• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 02:12

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

миа

В 8-литров аквариум???

Bolta

Цитат на: Nikolay_BG - 10.01.2011 20:50
Здравейте пиша за последно в тази тема. Вече имам Скаларии и Сомове :-D :-D :-D :-D :-D :-D
*offtopic
Да са ти живи и здрави!
Предполагам, имаш и нов аквариум.  :-)
Направи си един профил тук и пускай смело снимки на аквариума и рибите. *DRINK*

nikolay0876

reaskol

11.01.2011 10:06 #603 Last Edit: 10.03.2011 12:38 by reaskol
Ако го оставиш за постоянно на бетата ще и писне и ще го "заебе"  :-)

DCP

Здравейте!
В момента имам отделени мъжка и женска бета в един аквариум. Той направи гнездо и тогава я пуснах при него. Те не проявяват абсолютно никакъв интерес един към друг. Той нито я бие, нито "танцуват". Просто си стоят в отделни части на аквариума. Въпроса ми е да я извадя ли или да я оставя при него ? Мерси предварително  :popcorn:

Caxapa

Някъзе по темите беше писано,е жемслата трябва при опознаването с мъжкия да е в буркан до аквариума или в самоя него. Освен това самата тя трябва да е готова. Ще ре да е с голямо коремче, пълно с хайвер.

DCP

Мда тя стоя доста време в отделена в шише, което плува в аквариума. Сега изникна и друг проблем. Женската го бие и затова я отделих. Под "бие" имам предвид много ама много сериозно му гризе перките. Защо така? Някакви предположения?  *dontknow*

Caxapa

Ти сигурен ли си, че е женска?

DCP

За женска ми я дадоха в магазина  *CRAZY*  И от снимките на женски които съм виждал на женска прилича. Ще я снимам.
: 11.01.2011г 15:03ч
Ето я тази "женска". Възможно ли е тя (ако е ТЯ )  да го напада защото не е готова, защото
и за такъв вариант четох май ?? Извинете за перфектното качество ама в момента камерата ми не е в мен  :'(

wwladoo

Имало е случаи в практиката ми на агресивна женска която е късала плавниците на мъжки,и го е гонила защото не и е обръщал внимание,ако е така не стават за тая работа за която си я замислил да вадиш поколение,при бетите е важно да си паснат родителите,не всеки път става--макар в повечето случаи мъжкият да е бил прекалено агресивен и да е трепал женските,имало е обратното женска агресивна(много рядко аз съм имал 2 случая за дългогодишна практика)-преценял съм че не става за разплод и го сменям или я сменям!!!!! ;-) :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

DCP

Първата ми женска и излиза побойник. Егати късмета!  :-D Значи според теб трябва да я сменя или да взема друга ?

wwladoo

Лоши са снимките-мъгливи не мога да видя със сигурност женска ли е--прилича ми на такава,но ако е женска се вижда че не е готова,коремчето не е закръглено,я виж отдолу на дупето аналното отверствие бяло ли е !!! :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

DCP

Не е бяло и аз знам че трябва да е така но имаше вертикалните линии по които се познавало че е готова. Възможно ли е да е агресивна защото не е готова или си е агресивна защото такъв и е характера ?

Luke

Имам бета, но се чудя коя разновидност е - splendens или imbellis ? Другото, което е, че я купих като женска Бета, а сега ми вметнаха, че може да е млад мъжки. На снимките се вижда веднъж бледа и веднъж с ярки багри и това означава ли, че ще хвърля хайвер? (при положение, че е женска) Като я пусна при друг мъжки (той вече със сигурност е мъжки) пребледнява, я от страх, я от нещо друго, а мъжкаря е доста груб и се перчи с хриле, хапе. Тази бета също така издува хрилете си , това типично само за мъжките ли е или може и при женските ?

Пуснах две нови рамирези и коридораси в аквариума и почна да надува хриле и да ги плаши!

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flenses2.hit.bg%2Ffish-001c.jpg&hash=f51f15f58ad3f80d3c3d2f45ee35b76f47710a2f
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Flenses2.hit.bg%2Ffish-002c.jpg&hash=841102311dbf70cc4be9dd74dc02a90252b0038c

morriddin

Betta Imbellis - мъжки! Изключително красива рибка - поздравления! *privet*
Намери и подходяща женска, и ако извадиш поколение, свиркай - запазвам си няколко бройки от сега! *THUMBS UP*

Similar topics (5)

35006

Започната от ForMe

Публикации: 8
Прегледи: 7228

29158

Публикации: 24
Прегледи: 25957

55344

Публикации: 1
Прегледи: 2641

56156