• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

16.07.2025 21:38

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

danielm

Доставка в понеделник, люпене ... първо хранене в сряда!?
Нищо, следващия път!

Е, може и ти да пробваш с яйцето, дано твоите са по склонни ...
А и все може да има някое чехълче в аквата.

paolo6481

Няма страх!Ядат го жълтъка.Но трябва всеки ден да се сифонира защото цапа водата.От това мрат малките.Ама и яйцето си е храна само за началото.После си трябва месце.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

cwetalin

Цитат на: danielm - 02.02.2012 13:45
смъкни доста нивото на водата, за да могат да стигна до въздуха по-лесно и да направят така важната за лабиринтовите първа глътка въздух!
Това не са кили рибки, а са лабиринтови. И техният лабиринт се развива след около месец. Първа глътка въздух, дори да им трябва са я приели в гнездото.

hip9

вече започнах да захранвам с инфузории и комбинирам с жълтък

Sasho_Akulata

:-) ще стане времето учи  :coffee:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.bestgraph.com%2Fgifs%2Fanimaux%2Frequins%2Frequins-26.gif&hash=a55047d10f4c0ab2eb4a3523000fb3e485593f36
Искам България ЗЕЛЕНА!

beta61

моето мнение е че от тубификс мъжката бета затлъстява и не върши работа,без мъжки хайвера няма да се излюпи бетите не се хранят докато са в рзмножителния аквариум най подйодящата храна за възрастните бети е замразена или жива артемия чернодробна и качествена люспа а за малките излюпена артемия но има мъжки които си ядът хайвера и не стават за нищо ако исега не се получи купи си друг мъжкар и когато го избираш гледай да не е дебел и ако е в отделен съд отгоре да е започнал да строи гнездо

cwetalin

Цитат на: beta61 - 08.02.2012 11:53
моето мнение е че от тубификс мъжката бета затлъстява и не върши работа,без мъжки хайвера няма да се излюпи бетите не се хранят докато са в рзмножителния аквариум най подйодящата храна за възрастните бети е замразена или жива артемия чернодробна и качествена люспа а за малките излюпена артемия но има мъжки които си ядът хайвера и не стават за нищо ако исега не се получи купи си друг мъжкар и когато го избираш гледай да не е дебел и ако е в отделен съд отгоре да е започнал да строи гнездо

Освен че пишеш глупости, пишеш и неграмотно. В целият ти пост има един препинателен знак, запетайка, и след нея няма интервал.

За храните - с тубификс не съм хранил, може и да затлъстяват от него, не знам. Не знам дори какво е. Чернодробната храна и люспите ги оставям без коментар. Малките ги храня с излюпена артемия. Като не съм я излюпил не я искат, явно не им харесва на вкус.

beta61

Извини ме са правописа! Имах предвид тубифекс. Неизлюпена артемия не ядът зощото това е все едно да ядеш яйце без да го обелиш!А възрастните бети с каква храна храниш?

Myzrael

Здравейте имам едно излишно аквариумче 8л и мислех да го пусна в действие с една мъжка бета.Но имам следния проблем или незнам и дали така да го нарека изчетах доста теми как да различа мъжката от женската и навсякаде пише те са по красиви и с по големи плавници до тук добре ако греша поправете ме.Имаме 2 магазина в града не много големи ходих и до двата да поразгледам какво има и на двете места всички риби изглеждат еднакви с малки опашки и плавници няма дори една която да се различава с малко го голяма как аз да си избера риба и да съм сигорен че е мъжка не разчитам много на продавачите понеже си мисля че ще кажат всичко за да си продадат стоката поне при нас са такива казвам го от опит с тях за да мога да си я отгледам и да стане една красива риба с хубави големи плавници? :)
Благодаря

beta61

Така е защото бетите са още малки и не се различават.

Myzrael

може и да е така иначе са си дълги към 4-5см

oshikan

ivan66661

Обикновено най-сигурен знак че е мъжка е това че мъжките са много агресивни и в повечето магазини са отделени, а ако не са се загледай в аквариума с бетите ако има бета която гони другите с отворени хриле значи е мъжка. :-)

oshikan

да и това е вярно

Myzrael

Благодаря на всички след някой друг ден когато имам време и отида да зема ще покажа и една снимка дали след всичките ви указания съм уцелил  :-D

Similar topics (5)

35006

Започната от ForMe

Публикации: 8
Прегледи: 7242

29158

Публикации: 24
Прегледи: 26008

55344

Публикации: 1
Прегледи: 2648

56156