• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
20.04.2024 17:46

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Аквариумче за Бета

Започната от Chulitna, 22.03.2013 07:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Chulitna

22.03.2013 07:30 Last Edit: 12.04.2013 11:43 by Desmoria
 Привет,

 Тук от няколко дена с мъжа ми се говорим за бета. И така имам ето този аквариум http://www.petco.com/product/118200/Tetra-15-Gallon-LED-Desktop-Aquarium-Kit.aspx?CoreCat=OnSiteSearch. Това са към 4 литра. Има си малко филтърче и помпичка за въздух. Аз сам взела мини нагревател който потдържа температурата до към 24-25 градуса. Гледахме малки бебета гупи там докато пораснаха и ги преместихме в 40 литров, както и да е. Сега аквариумчето седи празно в мазето, и се чудим дали да не го направиме пак. Аз си мисля за грунд и 1 растение може би анубиас нана или някакво подобно бавно растящо в средата, което не изисква много светлина и може би някви мъхове да сложа и 1 бета. Мислите ли, че 4 литра са ОК или е прекалено малко. Гледах видеота из нета примерно нещо такова супер ме кефи и е същото аквариумче ние което го имаме. Ето линк да видите :  Чудя се струва ли си да се пробвам, никога не съм гледала бета само живородки, циклиди, златни рибки подобни разни. Сега в нас сме 3 аквариума, но искахме да пробваме нещо с това малкото.

 Какво мислите ще стане ли нещо? Аз имам два 40 литрови в момента и растенията ми напоследак взеха да се размножават доста и отделно имаме грунд и сякви подобни излишни просто се чудя да не мъча рибката и да и е малко пространството, но като гледам на това хлапе му е готин аквариума.

Отворена сам за предложения. Аз си мисля с такъв малък няма нужда да го чакам 1 месец, направо си мисля да смеся нов грунд с малко от нормалните ми аквариуми и да източа 3 литра вода и смятам, че ще е ОК. Като гледах бебетата там сменях водата около 30 % през 2 дена и малките си порастнаха без загуби, мисля че само 1 ахлюв уморих в това и то от глад хаха :) И така, ако не за бета какво друго мислите може в такова нещо да се гледа без да се мъчи :)

Успешен ден

п.с. още нищо не съм купила или започнала с това просто си седя и се чудя :)

reaskol

Идеално е за бета, даже ако не е много агресивен мъжкия, може да го гледаш и с една женска да не е сам  :-)

изгубеният рай

Здравей,според мен и тези 4 литра са малко...поне 10л.

*spam заглавието на темата ти леко ме провокира ....но засега ще се въздържа
END!!!

Chulitna

Привет мерси за отговорите до сега, аз не съм се разбързала защото трябва да чакам заплата преди да купувам растения и подобни, което ще рече поне 2 седмици още :) И ще продалжа да чета тук из форума и разни гугъл резултати и да си мисля по въпроса. Значи аз не живея в Бг и заглавието ми е такова защото тук бетите ги продават в едни малки пластмасови кутиики, като от кисело мляко на полвина с капачета и ги нареждат на рафтове като някви консервни кутии, изобщо ми е супер бруталното как са нахвърляни и даже ако не е зоо магазин ами голям супер маркет кадето продават всичко включително и авкариумни рибки се чудя, някои изобщо поглежда ли ги как са... аз примерно на моите рибки само им треперя по цял ден и гледам всичко да им е на 6 из аквариумите та за това ми е такова заглавието-не ми е целта да провокирам в лош смисъл на думата хаха  . Но ако ще спасявам една таква от подобно съществуване искам да и дам готини условя, ако това е прекалено малко не искам да я мъча= мога да го направя с нещо друго което да се хване там.

petar99

 Така както го описа този магазин всичко ми клони, че е walmart, кажи ми ако греша или го пиша грешно, но все пак четири литра с филтрация, отопление, осветление и поддръжка е по- добре о двеста мл. без никаква техника и грижа.
пп: то и тук ги гледат в малки съдове- пластмасови бирени чаши,макар пълни до половината и наистина ми е интерсно дали мгазина е walmart.

Chulitna

Цитат на: petar99 - 31.03.2013 23:57
Така както го описа този магазин всичко ми клони, че е walmart, кажи ми ако греша или го пиша грешно, но все пак четири литра с филтрация, отопление, осветление и поддръжка е по- добре о двеста мл. без никаква техника и грижа.
пп: то и тук ги гледат в малки съдове- пластмасови бирени чаши,макар пълни до половината и наистина ми е интерсно дали мгазина е walmart.


Да точно wallmart е... хаха и аз така си мислех, всеки път като ходим там и не мога да си представя тези рибки изобщо как жвеят така, никой не ги поглежда нахварляни по рафтовете, супер ми е гадно като ги видя- тука особено аз кадето сам никой не му пука, за пръв път като си купувахме рибки извън Бг и малко на импулс ги взехме от там и нямаше даже кой да ни помогне 1 час накрая намерихме някакво момиче от тестените изделия да дойде да ни отвори капака на аквариума и мъжа ми трябваше сам да ги хване рибките хаха смятаите...
Ами май ще го направя аквариумчето :) Може и да е след лятото, че ми се очертава да ми е доста заето, а имам още 2 други аквариума да се грижа в нас и 2 на работа, и да не ми станат много, но пак много искам да си взема една рибка и да и помогна.

Мерси за отговорите:)
Поздрави

White Wolf

4 литра е крайно недостатъчно за каквато и да било риба.  *NO*
А Бетите са най-наказани :'( , защото върлува мита че живеят в локви и не знам си какво и лъжат хората че е ок да ги гледаш в 2-3-4л, което не е така! не мъчете животното.

Similar topics (5)

42723

Публикации: 125
Прегледи: 58851

42281

Публикации: 4
Прегледи: 3620

29158

Публикации: 24
Прегледи: 24565

57091

Започната от daya1716


Публикации: 7
Прегледи: 3803

55086

Започната от IvJorell


Публикации: 34
Прегледи: 12294