• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 14:39

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!

• Професионална поддръжка на аквариуми

Бети - общи въпроси

Започната от Nemo, 05.05.2005 18:34

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Деян

И стереопора не се слага за стимулация а за укрепване на гнездото, но по-добра работа върши ричията.

nbetta

не съм казвал за стимулация на мръстенето а за правенето на гнездото *privet*

morriddin

Цитат на: nbetta - 25.03.2009 20:42
слага се малко парченце --професоре *thanks *thanks *thanks
Разни хора - разни идеали!
Аз на моите ще им правя спасипелни пояси от стиропор! *CRAZY* :-D *ROFL*
Шегичка де, да не се засегнеш! *privet*

nbetta

xbettas
Член на форум Aquaria BG
Неактивен Неактивен

Местонахождение: Austria
Публикации: 29

Re: Бети, награди, българин
« Отговор #29 -: 04.06.2008г 09:09ч »
   Отговори с цитатЦитат
Цитат на: Aquila в 03.06.2008г 10:10ч
Стиропора е основа(субстрат) за гнездото, а в шишето се държи женската, докато мъжкият не е готов, така се избягва излишния побой.
Точно така  Браво Браво Браво

: 25.03.2009г 18:06ч
виж кво казват професионалистите не сам го измислил аз и върши много добра работа

Деян

Според мен най-добре е да се вземе електричарска шлауфка, в двата й края се слагат две вендузи (лепки за филтър или термометър/нагревател) и се залепват така че да образуват затворен кръг на повърхността, това е предпочитано място за гнездо от мъжкия в повечето случаи и го предпазва от раздробяване. При липса на шлауфка може да се използва и маркуч от аераторна помпа.  *DRINK*

nbetta

и аз слагам шлауфка и мъжкия като е свикнал вече веднага почва да строи

morriddin

Това не съм го чувал. *privet*
На следващото мръстене ще го пробвам. Мерси!
Цитат на: nbetta - 25.03.2009 21:12

Стиропора е основа(субстрат) за гнездото

Хубаво, ама мисля, че xbettas има предвид раздробен стиропор (топченца).

nbetta

на снимката е парченце

morriddin

Дай линк, че не ми се търси.
И, ако искаш на лични, че оспамихме темата.

NO CARRIER

Вместо електричарски шлаух, може да изрежете от стиропорена чинийка/"тарелка" с макетно ножче нужния кръг или правоъгълник.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ZlatenRibok

maniaka92

Вече си имам гнездо  *YAHOO* *YAHOO* *YAHOO*  *lock

sandetohaha

Понеже и аз имам 2 златни трихогастера и са в аквариум в30 ш30 д60 в тоя акжариум има и 5 малки хелерчета проблем ли е да хвърлят и ако може някой да ми каже какви са точно ословията за хвърляне и темподобни..  :-[ *HELP*

sharkolasnik

Цитат на: nbetta - 24.03.2009 21:46
стериопора се слага за да го стимулира да прави гнездо аз точно сега ми хвърлят такива бети BETTA SPLENDENS CROWNTAIL

Този стериопор надробен ли трябва да е, или цял? Ако е цял колко голямо парче да е или просто да сложа някво парче там... Аз се опитвам да развъдя бетита, отделих мъжкия и женската в малък 10л аквариум, има си нагевател, аератор, който съм го пуснал савсем леко да работи(в смисал супер малко балон4ета пуска, но въпреки това има малко движение на водата) това дали пречи? температурата е около 26градуса, уж женската е готва, поне така изглежда, със надуто корем4е и с бяла то4ка отзад. Нищо не се получава, мъжкия я гони гони после спря да я гони и ся си плуват двамата спокойно в аквариума (даже в момента мужкия се крие до филтъра):-( :-| .  забравих да напиша водния стълб е около 15 см. Кое не правя правилно?

Деян

Каква е окраската на женската?

Similar topics (5)

31919

Публикации: 5
Прегледи: 5519

25590

Публикации: 44
Прегледи: 46170

11614

Публикации: 13
Прегледи: 7613