• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.04.2024 01:30

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 15:34

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

stilista

Здрасти,
височината на водата е направи около 15-20с. и женската е сложи в стъклен буркан така че да се гледат но да не може мъжкия да я бие.
Сложи ричия да може по -лесно да направи гнездото.Когато е готов се пуска самката и готово!
С дума можеш да нараниш. С речник – да убиеш.

gogosavov


slavcho

Ако бета_ти е възрастна може и да не направи гнездо. Но все пак пробвай да я подържиш гладна, в стара застояла вода без аерация на студено.  След около две седмици и повиши градосите на водата, подмени по голямата част от водата и храни обилно с жива храна. До няколко дена трябва да направи гнездо.

Kanko

Днес си купих рибка Бета и за първи път ще отглеждам риби.Тя е мъжка, червена на цвят и е сама в аквариума който е 11 литра. Аквариумът ми е кръгъл и искам да попитам дали това е добре за рибката? Рибката ми е доста статична и със доста отпуснати перки ... нормално ли е това за бетите? Все още нямам никаква зеленина в аквариума ( водорасли и т.н.) но скоро ще си купя и искам да ми дадете някакъв съвет относно това, какви растения да и сложа? 11 литра достатъчни ли са за една риба В момента температурата на водата е 23-24 градуса ... нормални ли са тези градуси?  ... Благодаря ви предварително! :)

Асен Евгениев

Една бета може да гледаш, но я снимай целия "аквариум", че ми прилича на нещо друго.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

MeTogu

Дай на глупака малко власт и му гледай сеира!

paolo6481

На буркан прилича.Виждам част от етикет.Може според мен да се вдигне температурата с 2-3 градуса И някое растение да се сложи.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F34zdrna_th.jpg&hash=45c7615397b36a46302083086bcbaa2a9717f785

Kanko

 :kreshtja: Имам един въпрос и ще съм ви мнооого благодарен ако ми отоговорите ... така ... преди четири дни си купих мъжката Бета и прочетох доста от темите на другите акваристи и в една от тях видях че някои им слагат огледала и те " полудявали " ... и аз сложих на моята, но тя си разпери хрилете и перките и искам да попитам какво значи това, защото съм нов в акваристиката... другият ми въпрос е, че от един ден по стените на авкариума се получават едни мехурчета и не знам дали е нещо сериозно ..  :kreshtja: БЛАГОДАРЕН СЪМ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО  O:-) .... забравих да спомена, че Бетата е сама в аквариума

Caxapa

 Активен

Пол:
Местонахождение: Варна Виена
Публикации: 911



     Re: Majka Beta
« Отговор #1 -: Днес в 17:16:36 » Цитат Промени Премахни Раздели Тема 

--------------------------------------------------------------------------------

Бетата е мъжка и строи гнездо където евентуално някоя женска да снесе хайвера.  Повече за тях и за размножаването им ще намериш като 
И както ти е направил забележка колегата- Писането на кирилица в този сайт е задължително
Това е цитата но сега както си поставил въпроса  не става ясно дали имаш филтрация в аквариума и дали тези мехурчета са вследствие строежа на гнездо или на нещо друго. Бетите както и макроподите  и други от техния род рибки строят гнездо от мехурчета на повърхноста на водата. След това приканват "бъдещата" женска със специални движения под гнездото и тя отделя хайвер който внимателно полагат между балончетата-пяната.
Историята е доста интригуваща но за целта се иска и да потърсиш и да прочетеш продължението и. Ползвай  *use_search* за да разбереш завършека на случката.
Огледала се слагат за да се пери и да "настръхва" постоянно та по този начин да се стимулира растежа на плавниците-перките на рибата. Това се прави с цел да се постигнат максимален размер за конкурси и състезания. Като не забравяме и качествената храна която играе роля на анаболи в случая.

Kanko

Да има и доста пяна на повъхността ... Благодаря ти за отговора  *thanks ... но не съм сигурен дали да сложа и женска ... задължително ли е?  :duvar:

Caxapa

Принципно не. Не задължително.

Kanko

Могат ли с нещо да навредят на рибата тези мехурчета дори и да не са по повод размножителният процес ?  *HELP* И дали е добре водата в аквариума да е от бойлера .... като е с нормална температура за рибата и е предварително престояла .. ?  *HELP*

Caxapa

Принципно се говори за азотен цикъл който е необходим в един аквариум. Бетите спадат към "лабиринтовите" риби които могат да поемат кислород направо от водата и от повърхноста като вдишват директно въздух. Посредством "лабиринтовия" апарат преобразуват въздуха или от водата необходимия кислород за нуждите си. За предпочитане е да имаш помпа,филтър или подобно техническо съоръжение в аквариума. Балончетата-пяната може да са продукт от друго естество вследствие неправилна смяна на водата и прочие. Имал съм такъв проблем  след смяна на водада в аквариум със скариди но помпата-филтъра си заработи нормално и пяната изчезна след няколко часа в този аквариум.

Kanko

Биха ли навредили или не (мехурчетата)  ... защото незнам дали да слагам и помпа ...  :duvar:

Kanko

Имам един малко глупав въпрос ... ,но бихте ли описали една ваша смяна на вода в аквариума ... ще съм ви мноого благодарен  *DRINK*

Similar topics (5)

31919

Публикации: 5
Прегледи: 4773

25590

Публикации: 44
Прегледи: 41685

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7214

54910

Публикации: 8
Прегледи: 3355

48052

Публикации: 0
Прегледи: 2566