• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 02:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

tuxchyyy

Това ли са ивиците по който се познава, че е готова за хвърляне?

: 07.11.2011г 17:05ч
UP

mitko464

*THUMBS UP* Абсолютно да! :)

Lexa

Преди година развъждах бети и винаги се получаваше,а сега,вече осми мъжкар сменям и той пак изяжда хайвера,дори не го качва в гнездото.Някой може ли да ми каже на какво си дължи това поведение на мъжкаря?Температурата в аквариума е 28 градуса,35 литров е.Храня обилно женската и мъжкаря преди да ги пусна в развъдния аквариум.  :-)

cwetalin

И аз имам същият проблем. Не че това те успокоява, но си мисля че вносните нещо ги повреждат...

reaskol

Това ми се е случвало само веднъж на 3 месечен мъжки, който беше много малък още и може би за това ..  :-)

cwetalin

Не е малък, ето го при последния опит преди месец. След това спрях да го мъча, с надеждата да забрави лошия си навик. Тази седмица мисля да го опитам пак.

reaskol

Tака като го гледам не е на повече от 4-5 месеца. Най-добри са м/у 6 и 9 месеца  :-)

cwetalin

Днес имаше нов опит. Хвърлянето започна без да има гнездо. Мъжкият хем обръщаше женската, хем се опитваше да направи нещо като гнездо. Естествено, похапваше и хайвер. Педи малко махнах женската,  мъжкият е порядъчно издут, има "гнездо", не-повече от 2-3 кв. сантиметра, но има и хайвер в гнездото. Все е някакъв напредък. Да видим колко ще издържи. Мисля утре да му дам порядъчно количество тубифлекс, дано издържи да не се закача с хайвера.

mitko464

Ако и този път го изяде пробвай да извадиш и двамата родители от аквариума :) Така със сигурност ще имаш бебета, когато бащата го няма там броят на малките намалява, но за сметка на това поне има малки :) Моят мъжкар така и не разбра, че хайвера не се яде и вече го махам заедно с женската и винаги имам бебоци :)
Успех!

nikes

Здрвавейте  напривих си един аквариум за бетата той e 25л БЕЗ ПОМПА само с нагревател.Та мисълта ми е  какви други може да жевеят бетата а тя е мъжка? :-) :-)

reaskol

nikes

Мерси...  ;-) ;-) ако нялкой има предложения нека ги каже. Разбрах че Колизите и Трихогастерите са също са лабиринтни  те мога ли да се гледат БЕЗ ПОМПА при бетата..??

Mirobg

В 25 литра Трихогастер и Колиза?
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

cwetalin

В толкова обем така и така не можеш да сложиш много рибки. Раздели го на 2 и сложи 2 двойки бети, ще има на какво да се радваш. :)

cwetalin

Определено това ще е следващата ми стъпка. За сега обаче все още имам хайвер. Пускам му по малко тубифлекс да си хапне и май за сега не е ял нови порции хайвер.
Още вчера мислех да го извадя с женската, но реших че е по-добре да види какво е да имаш малки, пък дано се задейства някой заспал инстинкт.
Колкото до броя малки - не ме интересува колко ще са. Преди време като гледах, захранвах в началото добре, докато дръпнат малко и после оставях нещата в ръцете на естествения подбор. Малките растат неравномерно и в един момент по-големите похапват от по-малките. Накрая остават 2-3 силни рибки, които си струва да гледа човек.
За какво са ми 100 малки, ще ги продавам ли.... :)
: 11.12.2011г 12:12ч
Едно денонощие след хвърлянето - гнездо почти няма. Не успявам да видя и хайверни зрънца със зародиши. Не виждам и бели зрънца всъщност, което ме навежда на мисълта че макар и с жив тубифлекс по дъното, хищника пак е изял поколението. Мисля да изчакам до утре сутрин и ако не се вижда нищо да изпразвам ваничката.

Similar topics (5)

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7616

54910

Публикации: 8
Прегледи: 3848

48052

Публикации: 0
Прегледи: 2929

43919

Публикации: 37