• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 20:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Slavov

Не са се адаптирали още, има ли по-бързи риби от тях, бербуси, неони, данио ала бала, бетите са хубави, ноо явно самостоятелно трябва да се гледат, защото само тогава може да ги видиш в целият им разкож, защото в противен случай са много здухани...

icobico1234

ами има малко живородки и няколко тетрички, но нямам нито данио, нито неонки, нито барбуси

Slavov

Аз примерно ги изброих, има доста повече, ами предполагам до 5 дена ще се оправят и ще си щъкат. Адаптация и спокойствие им трябва, и вечер като са по-смели ще разгледат града, жителите и т.н.  А колкото до яденето, там където се крият бетите, аз храна рибите в другата страна , та като излезат бетите след 2/3 минути (защото виждат че става нещо апетитно) и им хвърла над главата 2/3 люспи колкото да опитат, иии с апетита идва и храненето или там как беше ..

icobico1234

мерси за бързите отговори. дано всичко е наред след няколко дена а и по нататък ако стане и работата с хайвера и развъждането ще е супер.

Slavov

Пиши после какво е станало, тъй като и преди съм търсел за разни проблеми с бетите, но никъде няма заключителни мнения.. ае и ги снимай като се разшават .

icobico1234

ок задължително

methy

Освен това бетите не харесват теченията в големите общи аквариуми. Моите женски също се крият, освен когато не стане време за манджа или не почукам по стъклото да ги извикам. Мъжките, които живет в самостоятелни аквариумчета постоянно се перят и сноват насам-натам, но понякога и те си почиват на някое растение.

Успех!

icobico1234

еми да доста мързеливи рибки са :D но са доста бързи когато поискат

nightX

Реших да пробвам да развъда бети.Имам един син мъжки и миналата седмица купих и една женска(продавача още като гребна с каната да земе вода и тя сама влезе)и каза чудесно има и хайвер.Напълних едно 10 литрово аквариумче с вода 13см воден стълб и пуснах женската.Огледах я имаше бяла точка там между плавниците позахраних я 2 дена с артемия(замразена)и телешко сърце.Мъжкаря стои в един 300 литров аквариум заедно с скаларии и калихти (прекрасно се разбират) и тях ги храня със същото.Разделих малкото аквариумче на 2 от едната страна сложих мъжката от другата женската да се гледат постояха мъжкия се пери прави балончета но те не се застояват дълго.Сложих му парче роголисник и там покрай него направи малко гнездо.Гледам женската за напречни линии ма тя бяла никви линии няма и реших да ги събера.Мъжкия само се пери и отива към нея но без да я бие така 2-3 часа наложи ми се да излезна връжам се след 1 час и какво да видя женската с разкъсани плавници и няколко рани по тялото гнездо няма а тя си стои на повърхността на водата.Веднага я сложиг в дугия ми аквариум с молинези и пуснах в него малко гранофолин Н за раните.Според мен се е получило така защото тя не е била готова за хвърляне и мъжкия я е подпукал.По какво да позная че е готова следващия път да не стане някав фал?

velis

Ами ти си ги захранила само 2 дена,а трябва 1,2 седмици.Така в женската може да не се образувал добър хайвер.Не виждам да си написал и колко е температурата.Дай по-точна информация!

nightX

Температурата беше 26-27 градуса без нагревател.Но мен конкретно ме интересува как да разбера че е готова освен по бялата точка.

aleksandurg

Изчетох доста от темите и преди съм се интересувал от развъждане на бети и по спомени  мисля, че след като има хайвер в гнездото, мъжкия не трябваше да се храни, но така ли е наистина дане го уморя от глад  *JOKINGLY*

Mirobg

Да го умориш от глад-Ъпсурд.
Просто храниш минимално.
Едно пиленце закъсняло да излети на юг есента. Станало студено и както летяло, тупнало на земята със заледени крилца. Добре обаче минала крава и се изакала отгоре му. От топлото кравешко ако пилето се стоплило, крилцата му се размразили и то весело подало глава над лайното и зачуруликало. Чуло го ед

aleksandurg

Благодаря!

Ами има ли смисъл от лампа която денонощно да осветява аквариума или не?

mitko464

Начинаещ съм, но напредналите препоръчват поне първото денонощие да има светлина, за да може мъжкия да събира изпадалите яйца (ако има такива). До сега всеки път моят яде хайвера, от личен опит не мога да кажа ..  :-)

Similar topics (5)

48052

Публикации: 0
Прегледи: 2944

43919

Публикации: 37
Прегледи: 16795

35006

Започната от ForMe

Публикации: 8
Прегледи: 7363

29158