• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми

Гласуване за лого на Българска Аквариумна Енциклопедия

Започната от NO CARRIER, 21.01.2009 15:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Всички предложения за Лого са качени в общата галерия на форума. Гласуването става с оценки от 0 (не ми харесва) до 5 (много ми харесва). Можете да гласувате за колкото участника желаете.
Под всяко лого може да бъде оставен коментар с препоръка или мнение.

Моля, гласувайте за лого на Българска Аквариумна Енциклопедия!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

miTko

Искам да допълня нещо - оценявайки предложенията се концентрирайте върху основната идея, концепция, а не подробностите като шрифт, размера му, че дори и цвят! Размера и вида на шрифта например лесно могат да се нагодят според изискванията на форума. Големината на логото, с която е представено също не е определяща. Правописни грешки и прочее също. ;-)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Лора

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

niky

Първо да благодаря на Лора, за огромната помощ за организиране на галерията за гласуването  *thanks

Гласуването ще продължи до 31 Януари 2009 включително.

nutty

От няколко дни гледам и си трая, но вече ми се струва прекалено. Никой ли не забелязва интересните пресни-пресни потребители, гласуващи тенденциозно минути след регистрацията си?  =-O

Лора

Ще видим тази работа, най вероятно гласовете им, ще бъдат изтрити. :-)
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

barabata

Не би ли трябвало да не могат да гласуват потребители регистрирани след започването на конкурса по принцип. Независимо за какво е конкурса - лого , аквариуми и т.н.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

nutty

barabata, и аз мисля, че е добре новите потребители да могат да гласуват. За съжаление наблюдавам нови регистрации само в подкрепа на конкретен човек, предполагам не заради качеството на творбите му. Раздвоението на личността е лоша работа, но се среща. ;) Намирам го за некоректно спрямо другите участници, затова предложението ми е в конкурси да не могат да гласуват новорегистриралите се и участниците. Включвам участниците, защото освен всичко забелязвам, че някои хора са склонни въпреки че всички ще видят некоректната им постъпка, да гласуват с максимална оценка за себе си и с минимална за всички останали. Поради тези явления изцяло се губи смисълът на конкурса.


За модераторите - браво! :)
За следващия конкурс наистина - помислете дали участниците да гласуват.

NO CARRIER

Наистина са се пръкнали нови регистрации само с цел подкрепа на дадено лого.
Значи, ще смятаме за валидни гласовете на хората, регистрирани преди началото на конкурса.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

magutta

Аз също съм съгласна, че трябва да не се зачитат гласовете на потребители, които са се регистрирали след началото на гласуването, както и на потребителите, които участват с лого... Аз поне мисля за себе си, че съм 100% пристрастна (харесвам си логото, учила съм какво е лого и на много участници съм слагала 0, когато абсолютно не съм съгласна с предложението им)...
Предполагам също е хубаво като критерий да се взима в предвид броя получени гласове, след като хората избирателно гласуват само за предлложенията, които им хванат окото.. но това, след като се определят примерно 3те лога с най-висок резултат.

blagoy

Цитат на: magutta - 30.01.2009 15:11
Аз също съм съгласна, че трябва да не се зачитат гласовете на потребители, които са се регистрирали след началото на гласуването, както и на потребителите, които участват с лого...
Напълно съм съгласен. Също смятам, че не е редно да се вижда текущата оценка.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs118.photobucket.com%2Falbums%2Fo91%2Ffisherman__2007%2FAkva%2Fth_r006a-1.jpg&hash=15041450eb78136ccea645b645f2993ca57c3ba3
70l, 2x18W

miTko

Цитат на: magutta - 30.01.2009 15:11
Предполагам също е хубаво като критерий да се взима в предвид броя получени гласове, след като хората избирателно гласуват само за предлложенията, които им хванат окото.. но това, след като се определят примерно 3те лога с най-висок резултат.

Това също е разумно. Но трябва да се елиминират очевидно зловредните гласове от последната седмица! *MODERATOR*
Разни мои АКВАРИУМИ 

jix

Не виждам защо ги правите тия конкурси,след като вече сте си харесали дадено лого,и го подкрепяте всячески...Всички модератори са решили,че Петър трябва да спечели, и ми набиват само нули и даже някои като Лора открито ми пожелаха-"Дано не спечелиш!".Тя дори ми гласува от двата си профила с 0....(за Жулиет говоря)....Защо се правите на ударени- нека да  видят хората как се гласува тенденциозно от модераторите с 5 за логото на Петър и с 0 за мен....Това ли е вашият феърплей...Знаех, че няма да ме оставите да спечеля ,още от момента в който ми дисквалифицирахте най-доброто предложение, понеже съм го бил пуснал и в другия форум :karamse:...По този начин ще накарате хората да не участват повече в подобен род нагласени конкурси!Правете си конкурси само за модератори и приятели!

Лора

Знаеш ли, Панчопан изобщо не ми е фаворит. Едно от твоите предложения ми беше симпатично, но след тази глупост която направи...
А и колкото до втория акаунт. Колегите знаят за него, дори гласуването от него няма да се зачита. Всичко си беше една проба. Но защо ли ти обяснявам...
Казах ти и пак ще ти го кажа- не е коректно това което ти правиш. Съжалявам, че Коко беше зает и неможеше да подготви скриптове за конкурса. Галерията беше най подходяща за това, но не предвидихме, че там могат да гласуват новорегистрирани потребители, както и участниците да гласуват за себе си.

Цитат на: jix - 31.01.2009 18:57
Знаех, че няма да ме оставите да спечеля ,още от момента в който ми дисквалифицирахте най-доброто предложение, понеже съм го бил пуснал и в другия форум :karamse:...По този начин ще накарате хората да не участват повече в подобен род нагласени конкурси!Правете си конкурси само за модератори и приятели!

Хайде сега, знаел бил. Ако знаех, кога ще умра, сама щях да си изкопая гроба.
Сега ако почнем всички да се сърдим като теб, че нашите лога няма да спечелят и си нарегистрираме 20-30 акаунта... Извинявай, но постъпката ти е детска. Явно не умееш да губиш.
За щастие всичко е поправимо, но дали ще те гледат другите членове по същия начин... Замисли се!
Това беше, което исках да кажа. Ако нещо съм пропуснала, ще ти го кажа на ЛС.
Лека вечер ти желая.

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

N.Nobs

Я да не подскачаш толкова, сърдитко.Или искаш да ти извадя колко потребителя си си регистрирал последните дни?
Вместо да си налягаш парцалите ти подскачаш и се сърдиш.Я се дръж прилично.  :karamse:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Деян

Аз не съм гласувал с нула за твоите предложения, може да се провери. Говориш неистини, точно Ти не споменавай за феърплей, след всичко което направи, за твое сведение, никой от екипа не е гласувал за себе си, дори Лора си е дала нули,. Кой си даде петици, а на най-близките конкуренти нула, кажи, или може би не се досещаш?

Raven

Няма никакво значение кой къде е пускал логата си,избираме онова лого което събере най много гласове на членове на форума.
Един член на форума - един глас.

Останалите няма да се зачетът при преброяването- смятам че така е честно.

И ако някой седне да ми се оправдава "ама от моя ай пи адрес се регистрира брат ми ,гаджето му ,баба ми и вуйна ми за да гласуват"- не се брои.

Да са се регистрирали преди време,да са писали,да са показали че са членове на този форум и имат отношение към него- и тогава гласовете им биха се зачели.
https://aquariumbg.com/contest/showthumb.php?picnum=48-3-8-140.1.JPG


Баннете всички! Администраторът ще познае Своите.

jix

лицемерието и наглостта на някои хора просто няма гранници!
мисля ,че се изразявам достатъчно ясно,за да бъда разбран.ЗАЩИТАВАМ ТРУДА СИ и въобще не ми пука за това кой ще спечели конкурсчето ви.За съжаление, имах илузиите ,че тук сме се събрали хора ,свързани с едно и също хоби и заради това ще се избере най подходящото предложение, без да се удря гръб на тоя и оня...а тук не стана така....точно по тази причина направих същото, което и вие правите...ясно ми беше ,че гласовете няма да бъдат зачетени, но виждам че и при другите участници има новорегистрирани....всъшност, постигнах това което целях-показах на хората как се печелят конкурсите в този форум!!!

bigbeer

Мисля, че показа - как не може да бъде спечелен един конкурс.  *dontknow*

jix

а за гласувалите за Петър-
Gencho-регистриран-28.01.09,
Galina_Dim-11.01.09,
dufin-21.12.08,
macroicnomical-18.12.08 и т.н.....Какво ще кажете?....да не би преди конкурса да са регистрирани!

N.Nobs

jix-чо я не се напрягай толкова.Ако "ние" искахме да не спечелиш ти има и по-елегантни начини.
Можеше лого да не се избира с глауване и ми е интересно за какво щеше да се пениш тогава.
: 31.01.2009г 19:07ч
Цитат на: jix - 31.01.2009 19:46
а за гласувалите за Петър-
Gencho-регистриран-28.01.09,
Galina_Dim-11.01.09,
dufin-21.12.08,
macroicnomical-18.12.08 и т.н.....Какво ще кажете?....да не би преди конкурса да са регистрирани!

А всичките който ти си регистрирал са гласували с 0 за него.Ти имаш ли какво да кажеш?
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

jix

абе Nobs-чо защо го правите тогава тоя конкурс...ами не казахте това ни харесва най-много-това ще  е ..и толкова....
ПП.и вие всички гласувахте за мен с 0

Лора

Цитат на: jix - 31.01.2009 19:46
а за гласувалите за Петър-
Gencho-регистриран-28.01.09,
Galina_Dim-11.01.09,
dufin-21.12.08,
macroicnomical-18.12.08 и т.н.....Какво ще кажете?....да не би преди конкурса да са регистрирани!

Май четеш м/у редовете. Това прочете ли го?
Цитат на: NO CARRIER - 30.01.2009 13:01
Наистина са се пръкнали нови регистрации само с цел подкрепа на дадено лого.
Значи, ще смятаме за валидни гласовете на хората, регистрирани преди началото на конкурса.

Предлагм ти да спреш с нападките и ваденето на кирливите ризи. Ние, както и потребителите не сме слепи.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

Divane

Живко, на твое място бих се извинила и бързичко бих се изнесла по терлици,умирайки от срам.  Не падай още по-ниско,че ми става мъчно вече :-(

N.Nobs

Цитат на: jix - 31.01.2009 19:48

ПП.и вие всички гласувахте за мен с 0

Гласувах щот не ставаш като човек, иначе логото ти ми е на 2-ро място в личната класация след това на nutty
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

jix

Лора забележи, че първо започнаха да се регистрират и да гласуват хора за Петър, и чак след това се започна с рагистрациите на мои приятели....що се правите на луди...повече не ме занимавайте с глупости!!!
ПП.първо си прогонихте част от модераторите сега ще си прогоните и юзърите....
Nobs-на второ място пък ми слагаш нула.. ;-)

Divane

не се притеснявай, всички фантоми ще отпаднат!

N.Nobs

Нулата ми е оценката за теб, не за логото  *privet*
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

yanki1

Цитат на: Raven - 31.01.2009 19:28
Няма никакво значение кой къде е пускал логата си,избираме онова лого което събере най много гласове на членове на форума.
Един член на форума - един глас.

Лошото в случая е че има доста предоставени за гласуване лога на едни и същи хора.
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

Лора

Е и, никъде не се казва с колко предложения можеш да участваш.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

N.Nobs

Цитат на: yanki1 - 31.01.2009 20:11
Лошото в случая е че има доста предоставени за гласуване лога на едни и същи хора.

Защо не?Все пак гласуваме за лого, не за човек.Всеки който е имал желание да сътвори нещо е представен.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

yanki1

Цитат на: Лора - 31.01.2009 20:13
Е и, никъде не се казва с колко предложения можеш да участваш.
Така е ама шансът на тези с повечето не е ли по-голям?
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

Лора

Достатъчно е само да се изключат новорегистрираните. И гласовете, ще се подредят.
Така и така сме гласували...
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

dok70

Хубава работа, ама българска! :-|
Освен някои колеги, и някои модове се излагат като кифладжии! :karamse:
От колко регистрации гласувахте? Отщя ми се да гласувам! СРАМ МЕ Е! :-[
Ако въдворяващите ред не са коректни, какъв го дирят от простосмъртните!?!
Аре триите, то се е видяло!!! :'(
Аааааааа ..., ЯХТА ли беше наградата бе... че не ми стана ясно защо се излагате?
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш


bigbeer

Цитат на: dok70 - 31.01.2009 20:31
..
От колко регистрации гласувахте? Отщя ми се да гласувам! СРАМ МЕ Е! :-[


Като преглътнеш срамЪт , кажи ми - кое лого според теб трябва да спечели?
Това няма да се брой за гласуване..

yanki1

Цитат на: dok70 - 31.01.2009 20:31
и някои модове се излагат като кифладжии! :karamse:
Айде стига с тези прищявки и нападки, не може с лека ръка всички да се слагат под общ знаменател и Модераторите са хора.Стига се оправдава с тях.
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

barabata

Колеги, всяко гласуване ли ще се превръща в панаир и кандарми?

Тук става въпрос за избор на лого което се харесва на всички. Това е идеята на гласуването. Ако беше просто за едното лого модераторите щяха да си изберат едно лого и да наградят както са решили твореца му. Не е в това идеята.

Идеята е за избор направен от членовете на форума. В някой форуми това се отсява или по време на регистрация или по брой смислени постове. Примерно смята се че може да достъпваш част от темите след примерно 100 поста. То и тук забелязвам такива лица които висят само в Пазар и чакат някой някъде да подарява нещо и веднага се обаждат. Такива хора не са истински членове на даденото общество - в случая форума.
Горчивината от лошото качество остава дълго след като сладостта от ниската цена е свършила.

magutta

Не знам що за хора сме българите... за 1 филтър и 1 лого пак си показахме най-лошото... или може би просто форумът е станал много популярен за 2 месеца... как през ноември има около 150 нови членове, а сега - през януари - 240 (приблизително)...

И когато някой помисли, че го ментят нещо, веднага и той се хваща на хорото, да не остане по-назад. Нямаме вяра на никого - на политиците, на банките, на модераторите, на колегите потребители... това не е общество, а джунгла. надявам се нашите деца да не бъдат възпитани по същия начин и да не приемат такава ситуация за нещо нормално и ежедневно.

срам ме е да пиша в темата.

killiman

Каква поредна футб.... форумна драма!  :-)
Жалко е, че напоследък това са най-интересните теми.

Emsi

Все повече се убеждавам че някой хора не знаят какво е да четат.
Ако си бяхте напънали поне малко щяхте да прочетете, че гласовете на новите потребители няма да се считат, капиш ?
Тогава пък за какво щяхте да се заяждате, че на еди кой си, някой си му бил написал еди кво си ? На някой хора просто не може да им се угоди и това си е *NO*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi186.photobucket.com%2Falbums%2Fx150%2FEmsiHamar%2Fp1090220.jpg&hash=e2a7ed083fce9507ea103e0aaee935b5f29e527c

chaykov

Цитат на: killiman - 01.02.2009 10:01
Каква поредна футб.... форумна драма!  :-)
Жалко е, че напоследък това са най-интересните теми.

бих казал трагикомедия...
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят. Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп!https://s1.postimg.org/43tluyw8fj/aqua.jpg[/url]

jix

Цитат на: Emsi - 01.02.2009 10:32
Все повече се убеждавам че някой хора не знаят какво е да четат.
Ако си бяхте напънали поне малко щяхте да прочетете, че гласовете на новите потребители няма да се считат, капиш ?
Тогава пък за какво щяхте да се заяждате, че на еди кой си, някой си му бил написал еди кво си ? На някой хора просто не може да им се угоди и това си е *NO*
Я ти по-добре прочети от коя дата е това съобщение че гласовете на новите потребители  няма да се зачитат-от 30.01.09...в деня в който моите приятели обърнаха резултата и станах първи в класирането,защо преди това не им правеше впечатление на драгите модератори, че има много нови регистрации и гласуват за техните хора????И след като си изказах мнението, че предложението за лого на Илиян не е подходящо(фанатично подкрепян от Divane и Лора) двечките скочиха като ужилени срещу мен....Лицемерието на другарките модераторки няма гранници,дори повлякоха и своите колеги модератори в тая простотия...нека Лорка като е такава светица да обясни защо е гласувала за своя колега Митко от двата си профила,като с единия му е сложила 5,а с другия-juliet-0-ей това е лицемерие...СРАМОТА!!
Ей тия селски неща ме подразниха, и се обадих на мои приятели да се регнат и гласуват,аз не съм за едно филтърче,просто по този начин обиждате не само мен ,но и всички участници в конкурса!като ни правите на балъци....НЕ СИ ПРАВИ ТАКА ДРАГИ МИ МОДЕРАТОРКИ ЛОРА И DIVANE,има толкова по тарикатски начини ...дори май и вие незнаете каква работа имате в тоя форум,от какво аджеба разбирате и с какво сте допринесли за тоя форум като модераторки???ЖИВИ И ЗДРАВИ

botan

Чакай сега, това, че не плямпаме постоянно не значи, че не сме го забелязали! Всичко се вижда, кой, как и по-колко пъти е гласувал, не си мисли, че някой, който изменти и ще остане незабелязан.

yanki1

Цитат на: jix - 01.02.2009 11:40
Я ти по-добре прочети от коя дата е това съобщение че гласовете на новите потребители  няма да се зачитат-от 30.01.09...в деня в който моите приятели обърнаха резултата и станах първи в класирането,защо преди това не им правеше впечатление на драгите модератори, че има много нови регистрации и гласуват за техните хора????И след като си изказах мнението, че предложението за лого на Илиян не е подходящо(фанатично подкрепян от Divane и Лора) двечките скочиха като ужилени срещу мен....Лицемерието на другарките модераторки няма гранници,дори повлякоха и своите колеги модератори в тая простотия...нека Лорка като е такава светица да обясни защо е гласувала за своя колега Митко от двата си профила,като с единия му е сложила 5,а с другия-juliet-0-ей това е лицемерие...СРАМОТА!!
Ей тия селски неща ме подразниха, и се обадих на мои приятели да се регнат и гласуват,аз не съм за едно филтърче,просто по този начин обиждате не само мен ,но и всички участници в конкурса!като ни правите на балъци....НЕ СИ ПРАВИ ТАКА ДРАГИ МИ МОДЕРАТОРКИ ЛОРА И DIVANE,има толкова по тарикатски начини ...дори май и вие незнаете каква работа имате в тоя форум,от какво аджеба разбирате и с какво сте допринесли за тоя форум като модераторки???ЖИВИ И ЗДРАВИ

Абе ти си противоречиш сам! Защо обиждаш Divane и Лора , като самият ти се правиш на лисан?  
Май срамът е за теб.
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

jix

КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.....ДА СЕ ОСТАВИМ ДА НИ МАЧКАТ ЛИ.....КАКТО ТЕ ДЕЙСТВАТ ТАКА И НИЕ ТАКА..ДА СМЕ КАТО ОВЧИЦИ И ДА СИ ТРАЕМ ЛИ??? .....ФОРУМА НАПЪЛНО ОТРАЗЯВА БЪЛГАРСКАТА НИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ-КОЙТО ИМА МАЛКО ВЛАСТ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА ,А ДРУГИТЕ САМО ГЛЕДАМЕ И СИ ТРАЕМ,И АКО НЯКОЙ СИ НАДИГНЕ ГЛАВИЦАТА, ВСИЧКИ ОТГОРЕ МУ!!!

ModEdit: Не толерирам викането тук, което тъй или иначе е забранено!

yanki1

А честно ли е според теб да се коментират личности, които в момента не са активни? Хайде да почакаме а....? Че май това до колкото си спомням се тълкува като интригантстване.
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

Лора

Оле Боже!
Мислех, че като се наспите ще ви мине, явно съм грешала.
Живко, ще те помоля, да отидеш да си сипеш кафенце ли, ракийка ли, да обърнеш малко внимание на жена си и да ни оставиш намира. Кой, какво, защо и колко- не те засяга.
Достатъчно си ни обиждал. Мислиш, че като сме жени и неможем да се защитим ли?
Хайде стига, че ако тук на мое място беше колега, щеше да го отнесеш. Каква съм, що съм Най малко ти можеш да говориш. Нито ме познаваш, нито си имал визуален контакт с мен.
И колко пъти да ти обяснявам, за juliet? Пак ли трябва да го направя? Ти, как ти се струва тази работа- имам два акаунта и гласувам от тях и си мисля, че никой няма да разбере. Подценяваш ме момче. Внимавай!
По добре спри докато е време.


В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

NO CARRIER

Я оставете разправиите за масата. Явно не сме дорасли за истинска демокрация.  :duvar:

Лошото е, че ще се смята на ръка. Смятам да ползваме следната формула:

ЦитатWe are using the same true Bayesian estimate formula used by the Internet Movie Database, for calculating average ratings. The only difference is that our rating system uses multiple dimensions (presentation, graphics, usability, technical, and personal slant), so we apply the formula to each dimension by using the respective mean value of that particular dimension (C), take the sum of individual results, and divide this sum by the number of dimensions, which is five.

  weighted rank (WR) = (v / (v+m)) * R + (m / (v+m)) * C

  where:
     R = average for the design (mean) = (Rating)
     v = number of votes for the design = (votes)
     m = minimum votes required to be listed in top 25 (currently 6)
     C = the mean vote across dimension

This formula normalizes scores, that is it pulls a particular score (R) to the mean (C) if the number of votes is not well above m. In other words, if a particular design has only a few votes above the minimum required votes to be listed in top 25 (m), the average score is decreased a little if it is above the mean, or increased a little if it is below the mean in accordance with the normal distribution rule of statistics.

Here is an example for a single dimension:

  WR = (6 / 10) * 5.33 + (4 / 10) * 7.18 = 6.07
        |    |      |     |    |      |
        v   v+m     R     m   v+m     C

The formula normalizes the average rating of a relatively low rated design from 5.33 to 6.07 since the number of votes (v=6) is only slightly above the minumum required votes (m=4) and the mean across the dimension (C=7.18) is quite high. If, in the future, this particular design gets more votes, the difference between R and C will increase as the number of votes increase. The idea is that the more the votes, the more representative the average rating is. Please note that this example is only for one dimension. Different dimensions have different means (C).
Взето от тук.

Нарича се Бейсов подход или Бейсова статистика и я ползват и IMDB за техния рейтинг топ 250. Въпреки, че там гласовете са с хиляди, надявам се, че и тук ще сработи коректно.

Ще бъдат махнати гласовете на членовете след началото на конкурса, както и на juliet.

Други предложения? Някой по-напреднал с математиката и статистиката да даде съвет, предложение или коментар относно формулата?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Divane

Живко, имаш късмет,че не съм Админ! Аз не съм от тези дето се опитват да обясняват по 100 пъти на някой,който не само,че не заслужава,но и не разбира!До сега да си издухан и да съм забравила за теб!
И гледай да не ме споменаваш повече!!!!

jix

Аз и без това ща спра да влизам и пиша тук.....но мисля ,че и ти трябва да ме последваш, ако имаш достойнство!

Divane

айде..попътен вятър и се надавям да не те засичам вече!

blagoy

Цитат на: niky - 21.01.2009 17:11
Първо да благодаря на Лора, за огромната помощ за организиране на галерията за гласуването  *thanks

Гласуването ще продължи до 31 Януари 2009 включително.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs118.photobucket.com%2Falbums%2Fo91%2Ffisherman__2007%2FAkva%2Fth_r006a-1.jpg&hash=15041450eb78136ccea645b645f2993ca57c3ba3
70l, 2x18W

Лора

В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

NO CARRIER

Който иска, нека си гласува. Ще бъдат взети предвид гласовете до 00:00 на 1ви февруари. Има си лог файл.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

yanki1

Цитат на: jix - 01.02.2009 12:47
Аз и без това ща спра да влизам и пиша тук.....но мисля ,че и ти трябва да ме последваш, ако имаш достойнство!

Напротив! Достойните ще останат!
526 литра

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi30.tinypic.com%2Fj0zlgl.jpg&hash=ae7ab03435ad73c6eca1b105b7531f3b048f7b50

NO CARRIER

Призовавам към прекратяване на словесните престрелки. Вече разбрахме кой какво и как.  :buff:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Devet9

Здравейте на всички,
зачетох се в тази тема (чак сега) и да кажа само, че.......1.останах изненадан иииии....2.не чак толкова!

Какво имам впредвид:
-изненадан съм, че може да се падне толкова ниско относно нещо, което трябва да е за забавление и показване на ИДЕИ, а не безпричинно мерене на пишки!
-не съм изненадан, 'щото т'ва е БГ-манталитет!
-изненадан съм (приятно), че щом е тръгнал разговора в тая посока, не се е завормила банда, а има само солов недоволен играч.
-не съм изненадан, че хората му обръщат внимание, от където се заформя и цялата тема!

Така, сега искам да уточня някои неща.

1.Г-н Живко, не те познавам, както и нито един от модераторите, в това число и набедените от теб за мои поддръжнички Лора и Divane.
Не си ли се замислял, че от толкова лога само собственика на твоето хленчи? Дали не е проблема в идеята и отношението? Твоя воля и попътен вятър!
2.Ти наградата ли искаш или логото ти да е на форума? Ами обяви го открито, к'во ти пука?
3.Тва е към (Шефовете) Админа и модераторите:
Имам опит в организирането на подобен тип конкурси в друг сайт и в съвсем друга сфера и Ви уверявам, че тва е манталитет, типичен, български! Тва че е пуснал 5 гласа на кръст е малко зло, така настроените хора организират цели класове хора и обикалят залите, така че ........ просто ви информирам да не се учудвате и да го знаете за напред.........друг е въпроса с ква цел и подбуди се прави, но...............различни хора различни идеали!

В интерес на истината не съм изказвал мнение по отношение на предложенията, но наистина нямаше сериозна битка на идеи!

Биваше сякаш да се извадят 10те да кажем най-интересни (било то и по преценка на Админа и Модераторите, защото си е Ваше право) и да се сбият само те, така нямаше да има размиване на гласове.

Но така или иначе според мен идеята беше да има повече FUN, креатив, да си сверим часовниците, а не да се мерят пишки..........а то кво стана...........някои дори се метнаха да си ги мерят с.....жени....

Поздравявам:
1.Организаторите - такъв тип конкурси са полезни винаги!
2.Участниците - за отделеното време и енергия, положения труд!
3.Позитивните, мотивирани и мислещи БГ-форумци ;)

*bg*

Devet9

Здравейте на всички.  *bg*
Съжалявам за закъснелия отговор по темата........малко рядко стигам до компютъра си (до града си изобщо), доста търчане и работа ми се отвори, но.......целта на този пост е благодарствена и похвална, а не хленчеща така, че..........
С две думи, Фитъра-награда, който ПанчоПан спечели и преотстъпи в полза на моето лого (от там на мен, като негов аетор  *JOKINGLY* ) пристигна, "инсталиран" е и работи прекрасно, коренно различна е водата като цвят и избистреност ;)

*privet* Благодаря още веднъж на всички.

Пожелавам успех на хората, които се трудят, а на останалите.......гледайте и се учете от тях  *THUMBS UP*

99  *thanks