• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

13.07.2025 08:29

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

reaskol

Ако му дадеш да яде когато пази хайвер, смятай че малки рибки няма да имаш. Освен ако не си попаднал на супер грижовен баща (1 от 7  :-D)
Най-добре е да има лампа, поне докато проплуват малките.

Nikiengi

Цитат на: reaskol - 13.07.2011 19:47
Ако му дадеш да яде когато пази хайвер, смятай че малки рибки няма да имаш. Освен ако не си попаднал на супер грижовен баща (1 от 7  :-D)
Най-добре е да има лампа, поне докато проплуват малките.
,

Чак пък 1 от 7. На моите винаги съм им давал храна, вярно само по веднъж дневно (и защо не!?!), от последното хвърляне имам към 400 бр. Имал съм към 4 чифта, значи 4 от 4! Може би проблема не е от храненето, а от притеснението. Винаги при тези с хайвера съм бил само аз и само 2 пъти на ден! :-)

reaskol

Цитат на: Nikiengi - 13.07.2011 22:08
,

Чак пък 1 от 7. На моите винаги съм им давал храна, вярно само по веднъж дневно (и защо не!?!), от последното хвърляне имам към 400 бр. Имал съм към 4 чифта, значи 4 от 4! Може би проблема не е от храненето, а от притеснението. Винаги при тези с хайвера съм бил само аз и само 2 пъти на ден! :-)
При мене когато изкарвах по 200-300 малки от поколение, не съм хранил бащите 3-4 дена докато проплуват малките. Когато съм ги хранил, нищо не е оставало в гнездото ... Това ги стимулира да изядат хайвера, незнам при тебе какво е това чудо 4-4  *BRAVO*
(пускай тото  :-D)

Nikiengi

Ама като спечеля милиона, после да не се дърпаш! :-D :-D :-D

wwladoo

Аз също съм хранил мъжкия,докато има хайвер и не съм имал проблеми, а вадя бети от много години--не помня колко,една от първите хайверни рибки които съм развъждал седемдесетте години и развъждам и в момента!!!Проблема при тях според мен, е че не всеки мъжки става за родител,както и всяка женска и процента на непригодност е голям според мен,за разлика от много други аквариумни риби,които се грижат за хайвера и поколението си!!Това е мое мнение от опит и наблюдение но не искам да ангажирам никой с него,че е меродавно във всеки случай!!!! :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

ivan66661

Здравейте!
Вчера вечерта бетите ми хвърлиха хайвер и всичко беше наред, докато не реших да  извадя женската.Проблема е, че гнездото е  по средата на аквариума, над едно плаващо растение и не мога да я извадя без да  разруша гнездото.Въпроса ми е, дали да се опитам сега да я извадя или да рискувам и да изчакам да се излюпят малките.Благодаря предварително.  :-)

Rainbow sid

Трябва да я извадиш.Мъжкият ще я убие.
http://rainbowzoo.alle.bg/            Зоомагазин "Рейнбоу"

ForMe

Примамваш я с храна в края на аквариума и действаш бързо. Ако има укрития мъжкия няма да я убие но все пак ще я нарани.
Само слабите риби плуват по течението.

ivan66661

Благодаря за бързите отговори!
Това което повече ме притеснява ,е че като махна капака на аквариума мехурчетата на гнездото започват много бързо да се пукат.Също и се притеснявам да не стресирам мъжкия и да изяде хайвера.

ForMe

Няма да се развали гнездото . Няма да се стресира и да изяде хайвера малко по-спокойно това са риби и те имат глави. ]:->
Само слабите риби плуват по течението.

Nikiengi

И да се развали гнездото мъжкия пак ще го построи, ще събере падналите зрънца и ще ги сложи в него, тези дни той само с това ще се занимава!  :-)

reaskol

Цитат на: Nikiengi - 21.09.2011 23:21
И да се развали гнездото мъжкия пак ще го построи, ще събере падналите зрънца и ще ги сложи в него, тези дни той само с това ще се занимава!  :-)
*THUMBS UP* Мъжкия може и без гнездо да си пази хайвера  ;-)

ivan66661

Вчера успешно махнах женската без особени щети по гнездото и сега всичко е идеално.Само се чудя  дали не трябваше да са се излюпили малките.Вижда се ,че има хайвер в гнездото и че мажкия постоянно вдига падналите зрънца ,но още няма признаци на живот.Да не би хайвера да не е оплоден?

Nikiengi

ivan66661

Малките започнаха да се излюпват *YAHOO*и мъжкият много им се нерви защото постоянно падат от гнездото и трябва да ги качва а те само плуват нагоре надолу.Сега ли е момента да отделя мъжкия и кога да  ги храня за първи път?

Similar topics (5)

46186

Започната от jaspar

Публикации: 11
Прегледи: 7002

43691

Започната от istoev

Публикации: 2
Прегледи: 2858

31919

Публикации: 5
Прегледи: 5480