• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

01.08.2025 19:10

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Коя е мъжка и коя е женска рибка

Започната от klarinet, 30.11.2006 01:10

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

reaskol

Цитат на: kaliht7 - 08.05.2011 23:40
Вуйна ми успешно развъжда бети има 2 женски които са на 14 месеца
Нещо неможах да свържа развъждането че с 2-те женски и с темата от 2009 година  *dontknow*

Nikiengi

И двете са женски, освен ако някой не им е правил пластична операция :-D! Послушайте nbetta, все пак той с това се занимава, а аз съвсем скоро ще си купя от него НМ! *BRAVO* *BRAVO* *BRAVO* Ей ги и накои от мойте:

Май не е необходимо да уточнявам кой е мъжки и коя женска  *CRAZY*!

cwetalin

Здравейте,
Може ли някой да потвърди пола на тази лалия:

Благодаря!

Gad_Man

cwetalin

Мдаа, и аз имам едни такива съмнения...:)
Като я вземах беше съвсем сребърна, като каракуда, а тук в аквариума посиня. Явно и е било студено и се е била обезцветила. А и горния плавник ми се стори позаоблен, в сравнение с другите.
Идея от къде могат да се вземе женска.

torkonator

Здравейте. Пуснал съм тема, че подарявам една бета, защото другата бета много я гони и предположих, че и двете са мъжки. Продадоха ми ги за мъжка и женска. Аквариумът е около 25 литра. Съжителстват с три коридораса. Светя с 3х8w студено бяло. Поради силното осветяване пуснах вътре и няколко малки анциструса, които да оберат алгите. Китките ще ги видите на снимките, които са с телефон и са от преди периода на боевете. Пресни снимки мога да сложа довечера.

Очаквам коментари и съвети от ваша страна.
Какво ще кажеш да победиш главоболието без хапчета?

deni7

едва ли от тези снимки някой ще успее да определи пола
направи в по близък план
44л.: 2 анциструса, гупи
27л.: 2 анциструса, гупи

cwetalin

Здравей, колега.
Радвам се че ме послуша. Не мога да ти кажа дали са мъжка и женска, дай по-детайлни снимки.

Но ме гонят едни съмнения да не са 2 мъжки плаката...........

torkonator

Довечера ще се опитам да направя такива.

reaskol

Така от далеко ги виждам 80% женски и 2-те  :-)

torkonator

Битата

Побойника

Двамата

Георги

От това което съм чел, мога да кажа следното. Мъжките бети се бият за територията, на която могат да срещнат женска.  Мъжките  при поставяне на огледало пред тях си разперват перките и чупят стойки ;)
Женските не го правят.
Но те се бият помежду си за установяване на йерархия. При две женски може да се стигне до смърт за едната. При три не би трябвало да се стига до там.
И е добре да има достатъчно растения за укрития.

Boromir

Аз мисля, че с тези черни хоризонтални линии и при двете риби, няма какво друго да са освен женски.
Shrimp Breeding Lover

cwetalin

Две женски, доста хубави, явно добре ги храниш. Вземи им един мъжки ще се кротнат. В момента явно ги гони "недоклец синдром" :)

reaskol

Две женски са и ... женските също се перчат на огледало, а колкото и да са винаги ще има битки. И м и ж могат да бъдат еднакво агресивни, зависи от индивидите  :-D
(ж+огледало) -->

Similar topics (5)

47439

Публикации: 6
Прегледи: 9114

57034

Публикации: 2
Прегледи: 4405

57191

Публикации: 1
Прегледи: 4480

57011