко дена оправяхме само авариини захранвания на клетките за мобилни телефони да се възстановят комуникациите.С цел недопускане на престъпления бе въведен вечерен час ,забранено беше движението от залез до изгрев слънце,докараха и армията да помага и патрулира постоянно във въздуха имаше поне три тежки нисколетящи десантни хеликоптери и 4 -5 дребни на по голяма височина.деистват меко казано достатъчно респектиращо.след 4-5 дена докараха авариини екипи за възстановяване на ел мрежата от цяла америка и канада ,специално аз бях придаден към канадци и бях възхитен от профисионализмът им и организациятя 128 човека  с 32 тежки машини сълбопоставачи стълбоповдигачи и др с Е Д И Н начлник и трима заместници които също работят.за възстановяването бяха докарани около 15 000 !!! машини и около 60 000 човека/които е работил с хора знае какво е да кординираш работата на толкова хора на площ колкото три българии/
За около 4 седмици беше вазстъновено около 90% от ел захранването . С тази бригада която работих /работеше се 12-16 часа и се плащаше за толкова/в наи добият си ден сложихме 52 мили високоволтов електропровод.Наи голям проблем ни бяха повалените стълбове и стари и паднали кабели и с умиление си спомних зс нашите цигани които биха изчистили всичко много бързо.
   За в къщи останах без покрив  в буквалният смисъл до април месец  първо гледах небето като си легна а след това един син наилон които замествше  част от покрива.един месец бяхме без ток.в общи линии до април си беше весело .след това си ударих кракут и бях в затворническа болница,след това смених апртамента на 5 юли докато оправя всичко 10 -15 дена ,и с новият доставчик на интернет неможех да пиша .Нова командировка този път в Ню Йорк от 1 септември до 15 октомври докато се наглася като се върна сменя интернет доставчик  и ред други проблеми 20 ноември отново на линия
 Е това е доста накратко къде съм се загубил

Boby_

:lol: Освен да ти кажа добре дошъл отново и да ти пожелая по-безоблачно бъдеще (в буквален и преносен смисъл)...  :wink:

NO CARRIER

Добре дошъл отново и от мен.
Дано вече всичко е наред и няма повече ексцесии.  :beer
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

smirnof

Не се познаваме лично, но добре дошъл и от мен.

:D  :D  :D  :D  :D

zmeq

Ми то лично кажи речи никой не го знае  :wink:
Дискуси има ли живи от едно време :?:

AQUASAUR

Здравей, Станко!
Абе, при всяка среща тука с Боби(discus) все те споменавахме "кви ли урагани са те отвели", че никъв не се обаждаш... :roll:
па то верно си е било... :wink:
Е, радваме се да чуем че Всичко се е номализирало и пак си "on line" !
Сега почвай да разправяш и за рибоците - Дискус фермата оцеля ли...?
пусни пак някой фотос на "рибарника" да се изкефя... :P

stanko

Oстанаха няколко дискуса  общо 6 чифта и 20 разни  сега пак имам малки
и един хубав чифт ми хвърли хаивер в обшият аквариум отделих го и го чакам отново

Raven

леле братко колко си препатил :lol:

добре поне че се е разминало по живо по здраво,че даже и дисковете са останали.
добре дошъл  :D
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG

Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

Similar topics (2)

2877

Публикации: 24
Прегледи: 24317

1914

Започната от Boby_

Публикации: 7
Прегледи: 3783