• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

10.07.2025 23:55

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

rollon

Цитат на: manyg - 16.04.2012 09:46
Имам един 7-8 литров дето няма какво да го правя...
Мога ли в него да пусна 1 мъжка да си щъка или ще да е малко ?
От това,което съм чел тук и съм гледал по видеа бетите показват истинската си красота и най-вече подвижност в поне 30-40 л аквариум,7-8 литра не е работа поне за мен  :-)

reaskol

Цитат на: hip9 - 15.04.2012 22:29
става ли да ги храня с тубифекс и в Холандия има ли хубави халфмууни

Става, холандците държат най-големия сайт в Европа и често организират различни конкурси за селекции на бети.
Така че, ако там няма хубави, къде другаде ще има ?   :-D
Ако искаш мога да ти пратя линк на лс. да се регистрираш и сам да видиш  :-)

hip9

ok че вуйна като иде да вземе

diskusi233

Имам няколко въпроса отностно бетта рибите.

1.Колко дълго живеят?
2.Колко е минималния литраж за добра отглеждане на тези рибки?
3.С какви други риби могат да съжителстват?
4.Какви филтърни пълнежи ми трябват?
5.Какво обурудване ми трябва?
6.Какви витамини и препарати да давам за подсилване и по-добро оцветяване?
7.На какво темперетура да ги държа?

Това са ми въпросите запалих се по бетта рибките.Попринцип отглеждам дискуси,скалари,скариди,сомове,живородки а сега и лабиринтови мисля да си зема.
http://www.planetinverts.com/Red%20Cherry%20Shrimp.html

rollon

Цитат на: diiskusi233 - 19.06.2012 08:45
Имам няколко въпроса отностно бетта рибите.

1.Колко дълго живеят?
2.Колко е минималния литраж за добра отглеждане на тези рибки?
3.С какви други риби могат да съжителстват?
4.Какви филтърни пълнежи ми трябват?
5.Какво обурудване ми трябва?
6.Какви витамини и препарати да давам за подсилване и по-добро оцветяване?
7.На какво темперетура да ги държа?

Това са ми въпросите запалих се по бетта рибките.Попринцип отглеждам дискуси,скалари,скариди,сомове,живородки а сега и лабиринтови мисля да си зема.
1.Живеят 2-3 години
2.10 литра са достатъчни
3.Честно казано най-добре да си я1 гледаш сама.
4.Може и без филтър
5.Нагревател(през лятото не ти трябва) и лампа :)
6.Най-добре е да се храни с жива или замразена храна.
7.24-30 C

hip9

Ето снимки на бетите това са мъжките.

reaskol

Добре си ги отгледал  :-)

hip9

Не са пораснали много, а това е майката и останалите.

rollon

Ще си позволя да използвам темата,за да задам и аз един въпрос,т.к. той съвпада донякъде с коментираното дотук.Имам малки бетички на около 5-6 дена и пускам в момента микрочервеи,но не мога да преценя хапват ли ги или не.Та колко дни трябва да минат след като изконсумират жълтъчното си мехурче,за да загинат от глад,ако не съм успял да ги захраня?Някакви наблюдения.

hip9

около 2,3 дни трябва да минат хранят се след като проплуват малките

ivomark

Такааа, вчера ми подариха една женска бета. Пуснах я и мъжкаря веднага прояви интерес. Та днес сътринта ставам и ИЗНЕНАДААА - мъжкия спретнал едно гнездо и ухажва женската, а тя има бяла точка на дупето. И това всичко е в общия аквариум  :-[
Аквариума е стартиран преди 1 седмица, 40 литра догоре само че сега е напълнен на около 2/3. Имам 2 бети и 8 неонки. Растенията ми са валиснерия и кабомба. Филтърът е бътрешен, не му знам марката но върши страхотна работа.

Може ли да си сътворят семейството в общия аквариум и ще пречат ли неонките и трябва да ги отделям ? :-)  :-P

emityy

На мен бяха ми казали специалисти, че нямаш никакъв шанс ако в аквариума има други риби и трябвало да вдигнеш температурата до 30 градуса и да поддържаш тази температура - максимум 2 градуса амплитуда.   ;-)

rampage

Ако наистина искаш поколение от тези рибки ги извади и ги пусни в отделен съд може и леген изрязано шише от 10 литрова туба няма значение просто ги отдели бетите не трябва да се безпокоят ако рибите са ти в стаята кадето стоиш постоянно им сложи покривало вестник или кърпа така че да не те виждат като шаваш постоянно прекаленото безпокойство на мъжкия след като са хвърлили хайвер води до изяден хайвер така че както са ти казали почти е невъзможно в общ аквариум да изкараш малки :) като казвам безпокойство не казвам че не трябва изобщо да поглеждаш какво става но колкото по малко надзърташ или ги гледаш толкова по добре така че желая ти успех :)

ivomark

Такааа, вече се работи по въпроса. Оставих женската в една родилка вместо в пластмасова чаша. Само че утре ще взема водорасли защото и без това имам малко. Ааа понеже гнездото на мъжкия се разруши, в новия аквариум ще си го направи ли пак ?

rampage

да няма никакъв проблем ще го направи на ново гнездото като сложиш водораслите вътре направо може да си пуснеш женската и без предпазна чашка нямал съм случай да имам убита женска до сега от чак толкова агресивен мъжки е перките и малко може да пострадат ама тя ще си ги възстанови

Similar topics (5)

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7566

54910

Публикации: 8
Прегледи: 3826

48052

Публикации: 0
Прегледи: 2901

43919

Публикации: 37