• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
17.06.2024 20:56

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

колко "ст

Започната от koko, 02.11.2004 22:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

koko

драги колеги, реших да направя тази анкета, за да проуча каква всъщност е реалноста при "средностатистическият" акварист по отношение на "бюджета". разглеждах дълго време този форум и забелязах, че буквално всеки разправя, че нещо си било "върха", че друго "не струвало" и т.н.
във връзка с една моя по-предна анкета по сходна на тая тема в раздел "рибки", бих искал да сондирам вашите мнения и по този въпрос.
с други думи (думи прости, както казва поетът :lol: ),дайте да видим, драги колеги, кое колко наистина струва - ще бъда доволен от каквито и да са мнения ПО ТЕМАТА. що се отнася до личното ви отношение към автора (т.е. моя милост), МОЛЯ ИЗПРАЩАЙТЕ ЛС, не пълнете темата с глупости ок?!

abaro

Тази анкета ми хареса затова отговарям. На предната въпросите бяха така формулирани че мислих 5 минути и нищо конкретно не избрах :lol: Не се сърди Шо просто съм искрен :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

dido

В тая анкета определено има някакъв смисъл макар и не много голям. Ако  я придружиш и с анкета кой каква техника ползва от даден тип -> примерно 'осветление' ->sylvania/hagen/български пури/noname, вече ще е любопитно. Това разбира се няма да значи, че хората, дето са си купили боклуци са на правия път.

Анкетата ти в рибки въобще не е подобна на тая. Беше едно от най-безсмислените неща, на които съм попадал във форума.

Последно, по-скоро въпрос. Ти да не би да се кефиш като те ругаят хората?  :-) не се заяждам де, просто винаги има такива реакции след твоите постинги, а ти си продължаваш все в тоя дух :-)

dido

Забравих да добавя. Всеки, който се занимава с акваристика си е патил и знае, че разходите са най-големи в началото, докато си накупиш необходимите неща. Т.е. можеш да хвърлиш примерно 2000 лева тази година, за да стегнеш аквариума както ти харесва (както е направил 77 впрочем).  След това разходите ти са само за храна и за ток. т.е. могат да са и по 50 лева годишно. Анкетата не покрива това.

koko

Цитат на: "dido"Последно, по-скоро въпрос. Ти да не би да се кефиш като те ругаят хората?  :-) не се заяждам де, просто винаги има такива реакции след твоите постинги, а ти си продължаваш все в тоя дух :-)

гледай сега дидко - мен определено не ме кефи да се "заяждат" хората с мен. при теб различно ли е, че го правиш на въпрос? или по-скоро ей така си питаш?! :wink:
що се отнася за това защо продължавам - не може ли?! или съм те разбрал грешно. а пък, като се сетя - може и ти анкетка да си пуснеш - такава каквато ти харесва......или не искаш?! :roll:
не е тайна за никого, че има потребители, които обичат да се "налагат", и такива които обичат "да им се налага". не знам ти точно от кои си - не те познавам - но все пак, не допускаш ли че форумът може пък и да "спечели" от анкети като тези (които ти донякъде си харесал, или пък въобще)? и това е само въпрос, без да се заяждам де  :lol:

dido

Виж сега коколинчо, аз съм от тези, дето ги боли оная работа за това кой му е кеф да се налага и кой да му го слагат. Тука си кисна щото намирам полезна информация и се запознавам със свестни хора дето имат като моето хоби.

Анкетата за мен, предполагам и за повечето тук е тъпа както и предишната ти. Мене хич не ми дреме кой колко и за какво си харчи парите. Форума едва ли ще спечели нещо от тази анкета, тя не носи никаква полезна информация относно акваристиката. По-скоро ще покаже кой с колко финанси разполага да ги вложи в заниманието си. Това е социален проблем, няма нищо общо с аквариумите.

За това, дали ти е кеф да те ругаят те питах, щото ако ти харесва можем да ти направим агитка и да те ругаем до припадък, да ти правим голям кеф демек.

Longanlon

Mомчета, темата верно е пусната в раздел 'лафче', ама хайде да не се обиждате.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FLonganlon.2.gif&hash=89a29c11af8a650ec7ddb49df6bd62ce3a6f8f5b

dido

На ръба сме :-) Аз спирам дотук...  :twisted:  :lol:

abaro

Дидо този път не си прав! Скочи му на човека без никаква причина. И за анкетата не си прав. Това колко отделя чавек за тази "занимавка" зависи повече от това колко му се откъсва от сърцето а не колко пари може да пръсне -  просто така  - за да изпъкне. Защото има и друг вариант - поканваш един специалист в къщи, той ти заснема помещението, после отива при дизайнер и двамата решават че за теб е най-добре да си купиш това и това и онова и т.н. Тук обаче такива хора почти няма нали?
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

sho

Не е точно така  той коко явно на ммометнти забравя че т'ва е форум  който е базиран на общото хоби а хобито е нещо което човек прави когато му  е приятно и забравя че целта на този форум е да си помагаме и да разменяме инфо а не да се обяснява на Дидо или на Боби или на мен( а сигурно и други ше се намераат) какви скандалджии сме! Аиде аз безпорно някога съм обидил (предимно несъзнателно) някой - сигурно и на Боби му с е еслучило ама Дидо не съм забелязал да е излизал от добрия тон дори като се е спорило за нещо :!:
П.С. разбира с еприемем сякакви оборвания  :wink:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fsho-services2.hit.bg%2F81145289603.png&hash=b42dc24e05e44d4204fa084b00e78775791436e1

77

според мен за анкетата дидо е прав :D първоначалните разходи са най големи,след това можеш да с 50 лева годишно(ако не смятаме тока)така че от тази анкета немогат да се правят някакви изводи :!:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

miTko

Цитат на: "abaro"Дидо този път не си прав! Скочи му на човека без никаква причина. И за анкетата не си прав. Това колко отделя чавек за тази "занимавка" зависи повече от това колко му се откъсва от сърцето а не колко пари може да пръсне -  просто така  - за да изпъкне. Защото има и друг вариант - поканваш един специалист в къщи, той ти заснема помещението, после отива при дизайнер и двамата решават че за теб е най-добре да си купиш това и това и онова и т.н. Тук обаче такива хора почти няма нали?

Донякъде е така, обаче ако няма от къде да вземеш пари, от къде ще ти се откъснат???(не говоря за себе си)
Разни мои АКВАРИУМИ 

niky

Всичко зависи от големината на аквариума и от мерака на собственика.
За един голям водоем парите са доста. То само тока ако включите, ще мине 100 лева. Ако сменяте лампите всяка година (а аз съм с 6)...още 150 лева.
Храна...зависи с какво храните. Ами ако храните само с Тетра?!
Ами ако експериментирате с растенията...и си купувате редки екземпляри?
Аз си мисля, че давам около 400 лева на година.
Добре че нямам морски аквариум  :?

patter

Присъствах на следния раговор в магазин за рибки:

"Мамо, мамо виж немо" - детето вижда морски аквариум с позната рибка.
"Колко струва рибката ?" - пита майката
"Ами рибката е 50лв, но за да имате такъв аквариум ще Ви трябват за начало около 2000лв" - това беше продавача

abaro

"""Няма да коментирам вашите мнения но смятам че тази анкета точно затова има смисъл, щото ако някой не е наясно какво го чака, като прочете мненията тук ще е подготвен и ще си направи сметка дали има сили да се занимава маняшки или трябва да го кара по-полека. По добре човек да е предупреден отколкото като във "вица" на Владо да казва - на мен така ми излиза по-евтино."""
Това щях да го пиша ама само си го помислих.
Ех как искам да ми подарят за коледа морски аквариум с 5-6 Немовци и 3-4 анемонии :lol:
http://picasaweb.google.com/adbaro/ACacatuoides
http://picasaweb.google.com/adbaro/AViejita
[smg id=241 type=link align=left width=88][smg id=285 type=full align=left]

Similar topics (5)

37957

Публикации: 11
Прегледи: 4792

24755

Публикации: 8
Прегледи: 35004

1872

Публикации: 1
Прегледи: 1737