• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

11.07.2025 02:20

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Nikolay_BG

Благодаря! ,но не разбрах защо не се храни   :duvar: :duvar:

cantiga

И ти на нейно място нямаше да се храниш, вервай ми  *NO*  Покачи температурата до около 25С, за смяната на водата ти казаха,  ако имаш възможност вземи малко по-голям аквариум, че 2 литра си е буркан. Сложи грунд и растения или поне аерирай  :-) Успех
Поздрав!
Светослав

Bolta

Цитат на: Nikolay_BG - 08.01.2011 14:59
Благодаря! ,но не разбрах защо не се храни   :duvar: :duvar:
Точно заради това не се храни, колега.
Трябва да намериш начин да повишиш температурата в аквариума (ако може да се нарече аквариум) , а и като сменяш цялата вода - рибката няма как да има условия за живот.
ПП: Съжалявам, че се повтарям с колегата nikolay0876 . С две думи , той ти е отговорил на въпроса.
Ако искаш да имаш щастлива и жизнена рибка - създай й поне основните условия за живот! Не е чак толкова трудно. С малко четене, ще ти се изяснят доста неща.

Tiro

Цитат на: nikolay0876 - 08.01.2011 14:55
Значи аквариума ти е два литра и ти сменяш по два литра всяка седмица- така не става. Водата сменяй най- много половината. И температурата на водата в аквариума не бива да е под 25 градуса. С тези градуси дето си ги писал си е цяло чудо че е жива още бетата.

Ако послушаш този съвет ще видиш как нещата ще се оправят.
120л. Гупи, Сае, Звезден Анциструс

Ако искате да получите от мен отговор на въпрос, задайте го на БЪЛГАРСКИ!!!
След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

Nikolay_BG

Благодаря! предималко сложих стария аквариум дето е 5 л. с нагривател и машинка за въздух ще изчакам 2-3 часа и ще я прехвърля сложих малко камъчета както поискахте и да се надяваме да яде .
: 08.01.2011г 15:03ч
Така вече по-добре ли е  :-) :-)

Асен Евгениев

Цитат на: Nikolay_BG - 08.01.2011 14:38
При смяната: Водата е с температура 10-20 градуса.
Температурата на водата в аквариума е 10-15 градуса.

Тия температури на око ли ги преценяваш? *dontknow*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikolay_BG

не сложих термометъра и разбрах

Tiro

Не очаквай мигновенни резултати, ако си направил добри условия на рибката може да и отнеме 2-3 дни за да се съвземе. Просто я остави и не я закачай.

След като не полагате елементарни усилия, не виждам причина, аз да се напрягам два пъти: първо - да разчета написаното и второ - да потърся отговора.

Nikolay_BG

Абе да ви кажа преди малко я преместих и ми изглежда доста жизнена. Така де сложих и малко храна не яде *dontknow* ще видим след 2-3 дни дано има подобрение. Но поне мърда преди си седеше на едно място и от време на време направи един курс отиване до края на аквариума и връщане а ся не спира да плува. Дори си мисля като се посъвземе да и купя полувинка че да продължа рода  *bg*  ,но майка ми не ми дава да купя друга  :karamse:  :-D
: 08.01.2011г 18:06ч
Искам да попитам тъй като моят нагревател е без термометър (в смисъл да потдържа еднаква температура постоянно) кога да го спирам : Нагревателя ми е 220V-10W. Аквариума ми е 8 литра (в другата страница съм написал че е 5литра ,но е 8)

Bolta

Цитат на: Nikolay_BG - 08.01.2011 18:32
Искам да попитам тъй като моят нагревател е без термометър (в смисъл да потдържа еднаква температура постоянно) кога да го спирам : Нагревателя ми е 220V-10W. Аквариума ми е 8 литра (в другата страница съм написал че е 5литра ,но е 8)
Искаш да кажеш, че нагревателят ти е без ТЕРМОРЕГУЛАТОР . В такъв случай трябва много да внимаваш да не свариш рибката (но щом е 10W , горе долу става). Вземи си термометър - може стъклен, 2лв. струва.
Иии... на предишната страница си написал, че аквариума ти е 2 литра, а не 5 , но щом в крайна сметка се оказва 8 - това е по-добре.

Tiro

Цитат на: Nikolay_BG - 08.01.2011 18:32
... Дори си мисля като се посъвземе да и купя полувинка че да продължа рода  ...
:duvar: горката рибка явно твърдо си решил да я тормозиш до дупка.
А ако не е така трябва да прочетеш всичко за нея и да знаеш къде живее как живее, а не да правиш глупости.

Nikolay_BG

Хора най-накрая неска като и сложих хапна 2-3  *thanks *thanks *thanks много съм ви благодарян за съветите  *DRINK*

pr0paganja

На няколко места чух че понякога слагали огледало до аквариума на мъжка бета за да се перчи и по този начин да се стимулира растежа на перките й. Реших че може и аз да опитам и след като го направих моята бета направо се побърка :-D започна да си разперва всичките перки и дори да си раздува хрилете и да пулва на зиг-заг гледайки огледалото, след това се скриваше в изкуственото водорасло и после пак се перчеше. Целия този процес ми е смешен, но реших да попитам дали има някаква вероятност това да натоварва рибката по някакъв начин и да й повлияе зле? И освен това някой друг чувал ли е че така перките им растат по-бързо и изпитвал ли го е?

пп. ако имате някакви други полезни съвети за стимулиране на растежа на перките на бета рибка (някаква специална храна например или нещо друго) може да споделите опита си :)

ancitrusa

Огледало се слага до аквариума на бетата отвреме на време,но не се оставя постоянно

Nikolay_BG

Здравейте пиша за последно в тази тема. Вече имам Скаларии и Сомове :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Similar topics (5)

46186

Започната от jaspar

Публикации: 11
Прегледи: 6997

43691

Започната от istoev

Публикации: 2
Прегледи: 2856

31919

Публикации: 5
Прегледи: 5480