• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 16:28

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Асен Евгениев

Цитат на: pl86 - 29.02.2012 23:41
поне да не е цялата преграда прозрачна, а примерно само 1/3
Те само там ще висят, при тази 1/3. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikiengi

Цитат на: pl86 - 29.02.2012 23:41
А не мислите ли, че това е постоянен стрес за рибите, аз не бих ги сложил така, или поне да не е цялата преграда прозрачна, а примерно само 1/3 *dontknow*

Тези рибки са си такива и не се стресират от това, но ако ще слагаш преграда трябва да осигуриш поток на водата през преградата, иначе ще имаш проблеми с отоплението и филтрацията! По-добре да е само една, иначе е възможно да се направи такъв аквариум с обща филтрация - ето така:

Soap

Благодаря за отговорите   *thanks
Сега ако успея да си намеря Краун Теил ще съм много доволен  :-D
Някой ако знае къде в Бургас има да пише !

cwetalin

Аз съм преградил с плексиглас на дупки. Набил съм го в грунда и съм го напънал в стъклата. Използвам вътрешен филър, аква ел микро, поставен до решетката и съм му завъртял изхода към нея. Точно срещу струята има дупка. Достатъчна е да върти водата. 4-те му вата стигат и за отопление на аквариумчето.
За рибите - ми не са починали от стрес още.  Даже от време на време си правя кефа като пускам и по някоя женска вътре.

Да използвам да питам. Дайте някаква идея за осветление. Аквариумчето е около 25 см дълго. Опитах се да бодна растения, но както е ясно не се получава много много....

teodorcho

Колега провери при wwladoо има доста видове бети.  :-)

Асен Евгениев

Цитат на: cwetalin - 01.03.2012 14:07
Дайте някаква идея за осветление. Аквариумчето е около 25 см дълго.
Една енергоспестяваща крушка ще ти свърши работа.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Soap

Точно на колегата wwladoo писах оня ден и чакам да ми отговори. Дано той да има, че по магазините освен обикновената воална бета друго не съм виждал !  :-)

cwetalin

Цитат на: akapulko - 01.03.2012 14:27
Една енергоспестяваща крушка ще ти свърши работа.

По-скоро механиката ми е интересна. При мен тук се подмята някаква Т5 - 8Вата на 288мм, ама не знам на какво да я монтирам.

teodorcho

Преди малко ходих до колегата wwladoo и се сетих за теб, но за съжаление каза, че за момента няма налични такива бети.  :-)

Soap

Ха ! Много ти благодаря за инфото!  *thanks  Колегата wwladoo магазин ли има и ако да къде по-точно е той ?  :-)

alex6198

chimotoki

Здравейте,
За да не отварям нова тема ще попитам тук.Имам малки бети на 1 месец и виждам, че артемията вече им е малка.Прочетох за микрочервеи, но те са по-малки дори от артемията.Тубифекс не искам да им давам поради много причини, но основно, защото съхраняването не ми се получава и бързо се разваля.Какви други алтернативи за храна има?

Nikiengi

Цитат на: chimotoki - 19.03.2012 13:08
Здравейте,
За да не отварям нова тема ще попитам тук.Имам малки бети на 1 месец и виждам, че артемията вече им е малка.Прочетох за микрочервеи, но те са по-малки дори от артемията.Тубифекс не искам да им давам поради много причини, но основно, защото съхраняването не ми се получава и бързо се разваля.Какви други алтернативи за храна има?

Замразени (хирономус, артемия голяма) или си приготвяш по някоя рецепта домашна кайма! Аз в моята слагам филе от хек, скариди, храна за рибки на люспи, спанак, скилидка чесън (не използвам телешко сърце).  :-)

chimotoki

Цитат на: Nikiengi - 19.03.2012 13:14
Замразени (хирономус, артемия голяма) или си приготвяш по някоя рецепта домашна кайма! Аз в моята слагам филе от хек скариди храна за рибки на люспи, спанак, скилидка чесън (не използвам телешко сърце).  :-)

Благодаря за бързия отговор  :-)

reaskol

Цитат на: chimotoki - 19.03.2012 13:16
Благодаря за бързия отговор  :-)
Тубифекса е една от най-добрите храни за подрастващи бети, само трябва да ги съхраняваш в малко вода (3-4 см) и в по-широк съд и да им плакнеш водата през ден. Мойте червеи живеят вече година и месец, по този начин на гледане   :-)

Similar topics (5)

54721

Публикации: 7
Прегледи: 3669

47239

Публикации: 4
Прегледи: 3824

43732

Започната от Marto99_mz

Публикации: 4
Прегледи: 2648

34085