• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

07.08.2025 05:22

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

reaskol

nikes

Хора нормално ли е женската като пуска хайвера и след това да си го яде..? :-| :-|

thecreater

Може да го "яде"  и да го връща в гнездото,  а може и да е шантава женска... Трябва повече търпение (на мен ми липсва ама).

reaskol

Никога женска бета не ми е яла хайвер ... Винаги са помагали на мъжкия  ;-)

nikes

Цитат на: reaskol - 18.12.2011 23:35
Някой пат го яде някой пат го качва горе..Шантава е :-D :-D :-D а сега трябва ли да се храни мъжкия или диета от 3 дни..? а и друго несъм почнал още да правя инфузорията  ако утре почна кога вече мога да ги храня с нея..? :-) :-)
: 18.12.2011г 20:08ч
Яде го със сигурност.. :'( :'(

thecreater

Цитат на: reaskol - 18.12.2011 23:35
Не си попадъл на гадни кучки. Имах една която изпълняваше танца с мъжкия, но не хвърляше хайвер веднага, а по- късно, на дъното и лакомо го изяждаше...

По- добре диета според мен. Няма да умре от глад.

nikes

Цитат на: thecreater - 19.12.2011 01:04
Не си попадъл на гадни кучки. Имах една която изпълняваше танца с мъжкия, но не хвърляше хайвер веднага, а по- късно, на дъното и лакомо го изяждаше...

ТОЧНО СЪЩОТО!!! това е шиб*ана риба.. ]:->  Танци си го прай отиде под едно украшение изви се сама направи си като гьолче от хайвера й дръпна се назад и го изяде =-O Колега thecreater как процедира при такъв случай..?

thecreater

:-) - сменяш женската.
Аз правя така: Слагам мъжкия в аквариум 12 или 15 л., такива имам. И го оставям няколко дни- седмица. Ваквариума, вече слагам и някъкви растения, ричия (много полезно)  сксиики и тн. После закрепям надупчено и отрязано шише от кола 2л. и пускам женската в него. Това за ден, два докато мъжкия не направи гнездо и не се появят вертикалните чертички на женската. Също гледам да им давам хубава храна. Замразена артемия и тн. После пускам женската и ако са готина двойка стават нещата. Трудно е после захранването.
Първие един два дни ги храня със Sera Micron, и през това време зареждам артемия. Като стане готова артемията със спринцовка и шлаух издърпвам количество, колкото за кутийка от лента (фото лента). Кутийката е черна, на която съм направил 3- дупки. От дупките изплува артемията и малките почват пиршеството. Ето, споделих си и своя опит.  :-D
: 18.12.2011г 23:11ч
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphoto-zona.net%2Fimages%2Fuser22392%2Falbum236344%2Fpreview%2F1324242584_rwky8632_DSC_7828.JPG&hash=36f301e25098878f8f8df0e9cdea262599ff81b8

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fphoto-zona.net%2Fimages%2Fuser22392%2Falbum236344%2Fpreview%2F1324242588_eiwu7193_DSC_7834.JPG&hash=df530d55d63910e114437c46285a802f02d5392e

oshikan

а пък на мен постоянно поне 2 -4 4аса правиха тоя танц само женската имаше някакво малко бяло топ4е и ништо не ставаше. накрая женската умря. :'( :'( :'( :'( :'( :'(

nikes

Цитат на: thecreater - 19.12.2011 02:10
:-) - сменяш женската.
Аз правя така: Слагам мъжкия в аквариум 12 или 15 л., такива имам. И го оставям няколко дни- седмица. Ваквариума, вече слагам и някъкви растения, ричия (много полезно)  сксиики и тн. После закрепям надупчено и отрязано шише от кола 2л. и пускам женската в него. Това за ден, два докато мъжкия не направи гнездо и не се появят вертикалните чертички на женската. Също гледам да им давам хубава храна. Замразена артемия и тн. После пускам женската и ако са готина двойка стават нещата. Трудно е после захранването.
Първие един два дни ги храня със Sera Micron, и през това време зареждам артемия. Като стане готова артемията със спринцовка и шлаух издърпвам количество, колкото за кутийка от лента (фото лента). Кутийката е черна, на която съм направил 3- дупки. От дупките изплува артемията и малките почват пиршеството. Ето, споделих си и своя опит.  :-D
: 18.12.2011г 23:11ч
Мерси колега а да те питам за храната има Нещо подопно на сера микрон самоче  в обикновенно пликче днес почвам да изшувавам  за инфузорията и имам замразена артемия защото в Карлово никъде не се продава артемия за люпена ще стане с тези храни да ги храня..?  :-)

reaskol

Цитат на: oshikan - 19.12.2011 04:58
а пък на мен постоянно поне 2 -4 4аса правиха тоя танц само женската имаше някакво малко бяло топ4е и ништо не ставаше. накрая женската умря. :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Имал съм случей, хвърлянето на хайвера да е повече от 24 часа !! Започнаха в 7 сутринта да се въртят под гнездото и чак на следващия ден по обяд някъде приключиха. После малките се излюпиха и всичко беше ок  :-)
: 19.12.2011г 13:01ч
Цитат на: thecreater - 19.12.2011 01:04

По- добре диета според мен. Няма да умре от глад.
В момента имам една такава, само че с други отклонения.
Защото е толкова хищна, че когато отива под гнездото при мъжкия, вместо да се въртят тя започва да му къса парчета от перките и бяга ...
В големия аквариум го яде жив, къса и бяга, наложи се да го сложа в родилка. Толкова е гладна за живо месо че дори от цихлидите късаше парчета и плюйше после люспи  :-D (Съвсем сериозно !!!)
Добре че анцитрусчетата бягат като се приближи, иначе намери ли удобен момент хапе всичко което мърда. Бета с такъв характер до сега не съм имал ... е на тва му викам Fucking bitch !!  :-D

nikes

Сега като се върнах  от училище мъжкия е беше направил 3-но по-голямо гнездо вчера нищо не стана женката изяде хаивера да им дам 2-ри шанс днес.??

oshikan

благодаря за съвета сега си спомниам 4е моята нямаше 4ерти на корема

thecreater

Ей, " младежи(ки) " за рибите, трябва търпение и четене! По форума има много интересни писания. ЧЕТЕТЕ.
Не винаги става от 1- вия път. И по лесно е да се накарат рибките да се чивтосват, но по- трудно е да се изхраният личинките.
И много трудно се поддържа чист аквариум.
Търпение и постоянство. Това е.
Имах една бета мъжка , която (преди да умре беше на 2 години) ми остави поколение.  ( пак в скоби мое си производство, така да се каже, тоест от хайвер...)  И сега,  ги гледам мъниците да поотраснат, дали нияма да излезне някой красавец...
Ще пусна снимки по- нататък. Готино е да успееш да отгледаш рибоци, от хайвер.
И да не забравяме това е много интересно хоби. Но изисква търпение. (което аз нямам, ама се сдържам и инат).
:-D

nikes

Здравейте днес бетите ми танцуваха близо 2 часа а женската не успа да пусне хайвера се защо според вас.?  :-( :-(

Similar topics (5)

51539

Публикации: 1
Прегледи: 2650

45032

Публикации: 25
Прегледи: 11865

41986

Публикации: 32
Прегледи: 18930

31814

Започната от reaskol