• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

26.07.2025 00:58

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

reaskol

Трудно постни 2-3 снимки и ще ти кажа  ;-)

chimotoki

И друго,което искам да попитам -  рибата днес я взех,а имам и мъжка бета.Пуснах женската при него и в началото той само и се ежеше и тя не му обръщаше внимание,но 5 часа по-късно явно му писна да го ингорират и той започна да я  гони да и хапе,а тя милата се стресира.Сега я отделих в друг аквариум и не знам дали да я върна,да не я нарани отново?

reaskol

Рибката е от 5 до 7 мечна възраст. Спокойно при бетите си е обичайно да се гонят едни други  :-|

Puncky

Здравейте,
тъй като сте отворили темата та да питам и аз. Опитвам се да развъдя бети и 2 пъти стигнах до поколение от малки, захранвам ги със Сера микрон, защото нещо не мога да излюпя артемия обаче от първото поколение остана 1 рибка, а от второто прогресивно намаляват. Та въпроса ми е дали е проблема в храната или нещо друго, колко често трябва да почиствам водата, по колко да сменям от нея, температурата каква трябва да е и тнт.
Поздрави на всички.

chimotoki

Както е написано в заглавието мъжката ми бета си направи гнездо.  :-D Живее в 15 литров аквариум (ако не се лъжа) сам от 2 дни ,просто защото бие дамата и нея я преместих.Но днес забелязах,че си е направил гнездо на парче стиропор,което сложих уж на шега .Дамата пък малко ми се струва ,че наедря последната седмица.Та искам да се опитам да ги размножавам,но имам няколко въпроса към вас преди това.Първо - Резделени са само от 2 дни ,а прочетох ,че трябва поне 5-7 дни,да я пусна ли при него или да изчакам още 3-4 дни?Второ - Не мога да преценя дали има хайвер ,за това ще постна снимка и ще се радвам да чуя вашето мнение.Трето - Когато женската била готова трябвало да се появят вертикални ивици,а как да ги видя като бетата ми е бледо розова,да не кажа бяла?  =-O

Ето снимка на дамата:

Не мога да направя по-хубава снимка,защото много мърда.  :duvar:
Брагодаря предварително!  :-)

Забравих да отбележа,че той все още си прави гнездото,трябва ли да го изчакам да спре?

fiko_trg

И на мен ми изглежда наедряла и е много хубава  :-P. Да знаеш мъжките и като са сами пак си правят гнезда. А за да стане на вертикални линии ако е готова де може да провериш като я сложиш в една пластмасова чашка и я потопиш в аквариума на мъжкия (чашката да не потъва демек не я наливай до горе и може да я залепиш с тиксо за аквариума да стой на едно място), той да отиде и да се пери и наблюдавай дали тя ще промени цвета и ще стане ли на вертикални линии. Ако стане значи е ок ако не махаш я и пробваш след няколко дена. Ако стане правиш всичко както е писано по други теми- отделяш я със стъклена преграда, или я слагаш в изрязана бутилка и т.н. Аз я бях сложил в изрязана бутилка за 24 часа след това я пуснах, но бях сложил изкуствени растения в които тя се криеше. Мъжкият я нападаше от време на време ама то си нормално, а тя се криеше из растението. Чак след 3-4 дена тя се реши да отиде при него под гнездото и хвърлиха хайвера. Сега бетичките са на 10 дена и са над 100 всеки ден им сменям по 40-50% от водата че бързо се замърсява и съм пуснал охлюви да чистят дъното. Ако има нещо питай надявам се че ще мога да помогна.

chimotoki

Обичайно,обичайно ама той я спука от бой,по нея не остана една цяла перка..  =-O Милата е пълна с хайвер и само му се бута,а той само я бие..  *NO*

chimotoki

Той много я биеше и тя много се беше наплашила,затова ги отделих и стояха отделени 1 ден.После пак ги пуснах и тя вече се буташе при него,но след 5 мин той пак започна да я бие и тя пак се наплаши.  :buff: Писна ми от тоя злобар.Щом ще се държи така, ще стои в буркан. :karamse: А дамата ще я оставя да се възтанови,защото една цяла перка не остана по нея..  :duvar:

reaskol

Цитат на: chimotoki - 20.02.2011 20:36
Обичайно,обичайно ама той я спука от бой,по нея не остана една цяла перка..  =-O Милата е пълна с хайвер и само му се бута,а той само я бие..  *NO*
Изроди си падат  *CRAZY*

fiko_trg

Еми ти беше ли сложила укрития за женската някакви растения, камъни или нещо друго, за да може да се крие при набезите на мъжкия. Той ще си я напада това си му е в природата бетите са така поне повечето де  :-P. Аз по-горе съм ти написал как постъпих и се получи естествено имаше и бой, но тя се криеше в растенията. Мъжкият когато е готов с гнездото и иска женската започва да я приканва като отива до нея и се връща под гнездото и така докато женската се реши и отиде при него (при мен продължи 3-4 дена). Тя започва да се търка в него, а той се пери беше много интересно да ги наблюдавам  *JOKINGLY*. Ама сега нещо мъжкия ми не е добре перките му се слепиха и не ще да яде, казаха ми да сложа сол и сега се надявам да се оправи  *SORRY*.

Icagata

Цитат на: reaskol - 20.02.2011 23:11
Изроди си падат  *CRAZY*

Хората са ги кръстили Сиамски бойни рибки не защото "красиви сиамски рибки" е било заето :) Всмисъл - в малки аквариуми винаги става кербала щом има повече от една Бета.

ancitrusa

Цитат на: Icagata - 24.02.2011 13:18
Хората са ги кръстили Сиамски бойни рибки не защото "красиви сиамски рибки" е било заето :) Всмисъл - в малки аквариуми винаги става кербала щом има повече от една Бета.
И в голям аквариум да са същата работа

chimotoki

Взех си нова мъжка бета и на 27.02 рибките хвърлиха хайвер.Малките вече са на 3 дни  :-)

Асен Евгениев

Успя да ги развъдиш, браво. *THUMBS UP*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

icobico1234

Наскоро закупих 2 женски бети за компания на мъжката ми и ги пуснах в моя 110 литра аквариум, но 2те женски не мърдат от растенията, само се крият и много рядко отиват да си вземат въздух и ако не ги отделя замалко да хапнат не се хранят. Какво да направя???

Similar topics (5)

41986

Публикации: 32
Прегледи: 18744

31814

Започната от reaskol

Публикации: 70
Прегледи: 38655

25534

Публикации: 64
Прегледи: 33555

10698