• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 19:39

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хелера-91

Колега нещо нагревател няма ли да и сложиш на тази рибка, колко е температурата на водата?
Според мен това е мъчение казват, че могат да живеят на тясно, на мен това ми се струва като се едно да ме затворят в тоалетна! Еми така де вземи и поне 10литра на тая животинка не я мъчи.
Моята бета живее в 30литра аквариум, от време на време и пускам женски, ама пак ми се вижда тясно!
50литра, филтър 700л/ч
осветление 2х15в
растения:
валиснерия,бакопа,сагитария,ехинудорус,криптокорина.

ancitrusa

Не мъчи животното, и му осигури подходящ аквариум с отопление.Чашата не е подходяща за бетата

dok70

... поне водата да не беше направо от чешмата...
:duvar:
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

pl86

Всичко под 10л не е аквариум, а ваза ... да не кажа буркан :) , и е малко дори за 1 бета според мен, не че няма да живурка, ама и не изглежда добре, като затвор е малко ;)

НО ... да не те отчайваме, явно бетата те е запалила по това хоби, това е супер, ако си решен да се занимаваш с него трява да немериш по-голям аквариум, и по-важно малко техника (филтър), дори гупи да си вземеш ти тряват тези неща и поне 30л аква. За друг вид риби трябва да съобразиш аквариума който ще взимаш с техните изисквания (размери), иначе бетата може да живее с много видове, но без друга мъжка бета ;)
https://s8.postimg.org/ctn5jythh/facebook.png Соленоводни аквариуми България

640L - reef
15L  - pico reef

pr0paganja

Имам нагревател и помпа, но няма да се поберат в тази.... чаша. Обмислям какви други рибки мога да купя за да живеят заедно и когато имам възможност ще купя по-голям аквариум :)

morriddin

20 литра аквариум е под 15 лв.
Растения се намират и по 1.50 - 2лв. (да кажем, че ще купиш 3 = 6лв.)
Равносметката - 20лв. и рибката ти ще се почувства щастлива, по описания от теб начин, скоро ще и правиш помен.... :R.I.P

pr0paganja

проблема не ми е в парите, по-скоро че искам твърдо да реша какви рибки искам да гледам и да видя дали имат съвместимост.

morriddin

Ами, първо решавай, после им усигури подходяща среда и тогава взимай рибките...
За целта прочети това - онова във форума, темата за начинещи е най-добрия вариант! *THUMBS UP*
И питай, нали това е идеята на форумите - да получим информация, и да трупаме опит! :-)

Nikolay_BG

Хора имам бета хубава риба междо другото ,но проблем  =-O не ще да яде незнам къв пол е ,но копуваме и пробваме с различна храна ни6то не яде направо ще испаткам *CRAZY* моля някой да даде съвет щото  :duvar: .Моля ви Help!  *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* *dontknow* искам да не умре от глад

cantiga

здравей! това, че е "хубава риба" няма да помогне много на хората тук да си/ти изяснят защо не се храни. дай повече информация, аквариум, филтрация, други риби, с какво храниш и т.н. ...   :-)
Поздрав!
Светослав

Bolta

И от колко време я имаш. Често се случва новозакупена рибка, докато свикне с новата обстановка, да не се храни 2-3 дни.

Nikolay_BG

Абе бетата е на около 1 или 2 месеца .Майка ми я е купила за децката градина (тя е учителка) ,но по време на ваканцията тя я донесе в къщи ,за да не умре ,но стана така че няма да я връщаме.Относно аквариума най-убикновен е няма нищо вътре сега знам какво ще кажете че трябва да сложа няква растителност .Питам тя живее сама дали не трбва да взема още няква рибка .МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯ ЗА ДА Я НАКАРАМ ДА ЯДЕ ЩОТО МЕ Е СТРАХ ДА НЕ УМРЕ.Добре незнам дали през нощта не яде ,но когато и слагам не барва нищо .Друг проблем е че се движи само отстрани на аквариума това средата на аквариума не е нищо дори не припарва до там  *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*

Bolta

Ама колега, тук във форума има акваристи , а не гадатели !
Какво значи най-обикновен аквариум? Те и моите аквариуми са обикновени - всички са стъклени.
Няма как, някой да ти помогне, без да дадеш подробни данни за обема на аквариума, филтрацията, температурата на водата, колко често сменяш вода и какво количество и т.н.
Причините, поради които не се храни рибката може да са няколко, в следствие на неправилно отглеждане.
Попълни тази бланка и тогава чакай отговор на въпроса ти.

Nikolay_BG

Обем на аквариума:2л.
Височина:9,5см

Грунд
Дебелина на дъното:0,5см
Размер на камъчетата:няма
Осветление:Слънце

Филтрация
Аераторна помпа (без гъба):няма
Аераторна помпа (с гъба):.няма
Вътршен филтър л/ч:няма
Външен филтър л/ч:няма
Система за СО2: няма

Филтрите работят: няма такива

Дата на стартиране на аквариума:преди 1-2 месеца

Промени в аквариума и оборудването през последните 20 дни:
(смяна на голямо количество вода, спиране на тока, пускане на система за CO2 или нов филтър)
смяна на голямо количество вода

Използвани препарати, лекарства през последните 20 дни:няма

Вода
Сменям по 2 литра (процента) на всеки 7 дни.
При смяната: Водата е (престояла). Водата е с температура 10-20 градуса.
Температурата на водата в аквариума е 10-15 градуса.

Храна
Видове храна:всякаква
Колко често храните рибките си:7 дни в седмицата
За колко време рибките изяждат порциите си:не я ядат
Растения:
Колко % от дъното е засадено с растения:няма
Колко % от дъното са бързо растящи:няма
Колко плуващи:няма
Риби:
Полово зрели(видове, брой):1
Млади риби(видове, брой):0
Нови риби през последните 20 дни(видове, брой):0

Това е  *HELP* *HELP* *HELP* *HELP* *HELP*

nikolay0876

Значи аквариума ти е два литра и ти сменяш по два литра всяка седмица- така не става. Водата сменяй най- много половината. И температурата на водата в аквариума не бива да е под 25 градуса. С тези градуси дето си ги писал си е цяло чудо че е жива още бетата.

Similar topics (5)

35006

Започната от ForMe

Публикации: 8
Прегледи: 7222

29158

Публикации: 24
Прегледи: 25935

55344

Публикации: 1
Прегледи: 2639

56156