• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

12.07.2025 18:58

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BULLTERRIER

Колеги извинявам се,че пускам темата тук,но имам проблем с бетите..! Значи до сега съм развъждал какво ли не,обаче бетата ми е най-любимата рибка и не се получава смених около 15 мъжкара и никой не излезе читав,или изяде хайвера или въобще не прави гнездо..ПОМОГНЕТЕ ! ПОЗДРАВИ  :-)

pl86

BULLTERRIER, трудно някой ще ти помогне, много оскъдна информация си дал, и аз пробах няколко пъти с размножаване на пустите бети :P, все не ставаше, както казваш ти, с последната ми 2ка, пробвах преди време, пак нещо не стана, явно женската не беше готова и понеже мъжкия е кротък, си заживяха като брат и сестра.  :ranting:
Тъкмо да се откажа(преди съм пробвал поне 4 пъти и нищо, но се навих пак, отделих ги, храних ги яко с хирономус само (той мъжкия ми суха не яде) и и след това пуснах женската в 40л с 12см вода, и там я храних доста, после сложих мъжкия а нея в шише, направи някво мижаво гнездо и следвашия ден я пуснах, след няма и няколко часа хвърляха хайвер, малките вече са на 3 седмици и половина   *YAHOO*
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

BULLTERRIER

Аз от много време ги пробвам тия рибоци и смених толко много мъжкара,но никой не става..

danielm

аз смених 3ма, и тримата си вършеха работата.
редовно правеха гнездо в общия с живородките.
да нямаш течение на повърхността?

BULLTERRIER

Не,и помпа не им включвам,гнездо се случи да направи някой по-големия проблем е това че ядът хайвера :-(

danielm

да не ти е много голяма женската и мъжкия да не може да я обгърне!

ivan66661

Ако мъжкия  за първи път прави гнездо и има хайвер може да изяде хайвера.Само по един път ли ги пробваш мъжките?

BULLTERRIER

Не,пробвам го по 3,4 пъти и винаги хайвера си заминава и в последстивие се сещам,че проблема си е в мъжкара..

BULLTERRIER

Колеги,помагайте женската отива при мъжкия под гнездото ,а той не се справя с истискането..не може да се извие..

hip9

малките станаха по 2см най-големите ,а най-малките по 5мм нормални размери ли са размерите за 10 седмични рибки

reaskol

Не е нормално, виж при мен как са -->
много зависи как ги храниш и по-колко пъти на ден !

hip9

това халфмууни ли са

reaskol

Цитат на: hip9 - 15.04.2012 18:38
това халфмууни ли са

Повечето бяха супер делта  :-)

hip9

става ли да ги храня с тубифекс и в Холандия има ли хубави халфмууни

manyg

Имам един 7-8 литров дето няма какво да го правя...
Мога ли в него да пусна 1 мъжка да си щъка или ще да е малко ?

Similar topics (5)

7929

Публикации: 83
Прегледи: 35162

6541

Започната от dako

Публикации: 32
Прегледи: 19133

56582

Започната от Вал

Публикации: 0
Прегледи: 3593