• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
28.03.2024 19:01

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Предложения за правила и условия за Конкурс Коледа 2013 г

Започната от NO CARRIER, 02.01.2013 09:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

NO CARRIER

Здравейте,

Традиция е гласуването в Коледните конкурси да е от членовете на форума. За момента не смятам да правим промяна в начина на оценяване.

Видя се, че сегашната система за гласуване на Коледните конкурси има недостатъци. От темата за класирането видях предложение, което ми хареса и мисля, че мога да реализирам като условие за право на глас.

Гласоподавателят да има N на брой мнения, да е стоял не по-малко от M минути във форума, да има тема в раздела за представяне на аквариумите, да е регистриран преди 2 години.

Съответно се появиха мнения, че има хора, които само четат без да пишат и такива, които пишат, но не са пуснали снимка на аквариума си или все още са в процес на създаването му.

Хайде да обсъдим някакви примерни стойности.

Две години за регистрация ми се виждат прекалено много. Може би ще го увелича на 2 месеца. Времето колко да бъде - 2 месеца са 60 дни, по 30 минути на ден това прави 30 часа. Добре ли е или е непостижимо? Броят мнения да бъде 10, за да не настане всеобщо спамене?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Peza

 *privet*
Цитат на: NO CARRIER - 02.01.2013 09:07
...да има тема в раздела за представяне на аквариумите,...
Две години за регистрация ми се виждат прекалено много. Може би ще го увелича на 2 месеца. Времето колко да бъде - 2 месеца са 60 дни, по 30 минути на ден това прави 30 часа. Добре ли е или е непостижимо? Броят мнения да бъде 10, за да не настане всеобщо спамене?
За мен, най доброто е присъствието на профил в клубът.
2 месеца като време на регистрация, също ми се струва разумно и не прекалено много.
30 мин. всеки ден ми се виждат много на мен. може би трябва да се посмали, 5-10мин дневно в продължение на 2 месеца, дали не е по-добре?
Броят мнения също 10-20 ми се струват достатъчно, така че да не изпадаме в крайности.

Още веднъж поздрави, за желанието тази година още от рано да се разискват нещата и да не се чака времето преди конкурса.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

tonino


Borko7

Аз пък мисля, че трябва да има и някаква намеса от страна на екипа.
Специално аз се дразня в биотопните аквариуми, когато има риби и растения от различни континенти. Или да не се допускат или да имат някакви наказателни точки, както в бягането с препятствия ако събориш препятствие и т.н.
Това може да се прилага и за други категории или за техниката, която се вижда, за която толкова много хора недоволстват (на мен лично не ми пречи).
I don't know half of you half as well as I should like,and I like less than half of you half as well as you deserve

NO CARRIER

За присъствието на неотговарящи на категорията си аквариуми отново поемам вината върху себе си. Хвърлих един бръз поглед, но не достатъчно. За тази година ще потърся помощ, обещавам.  :-[
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

ПМП

На мен ми се ще да чуя и предложението на Акапулко от преди 3г.Търсих ,но не го намерих.

Niikii

Според мен е най-добре всеки да може да дава точки 3т., 2т., 1т. съответно за 1,2 и 3 място. На края на всеки аквариум му се смятат точките и това е :)

trupai

Цитат на: Borko7 - 02.01.2013 10:30
Аз пък мисля, че трябва да има и някаква намеса от страна на екипа.
Специално аз се дразня в биотопните аквариуми, когато има риби и растения от различни континенти. Или да не се допускат или да имат някакви наказателни точки, както в бягането с препятствия ако събориш препятствие и т.н.
Това може да се прилага и за други категории или за техниката, която се вижда, за която толкова много хора недоволстват (на мен лично не ми пречи).
Абсолютно съм съгласен с това да има наказателни точки за това,че техниката се вижда на снимките! За мен ваденето на техниката беше огромен проблем, но въпреки това я извадих, защото така показвам уважение към конкурса и всички участници!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Gothica

Това да имаш профил в клуба въобще не е най-доброто решение според мен. Аз лично съм регистрирана от 2 години, основно чета статиите и форума. Почти не съм писала, напоследък само тук таме. Не познавам никой от участвалите в конкурса трябва да ми се откаже правото да гласувам само защото нямам профил ли? Признавам, че не разбирам особено много и в кат. Биотопен съм допуснала явно доста грешки, но защо само заради липса на профил да нямат правото да гласуват хората? Броят на мнения също е много странен показател за ограничение. Пример: аз чета основно и гледам да намирам решение на проблемите и въпросите си във форума чрез търсачка, за да не ми се прави забележка как имало такава тема и защо съм направила еди си какво. Не се чувствам компетентна, за да давам съвети, за които не съм 100% сигурна, че да отговарям на въпроси от други начинаещи акваристи. Еми как да имам повече мнение във форума? Да пускам песнички и снимки ли? Най-добрия показател за ограничение в гласуването би трябвало да е времето прекарано във форума. И вече някакви нормални ограничения за другите показатели.
Лошото поведение е като спуканата гума - не можеш да стигнеш много далеч, ако не я смениш.

terier4o

Аз подкрепям инициативата с   две ръце!!
 Според мен условието за наличие на профил на аквариума в раздела е много на място, освен това участник не трябва да гласува в категорията в която участва, трябва наистина да се въведе система, по която умишлено поставени ниски оценки да се махат... Борислав беше споменал за най-ниските 10 или 5 оценки, независимо дали са 1, 2, 3.

Трябва да се въведат изисквания които да се спазват- техника , мръсни стъкла, мътна вода( освен ако не се търси ефекта черна вода).... да означават недопускане до конкурса.

Аз искам да предложа и нова категория НАЧИНАЕЩИ АКВАРИСТИ или ПЪРВИ СТЪПКИ , за да се даде шанс на начинаещите колеги да се съревновават между равностойни, и освен това да имат стимул да полагат усилия при оформлението на аквариумите си.

Мина ми мисълта, да се даде възможност на спонсорите на конкурса да могат да гласуват само за първите 3 или 5 аквариума ( да има жури), и да изберат свой фаворит, всеки от спонсорите да има право да ползва снимката на аквариума за рекламни цели ...... примерно....
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

dafil

-Въвежда се критерий за кой да може да гласува
-снимките наистина да са читави,а не от телефон и БЕЗ техника в аквариума
- когато става въпрос за гласуване от широк кръг потребители,да се гласува само за аквариума който мислиш,че трябва да спечели!-предложение  на  колегата Buhoff от преди 2 години
Аз бих го увеличил до гласуване за  1-во,2-ро и 3-то място.
Естествено,че няма да може да се гласува за собствения аквариум :-D

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Сашето

Цитат на: tonino - 02.01.2013 10:28

Участниците да не гласуват за себе си, а може би и въобще да не гласуват в категорията ,в която участват

И аз съм на това мнение.  *THUMBS UP*
So many problems, so little time.

danielm

Съгласете се, че ваденето на техника не винаги е възможно!
Аз за да скрия дънния филтър направих чудеса, защото нямаше как да го изкарам.
Да не говорим, че за колегите dafil и Чакъров е направо убийство на кристали!

И цялата галимация за да може някой гледащ черита да не им сложи ниска оценка!  :duvar:

Стоян Михов

Според мен от изискванията трябва да отпаднат критерии характерни за акваскейпърските конкурси - като това аквариума да се снима без заобикалящата го среда, мисля че това трябва да се допуска, ако някой е направил красива хармония между аквариума си и останалото обзавеждане е хубаво да се покаже.

Аз пък предлагам да се обединят категориите сборен и биотопен. Сигурно се броят на пръсти хората, които могат да опишат еднакво добре биотопа на скалариите, дискусите, цихлидите от Малави, от Танганайка, псевдоатерините от Австралия, живородките от северна Америка и т.н. За мен тази категория е за оценяване от жури и специалисти, повечето хора които гласуват тук в категорията биотопен, гледат само външния вид на аквариума, което обезмисля поставянето им в друга категория. Да не говорим че аз мога да споря години с някой, кой аквариум представя правилния биотоп и кой не. Също да кажа че и голям брой от участниците също не са наясно много що е това биотопен аквариум.

Същото мисля и за категория палудариум, много е несправедливо тези прекрасни редки аквариуми да остават извън класацията, за тях няма награди и т.н. Бих предложил, като не се съберат достатъчно участници в категориите палудариум и морски, аквариумите да се преместват в общата категория, където да се състезават на равни начала с другите аквариуми, все пак гласуваме за най-хубав аквариум, и аз съм сигурен, че много от аквариумите в тези две категории могат да се преборят за първите места в общ конкурс.

За да остане конкурса по-непорочен (а не толкова привлекателен с цел получаване на награди) бих сложил ограничение на наградите:
1. Първото място награди на обща стойност до 100 лв (даже по-малко според мен)
2. ро място награда до 50 лв.
3. награда до 20 лв.

За гласуването:

Ако се гласува с точки, то да има ясни правила. Задължително се дават минимум 5 точки на аквариума (аквариумите, защото можеш да си харесаш еднакво няколко аквариума) , който според оценяващия е най-хубав, на следващите по "хубост" им се дават 4 точки и така. Не се допуска прескачане на точки, т.е. не е възможно да гласуваш с 5 и 1, ако искаш можеш да дадеш само две оценки на всички аквариуми, но те ще бъдат 5 и 4, защото не е възможно да пропускаш оценка и трябва задължително да започнеш от 5. Всяка оценка 1 ще се разглежда много внимателно, реално погледнато такава оценка не би трябвало да се дава, тя означава че мястото на такъв аквариум изобщо не е на конкурса. (в падащото меню да става ясно че това са точки - да не се бъркат хората че това е място.)

Право за гласуване: Всички активни членове на форума, регистрирани поне 2 месеца преди конкурса с не по-малко от 20 смислени (имам предвид извън лафче, пазар и такива състоящи се в емотикони, супер, мн ми харесва и други подобни) публикации (гласуващите с малко публикации и "странни" оценки, ще бъдат проверявани). Знам, че има много хора, които са регистрирани от 2008-ма и само четат. Моите уважения към тях, напълно ги подкрепям, но те са избрали такъв тип поведение сами и не би трябвало да се разсърдят, ако ние не сме съгласни "да се появяват" само при гласуването или в пазара. Активното участие не се изразява само в даване на акъл, а в споделяне, никой не очаква от членовете да леят мозък, а по-скоро да си покажат аквариума, да се похвалят, да се оплачат, и евентуално да попитат.

За мен наличието на профил в клуба нищо не означава, всеки може да "изкопае" една снимка на аквариума на чичо му или да си открадне някава грозна такава от тайванския форум, поства я и я забравя и готово вече може да гласува. Да не говорим какъв спам ще настане в Клуба, е аз например нямам профил там и няма и да си направя само за да мога да гласувам. Не можем да проверим всички 300 гласуващи имат ли профил, той на реален аквариум ли е и т.н.

Намеса от страна на екипа
Всички снимки се проверяват за техническите изисквания
Аквариумите да бъдат чисти, подредени показващи отношение към хобито. Развъдни аквариуми, аквариуми с мътна вода, зле изглеждащи риби или такива поставени в неподходящи за тях условия, обрасли с водорасли или непочистени стъкла ще бъдат дисквалифицирани на първо четене.
Лоши снимки няма да се допускат. Лоши снимки са с лоша резолюция (правени с евтин телефон, без фокус и т.н): отблясъци и отразявания на мебелировката по предното стъкло и други. Не всеки е професионален фотограф, но трябва да направи минимално усилие, ако няма фотоапарат или не може да снима да се обади на колега да пият по две бири и да направят хубави снимки.

За изваждането на техниката, не мисля че трябва да е задължително условие, за морските тя трябва задължително да си е в вътре. Общо взето ние трябва да оценяме как изглежда аквариума в ежедневието си - така като го вижда собственика и гостите му, а не специално напудрен за конкурс. Който реши да отива към конкурса за акваскейп тогава е друго.

Предлагам и спечелилия коледен аквариум да се слага на мястото на дядо Коледа на хедъра и да стои там един месец :)

Поздрави и Честита 2013!

***
И да не забравя - ако ограничим от гласуване участниците в конкурса, трябва да ограничим и спонсорите и като ударим чертата при 50 участника примерно и 10 спонсора, при условие че орежем и новите членове, то кой остава да гласува? Коко и една дузина нови членове с по 20 поста  :-D?  Не трябва да се втеляваме толкова, естествено няма да може да се гласува за собствения аквариум, но участниците ще могат да гласуват, защото както казах минималната оценка с която могат да започнат гласуването е 5, така че щат не щат ще трябва да оценят някой от конкурентите си с 5.

***
И дайте да не усложняваме нещата твърде много, вижте сега Коко като изчисти мъртвите души и анулира безумните оценки нещата придобиха приемлив вариант. За бъдещия Коледен Конкурс, ако не допуснем изобщо мъртвите души и ако приложим правилото за задължително започване с оценка 5 и невъзможност за прескачане на оценка, мисля че няма да има нужда от други по-крути мерки.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Асен Евгениев

Доста от колегите езерняци нямат профил в Клуба, но са много напред
с материала. Да не се окажат дискриминирани в даден момент.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Стоян Михов

Цитат на: akapulko - 02.01.2013 12:52
Доста от колегите езерняци нямат профил в Клуба, но са много напред
с материала. Да не се окажат дискриминирани в даден момент.

То това може да се каже и за терариумите и за скаридарниците и т.н. Затова според мен е хубаво категорията да е много обща и всеки да може да пусне своето творение за оценка, ако смята че е красиво. Пък то после гласуването ще го отсее, гласуващия ще си прецени - просто си казва тази година в сборните аквариуми нищо не ме впечатлява, затова ще дам гласа си за аквариума на Камен защото ме кефи, нищо че е морски... например. А пък спонсорите винаги могат да дадат награда за най-добре представилия се морски, цихлидарник, терариум или каквото им душа (маркетинг) иска (класация в класацията).
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tomatomov197

   Соленоводните трябва да бъдат в отделна категория , иначе ще печелят само те винаги .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Buhoff

Моето мнение е че не трябва да се прекалява и да се усложняват критериите и правилата. Все пак това е народен конкурс дето се вика. Трябва да се намери схема на гласуване която да осуети опитите за изкривяване на вота и да се помисли върху това кой за има право на глас. Мисля, че ако се подобрят нещата в тези насоки конкурса ще е прекрасен.
Докато пиша горните редове ми хрумна още една идея: Защо наградите от спонсорите не се обявяват след приключване на класирането, нека се знаят кои са колко са но самите награди да са тайна.
Може да се въведе и правилото да има задължителен коментар с оценката който да е с минимален брой на символи например 30 за да се избегнат фрази браво екстра и т.н
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F4lge4o.jpg&hash=5660dd52dccd55421c84b73c312185f9a730a154

tonino


met

Крайният резултат да се сумира от:

50% от гласовете на поне 4 модератора (задължителна градивна критика към всички участници)
50% от членовете на форума (+ добавени ограничения/изисквания към член гласоподавател :))

Ще може да се сравни хорското мнение с това на по-напредналите като разликата ще показва нивото във форума... евентуално...

*DRINK*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi8.photobucket.com%2Falbums%2Fa48%2Fh0stage%2F1231-1.jpg&hash=3ebdc6eba81d20551df15dac7fc17ea2d362a84a

Nikiengi

Цитат на: terier4o - 02.01.2013 11:30
освен това участник не трябва да гласува в категорията в която участва, трябва наистина да се въведе система, по която умишлено поставени ниски оценки да се махат... Борислав беше споменал за най-ниските 10 или 5 оценки, независимо дали са 1, 2, 3.

Мина ми мисълта, да се даде възможност на спонсорите на конкурса да могат да гласуват само за първите 3 или 5 аквариума ( да има жури), и да изберат свой фаворит, всеки от спонсорите да има право да ползва снимката на аквариума за рекламни цели ...... примерно....

Колега, с това дето съм го подчертал не съм съгласен, защото аз мисля, че разбирам донякъде категорията в която участвувам, иначе няма да направя такъв аквариум  ;-) и ако не гласувам в нея значи слагам оценки нахалост, което някак си обезмисля моето "професионално"  :-D мнение. Иначе за другото, дето си го написал те подкрепям с две ръце.
За имането на аквариум в клуба не съм сигурен, че трябва да е ограничение, защото не всички колеги си пускат аквариумите там, а съгласете се, че има доста добри "незнайни" аквариуми.
Мнението ми обаче за регистрацията и мненията е по-скоро, че трабва да е по-голям срока, поне 6 мес. и мнения, да речем 100, та нали и сега много от фалшивите имат 2 мес. и поне 10-тина мнения, а за спамовете ... е те си личат, може би могат да бъдат ограничавани, та дори и изтривани, има си модератори за тази работа. Ама както спомена някой по-горе "мишленца ще си има винаги"  :-D! Бих допълнил само по всички форуми у нас, дали пък не е човешка, а не само Българска черта!  ;-)

terier4o

Цитат на: Nikiengi - 02.01.2013 21:44
Колега, с това дето съм го подчертал не съм съгласен, защото аз мисля, че разбирам донякъде категорията в която участвувам, иначе няма да направя такъв аквариум  ;-) и ако не гласувам в нея значи слагам оценки нахалост, което някак си обезмисля моето "професионално"  :-D мнение. Иначе за другото, дето си го написал те подкрепям с две ръце.

      Да твоята гледна точка е правилна!  Прав си, че щом участваш в дадена категория значи имаш най-реален поглед върху нещата точно в тази категория, но тази година причината да искам това да бъде въведено като правило е Boby_D, и К_panayotov,  все потребители които знаят за какво става въпрос, но гласували с 1ци за конкурентите си, някои от които са на светлинни години пред тях ( не визирам себе си).
А и според мен доста от участниците ще имат мотив да гласуват с ниски оценки за някои аквариуми, които са им преки конкуренти в конкурса. Не визирам никой директно, но е правилно спортсменско ''АКО СЕ БОРИШ НА ЕДИН ТЕПИХ ДА НЕ СЪДИЙСТВАШ НА СЪЩИЯ ТЕПИХ ''. Аз примерно не гласувах  не защото нямам представа как да гласувам в категорията която участвам, а защото моето вътрешно убеждение е , че не трябва да съм ''съдия'' в категорията, която взимам участие.
И следващата година, ако имам нов аквариум с който да участвам, пак няма да гласувам дори и да имам тази възможност.
 
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

danielm

Цитат на: terier4o - 02.01.2013 22:17
      Да твоята гледна точка е правилна!  Прав си, че щом участваш в дадена категория значи имаш най-реален поглед върху нещата точно в тази категория, но тази година причината да искам това да бъде въведено като правило е Boby_D, и К_panayotov,  все потребители които знаят за какво става въпрос, но гласували с 1ци за конкурентите си, някои от които са на светлинни години пред тях ( не визирам себе си).
А и според мен доста от участниците ще имат мотив да гласуват с ниски оценки за някои аквариуми, които са им преки конкуренти в конкурса. Не визирам никой директно, но е правилно спортсменско ''АКО СЕ БОРИШ НА ЕДИН ТЕПИХ ДА НЕ СЪДИЙСТВАШ НА СЪЩИЯ ТЕПИХ ''. Аз примерно не гласувах  не защото нямам представа как да гласувам в категорията която участвам, а защото моето вътрешно убеждение е , че не трябва да съм ''съдия'' в категорията, която взимам участие.
И следващата година, ако имам нов аквариум с който да участвам, пак няма да гласувам дори и да имам тази възможност.



А може просто да гласуваш по съвест!
По добре 50 да гласуват по съвест отколкото да им се забрани за да може 1 да не може!!! 

terier4o

Цитат на: danielm - 02.01.2013 22:20
А може просто да гласуваш по съвест!
По добре 50 да гласуват по съвест отколкото да им се забрани за да може 1 да не може!!! 

Когато пуснеш фиш за тото-то и от спортния тотализатор ти разрешат да изтеглиш лично собственоръчно числата ми кажи,  че е правилно да дадеш оценка на човек който ти е пряк конкурент.
И казах ТОВА Е МОЕТО ВЪТРЕШНО УБЕЖДЕНИЕ НЕ ДЪРЖА НИКОЙ ДА ГО ПРИЕМА !!!!!!! ПРОСТО АРГУМЕНТИРАХ СВОЯТА ТЕЗА .
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

tomatomov197

   Не би трябвало да се гласува щом участваш , то всеки си мисли , че разбира и затова участва .  Много хора си мислят , че могат да пеят и се излагат по разни тв формати :)  И нека да не е задължително да се гласува за всички , аз лично не гласувах заради това - домързя ме  *SORRY*  Нека да е примерно с 3,2 или 1 точка да трябва да гласуваш за 3 аквариума и толкова .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Caxapa

Пропуснах старта на конкурса. Пропуснах гласуването и крайното класиране. Извинявам се, че като модератор трябваше да съм си на "поста" но семейни причини ме отклониха точно по това време от сайта. Няма да коментирам с какво бих допринесъл за правилното журиране на конкурса, но искам да дам предложение за в бъдеще. Участниците ако не в целия, то поне в категорията в която участват да не могат да дават оценки  на останалите претенденти за приз. Някъде далеч назад в годините си спомням смътно как Нешка Робева бе в международно жури и коментатора или коментаторката се изказа негативно относно оценката която даде на наши участнички. Пристрастноста е заложена у всеки и само малко му трябва на човек да се изкуши и поддаде на нея.

77

според мен трябва да има по 2-3  отговорници за всеки раздел от конкурса и да махат без обяснения  наказателният вот.
така с времето наказателният вот ще отпадне.
естествено отговорниците трябва да бъдат уважавани членове на форума (като мен *CRAZY*).
така ще се постигне  сравнително обективна оценка и възможност почти всички да гласуват.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

Peza

Отговорници, да. Но ако се почне махането на гласове без обяснения ... ще стане мазало. Винаги, ама абсолютно винаги ще "витае" чувството че конкурса е нагласен, по този начин.
И тогава всички(или поне тези които недоволстват от нещо, с основание или не) ще нарочат отговорникът "77" в раздел "сборен" (например, нищо че е уважаван член на форума), че тази година негов/ият човек е спечелил.

Системата на гласуване.
Ако се иска конкурсът да е по-скоро като, тип да си покажем по между си и оценим с добър, отличен, среден, слаб, много добър, нека да си остане тази система на оценяване, каквато си е и сега. Не че и така не е състезание, не че и сега не може човек да подреди оценки, 5 за фаворит, 4 за подгласник/ци, 3 за останалите които не може да отличи кой по-добър или по-лош,  2 и 1 по-слабо представили се или "врагове на народа".
С гласуване , 1-ви, 2-ри, 3-ти като че ли нещата звучат много по-силно като състезание.
Въпрос на решение е това, и сега повечето хора гласуват по първия начин, но има и такива които го правят и сега по втория тип гласуване. Аз само исках да кажа това което мисля как звучат нещата според мен при типа оценяване.
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

77

аз предложих.
вие си преценявате на кого ще се доверите на хора които са тук от създаването на форума или на пълни анонимници.
щом не искате не се оплаквайте на следващият конкурс! ако няма цензура идиотите няма да изчезнат.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

камен чочев

Цитат на: Caxapa - 02.01.2013 22:39
Пропуснах старта на конкурса. Пропуснах гласуването и крайното класиране. Извинявам се, че като модератор трябваше да съм си на "поста" но семейни причини ме отклониха точно по това време от сайта. Няма да коментирам с какво бих допринесъл за правилното журиране на конкурса, но искам да дам предложение за в бъдеще. Участниците ако не в целия, то поне в категорията в която участват да не могат да дават оценки  на останалите претенденти за приз. Някъде далеч назад в годините си спомням смътно как Нешка Робева бе в международно жури и коментатора или коментаторката се изказа негативно относно оценката която даде на наши участнички. Пристрастноста е заложена у всеки и само малко му трябва на човек да се изкуши и поддаде на нея.
Че аз разбирам само от морски аквариуми и не съм гласувал в другите категории, точно за да не са глупави оценките. То ние морските и без това сме малко, та ни забранете и да гласуваме. Бих казал,  че най-обективни са точно оценките на участниците в нашия раздел. Грозни са нещата, които се случиха, но виновни за това според мен са си организаторите. Отне ми 10 мин за да видя, че нещо не е наред. От там нататък както се видя нещата си дойдоха по местата. Всичките тези 14 страници нямаше да ги има, ако някой си беше направил труда просто да прегледа гласуването, преди да се публикуват резултатите.

NO CARRIER

Вече поех отговорността. Ако трябва и за Хирошима и за Троянската война ще се извиня.  *dontknow*

Да, можех да ги изтрия. Но нали трябваше да се види от всички резилът?! Нали трябва да получа подкрепа от останалите членове на форума, за да има някаква прозрачност.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

tomatomov197

Цитат на: NO CARRIER - 03.01.2013 12:18
Вече поех отговорността. Ако трябва и за Хирошима и за Троянската война ще се извиня.  *dontknow*

Да, можех да ги изтрия. Но нали трябваше да се види от всички резилът?! Нали трябва да получа подкрепа от останалите членове на форума, за да има някаква прозрачност.
Отдавна те подозирам , че имаш пръст и в убийството на Кенеди  :-D
  Според мен си постъпил много правилно - нека да се види кой-какво е надробил .  А за догодина като са избистрени правилата не може да се получи такъв голям проблем .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

danielm

Цитат на: NO CARRIER - 03.01.2013 12:18
Да, можех да ги изтрия.

Да бе ... да кажат след това, че си манипулирал вота!

Bozhkov

Здравейте колеги.
Според мен сега дори не би трябвало да пиша тук!
Според някой защото съм от скоро и нямам много часове във форума. Но както виждам мога!
Моето лично мнение е, че всеки трябва да може да гласува само и единствено в неговата категория. Където би трябвало да е компетентен.
Щом ви мъчи вота на другите, нека да има две класирания едното на хората от форума а другото да е изцяло на Администраторите и Модераторите на които преценката ще е най-честна и безпристрастна. Те ще решат дали да подредят по същия начин гласовете си или не. По този начин, всички ще гласуват по честно, щом накрая решението ще се взима от друг.

А какви ще са оценките : 1,2,3 или 1,2,3,4,5 какво значение има. Дали ще е 1-1 или 3-5???
Относно техниката за която много се говори постоянно. Аз не бях разбрал, че трябва да е без нея. Просто като подадох снимките, можеше да ми се върне съобщение: Меля махнете техниката си, за да получите по-добра оценка и пратете нови снимки. И всичко щеше да се реши на мига и край с коментарите.
Лошото е, че сега губите толкова много енергия в това вместо в някой нов аквариум.

Било лошо, че имало различни риби. Ми повечето сигурно ги пускат, само за снимката. Това по добре ли е? Или аз да си ги вадя за снимките и да си оставям само неоните?

И дгругото което се сещам е че трябва освен оценката, да се пише задължително коментар, както някой направиха. Защо даваш такава оценка и тогава ще си проличи дали е обективен.

Успех с начинанието.  *privet*

NO CARRIER

Коментирам само оценките. Сега може да се даде оценка 1 и да се смъкне конкуренцията. Но ако го направим както по-назад беше предложено с 3 точки за първо, 2 за второ и 1 за трето място, наказателните гласове няма да има. Е, може да останат аквариуми с нула точки, но това са подробности. В този случай трябва добре да помислим дали участниците да имат право да гласуват в категорията и дали могат да сложат собствения си аквариум на първо място.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Цитат на: Bozhkov - 03.01.2013 17:05
Моето лично мнение е, че всеки трябва да може да гласува само и единствено в неговата категория.
А коя е моята категория, в която единствено мога да гласувам? *dontknow*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

danielm

Цитат на: akapulko - 03.01.2013 20:08
А коя е моята категория, в която единствено мога да гласувам? *dontknow*

За хубавия биотопен с каракудите ... можеш да гласуваш!

Стоян Михов

Цитат на: NO CARRIER - 03.01.2013 19:41
Коментирам само оценките. Сега може да се даде оценка 1 и да се смъкне конкуренцията. Но ако го направим както по-назад беше предложено с 3 точки за първо, 2 за второ и 1 за трето място, наказателните гласове няма да има. Е, може да останат аквариуми с нула точки, но това са подробности. В този случай трябва добре да помислим дали участниците да имат право да гласуват в категорията и дали могат да сложат собствения си аквариум на първо място.
Какво искаш да кажеш Коко, че ще си избираме само три аквариума и оценяваме само тях, за първия 3 за втория две, и за третия 1 точка? За всички останали нула ли ще се дава, т.е. те няма да се оценяват, хич не ми се харесва тази схема, никак не е справедлива - всеки заслужава да му бъде оценен аквариума. Много често има аквариуми, които ми харесват еднакво и си заслужават да им дам еднакъв шанс да бъдат на първо място.
По отношение на това дали участниците да си гласуват в категорията съм напълно съгласен с Камен, че примерно, ако в морската секция не бяха гласували участниците, резултата щеше да е трагичен, както сега в другите секции. Още повече съм сигурен, че ако се сложи това условие, много хора няма да си пуснат аквариумите, за да могат да гласуват наказателно и да го сложат на отколешните си "конкуренти"понеже поговорката ни"Не сакам аз да съм добре, а сакам на Вуте да му е зле." продължава да важи със страшна сила и днес.
По отношение на наказателния вот такъв винаги ще има каквото и да направиш, теоритически дори не е възможно да го избегнем. Например аз искам да си смажа конкуренцията и по тази схема си избирам най-грозните аквариуми и им давам 1,2 и 3 място, за всичките ми конкуренти остава да духнат нулата :). Ако съм лишен от правото да гласувам в категорията, просто няма да си пусна моя аквариум, защото знам, че нямам шансове да влязав тройката и защо да го пускам като ще получа нули (ето сега  съм на седмо място от 9 участника  *ROFL*) и пак правя един як наказателен вот, защото ме е яд на всички :) .

Още повече, че направи една справка и виж, че наказателен вот има и от хора, които не са участници, защото просто са си хейтъри или защото са в отколешни вражди с някои от участниците или просто мразят конкурса и правилата му и т.н...

Аз затова предложих да си остане петобалната система, да се гласува за всички аквариуми, но оценките задължително да почват от 5 и да не може да се прескача оценка, така варианта 5-1 или 2-1 не съществува.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tomatomov197

  Те затова са гласували по-малко от 1% от юзерите във форума , защото трябва да цъкат на всички участници .  Ако беше по-лесно и бяха гласували примерно 5 % - дори тези изкуствени акаунти нямаше да имат отражение в крайния резултат .
С добра дума и пистолет се постига повече, отколкото само с добра дума.

Асен Евгениев

Цитат на: Octopus - 03.01.2013 22:57
Аз затова предложих да си остане петобалната система, да се гласува за всички аквариуми, но оценките задължително да почват от 5 и да не може да се прескача оценка, така варианта 5-1 или 2-1 не съществува.
Това не променя нищо. "Правилният" аквариум получава оценка 5, най-грозните 4, по-малко грозните 3, добрите
аквариуми 2, а страхотните аквариуми, които са преки конкуренти за титлата, го издухват с 1.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

dafil

Цитат на: Octopus - 03.01.2013 22:57
Какво искаш да кажеш Коко, че ще си избираме само три аквариума и оценяваме само тях, за първия 3 за втория две, и за третия 1 точка? За всички останали нула ли ще се дава, т.е. те няма да се оценяват, хич не ми се харесва тази схема, никак не е справедлива - всеки заслужава да му бъде оценен аквариума. Много често има аквариуми, които ми харесват еднакво и си заслужават да им дам еднакъв шанс да бъдат на първо място.
По отношение на това дали участниците да си гласуват в категорията съм напълно съгласен с Камен, че примерно, ако в морската секция не бяха гласували участниците, резултата щеше да е трагичен, както сега в другите секции. Още повече съм сигурен, че ако се сложи това условие, много хора няма да си пуснат аквариумите, за да могат да гласуват наказателно и да го сложат на отколешните си "конкуренти"понеже поговорката ни"Не сакам аз да съм добре, а сакам на Вуте да му е зле." продължава да важи със страшна сила и днес.
По отношение на наказателния вот такъв винаги ще има каквото и да направиш, теоритически дори не е възможно да го избегнем. Например аз искам да си смажа конкуренцията и по тази схема си избирам най-грозните аквариуми и им давам 1,2 и 3 място, за всичките ми конкуренти остава да духнат нулата :). Ако съм лишен от правото да гласувам в категорията, просто няма да си пусна моя аквариум, защото знам, че нямам шансове да влязав тройката и защо да го пускам като ще получа нули (ето сега  съм на седмо място от 9 участника  *ROFL*) и пак правя един як наказателен вот, защото ме е яд на всички :) .



Още повече, че направи една справка и виж, че наказателен вот има и от хора, които не са участници, защото просто са си хейтъри или защото са в отколешни вражди с някои от участниците или просто мразят конкурса и правилата му и т.н...

Аз затова предложих да си остане петобалната система, да се гласува за всички аквариуми, но оценките задължително да почват от 5 и да не може да се прескача оценка, така варианта 5-1 или 2-1 не съществува.


За да си "смажеш конкурентите",негласувайки за тях,ще трябва да си направиш доста фалшиви акаунти,които да повторят твоя вот.А ако се уточнят изискванията за това кой ще може да гласува на база читави публикации и прекарано време във форума-това ще се сведе до минимум.Иначе да рискуваш да гласуваш за" най-грозните" аквариуми и да разчиташ и друг да го направи,за да победи твоят аквариум...... :-D
Другият вариант е с утвърдени членове на форума/или не/ за жури-както Пламен предложи :-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 03.01.2013 19:41
Сега може да се даде оценка 1 и да се смъкне конкуренцията. Но ако го направим както по-назад беше предложено с 3 точки за първо, 2 за второ и 1 за трето място, наказателни гласове няма да има.
Разбира се, че ще има наказателни гласове, ситуацията е почти същата.
При сегашното гласуване "правилният" аквариум получава 5 точки, а всички останали по 1.
          Демек на конкурентите за титлата се дърпа с 4 /ЧЕТИРИ/ точки.
При гласуване за първо, второ и трето място "правилният" аквариум се поставя на първо място и взима 3 точки,
а на второ и трето място се поставят два посредствени аквариума. Останалите не взимат точки.
          Демек на конкурентите за титлата се дърпа с 3 /ТРИ/ точки.
Няма кой знае каква разлика.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Nikola 1

 *privet* Според мен точките с които се гласува да бъдат 3,4 и 5. Тогава разликата от "правилния" аквариум до конкурентите ще е 2 точки. Право да гласуват да имат членове на форума с регистрация не по- малко от шест месеца и определен брой постове по конкретни теми, но не в теми нямащи общо с акваристиката.

trupai

Според мен ще е най-добре ако при гласуване е задължително да се постави коментар на всеки аквариум, за който се гласува! Така ще се избегне хаотичното гласуване и когато даваш ниска оценка, на всички ще става ясно защо я даваш!
Този, който цял ден работи, няма време да печели пари - Джон Рокфелер

Асен Евгениев

Цитат на: Nikola 1 - 04.01.2013 09:04
*privet* Според мен точките с които се гласува да бъдат 3,4 и 5. Тогава разликата от "правилния" аквариум до конкурентите ще е 2 точки.
В този случай въобще няма да има реална оценка на аквариумите. Защото разликата
между първия и последния ще е само 2 точки, а трябва да е поне 20. :duvar:
Но има и друг проблем, че една трета от аквариумите ще получат оценка 5. Защото
не върви да откроиш най-добрия според теб аквариум с оценка 5, а втория по
качество, който в повечето случаи не отстъпва на първия, да го набуташ в групата
на посредствените. Ако обаче една трета от аквариумите получат 5, е напъло
вероятно аквариум, който нормално би станал шести или седми, да стане втори или
дори шампион. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

77

като гледам ще го измислите :-D
ако някой иска да манипулира и няма коректив ,естествено е че ще успее.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

tonino


77

аз не предлагам жури!
аз предлагам комисия от 2-3 човека която ще маха явно  наказателният вот.
така класирането се определя от потребителите,и няма наказателен вот от разни мушмороци.
вярно е че ще има една вратичка за по нежно порязване,но поне няма да има извращения.
пък и все пак трябва да запазим демокрацията.
ще ми е интересно дали някой с 0 поста и наказателен вот дали ще пропише в форума след като му махнем вота.
вие как мислите?
: 04.01.2013г 11:11ч
пп ако го приемете ...е хубаво да се използва десетобалната оценка.
на мен по петобалната ми е много трудно и ми се размива вота.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

getsata73

Ако е възможно никовете на участниците да бъдат заменени с номера ,така дори да имаш зъб на някого ще ти бъде по трудничко да разбереш кой е неговият аквариум  :-|
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

terier4o

Цитат на: getsata73 - 04.01.2013 13:08
Ако е възможно никовете на участниците да бъдат заменени с номера ,така дори да имаш зъб на някого ще ти бъде по трудничко да разбереш кой е неговият аквариум  :-|

Повечето членове на форума си знаем аквариумите един на др, и обозначаването им с номера няма да промени нищо. Най-хубаво щеше да е ако  не се бяха случвали тези .... евтини номерца.....
Цитат на: tonino - 04.01.2013 11:31
Тежко му на Коко :-D, ще е тежка година.
Всеки има основателни аргументи, но ми се струва, че се изтърва същността.
1.Ако това е "конкурс" със състезателен характер, тогава не виждам основателен аргумент участващ да може да гласува в своята категория (мисля, че примери от живота не са необходими). Но щом има класиране и награди...не знам как да го наречем по друг начин.
2.Ако той (конкурса) е масов или "народен" не виждам основателни аргументи, че видиш ли някой с 0-ев опит не може да избере това, което му харесва и то чисто визуално (дори грубо казано, като картинка) или че някой не разбира от нещо защо да гласува. Не ми трябва да разбирам от изкуство за да преценя, дали да си купя или не някоя мацаница, която ми предлагат  за да и се кефя в къщи. Още повече, че конкурса е само за съфорумци, които по някакъв начин са се докоснали до материята. Но ако нещата се придвижат в другата плоскост (строги критерии за качество на снимката, биотопи и др) то единственият възможен избор е жури от "компетентни" членове - тогава отпадат всички други проблеми по гласуването. Да му мисли журито след конкурса  :-D, но с аргументирано гласуване от тяхна страна мисля, че няма да има проблеми (или поне ще се види доколко са компетентни по въпросите).

Според мен нещата са доста прости, незнам защо сами ги усложняваме. Изискват се прости отговори и решения. Ако ги решаваме по правилния ред  някои от въпросите ще отпаднат от самосебеси.
Да почнем с това кой ще оценява? Ако трябва направете една анкета (от любимите на Октопода  :-D) за седмица-две, месец ако трябва и вижте всеобщото мнение, защото тук участват..незнам сигурно 0, и нещо процента от активните във форума. И така ако има жури, да се избират и да творят правилата. Ако няма да има продължаваме с другите проблеми.
Сега всеки предлага по няколко неща, започват коментари по едно или друго и става...


*THUMBS UP*  МНЕНИЕТО Е ТОЧНО В ДЕСЕТКАТА   *DRINK*

https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs2.rimg.info%2F423f2c9436d6a9d376b4016d3211d9c2.gif&hash=38fb462888e63d5cd40cf419b5536d2abc534ec5

tonino


Niikii

Да ама примерно какво ми пречи на мен още ей сега да си направя 15/20 профила и от време на време да влизам и да казвам браво добър аквариум и после малко по хитро да гласувам за конкурентите ?????

За мен е най-добре да има жури (примерно 5 или 10 човека, което се определя предварително с анкета )и вот на потребителите. Като оценката на всеки член от журито да се аргументира. Имаме една оценка която е средноаритметична от оценките на всички членове на журито. Тази оценка да представлява 50% от общата оценка. Другите 50% се сформират както до сега, разбира като се поставят някакви условия за това кой може да гласува :)

slayerp5

Цитат на: tonino - 04.01.2013 15:42
Аз не виждам какво ще помогне. Една грешка и "комисията" ще се дискредитира. Ще стане още по-зле. В такъв случай от таз годишната прозрачност, едва ли ще има по-добро решение. Обявява се временно класиране, следват 15-20 страници "сладкодумки" между софрите по празниците, накрая Коко ще изтрие ненужните гласове и ще обяви крайното класиране. Така всичко ще е extra clear :-D и много по-лесно.
И не забравяйте, че мушмороците са си направили изводи, също четат това и правят планове :-D. Така, че догодина ще е с една идея по-трудно за подобна комисия.


Така е  :-D

Nikiengi

Цитат на: tonino - 04.01.2013 11:31
Тежко му на Коко :-D, ще е тежка година.
Всеки има основателни аргументи, но ми се струва, че се изтърва същността.
1.Ако това е "конкурс" със състезателен характер, тогава не виждам основателен аргумент участващ да може да гласува в своята категория (мисля, че примери от живота не са необходими). Но щом има класиране и награди...не знам как да го наречем по друг начин.
2.Ако той (конкурса) е масов или "народен" не виждам основателни аргументи, че видиш ли някой с 0-ев опит не може да избере това, което му харесва и то чисто визуално (дори грубо казано, като картинка) или че някой не разбира от нещо защо да гласува. Не ми трябва да разбирам от изкуство за да преценя, дали да си купя или не някоя мацаница, която ми предлагат  за да и се кефя в къщи. Още повече, че конкурса е само за съфорумци, които по някакъв начин са се докоснали до материята. Но ако нещата се придвижат в другата плоскост (строги критерии за качество на снимката, биотопи и др) то единственият възможен избор е жури от "компетентни" членове - тогава отпадат всички други проблеми по гласуването. Да му мисли журито след конкурса  :-D, но с аргументирано гласуване от тяхна страна мисля, че няма да има проблеми (или поне ще се види доколко са компетентни по въпросите).

Според мен нещата са доста прости, незнам защо сами ги усложняваме. Изискват се прости отговори и решения. Ако ги решаваме по правилния ред  някои от въпросите ще отпаднат от самосебеси.
Да почнем с това кой ще оценява? Ако трябва направете една анкета (от любимите на Октопода  :-D) за седмица-две, месец ако трябва и вижте всеобщото мнение, защото тук участват..незнам сигурно 0, и нещо процента от активните във форума. И така ако има жури, да се избират и да творят правилата. Ако няма да има продължаваме с другите проблеми.
Сега всеки предлага по няколко неща, започват коментари по едно или друго и става...


Подкрепям с две ръце мнението на колегата, а пък колко щеше да ни е лесен живота без разните там шмекерии, чупки в кръста и други подобни  :-D. За това си мисля, че по-дълъг срок и време прекарано във форума, както и повечко свесни мнения биха оказали положително въздействие върху конкурса. А за евентуално жури - само модераторите и администратора и толкоз.  *DRINK*

NO CARRIER

От модераторите малко останаха активните. По-скоро ще трябва доброволци от форума да помагат. Но пък може би не трябва да са участвали в конкурса, за да няма пристрастност.  *CRAZY*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Aquadream

Девет баби, келево внуче.
На тоя форум май силата му е в разединението, тоест завидната способност да се ебава мамата на всичко.

dafil

Цитат на: Aquadream - 04.01.2013 18:57
Девет баби, келево внуче.
На тоя форум май силата му е в разединението, тоест завидната способност да се ебава мамата на всичко.

Не си много прав-даже съм сигурен,че докато си го писал тва си седнал :-D
Не съм гласувал,а можех спокойно да нащракам 2 и 3 на повечето аквариуми.Не можете да кажете после,че съм гласувал с наказателен вот :-P.
То е ясно,че идеален вариант няма-ако се гласува  за 1-во,2-ро и 3-то място,със сигурност ще има поне два аквариума които няма да получат номинация и ще увиснат .
Другият вариант-кой има  против да го оценяват заслужили естети като Iek,Divane,Raven,77,Yanky,Kralchev.....има и други,но нарочно не ги споменавам,защото знам,че още са АКТИВНИ участници в конкурсите на БАЕ и съответно  няма да са безпристрастни :-D :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

VDO

Струва ми се ,че конкурса се прави само и единствено заради тези обсъждания после. :-D
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs22.postimg.org%2Fmac34rft9%2Fphotocat5.jpg&hash=360a4daf14830905da8b7981cd428ee276c00958

Асен Евгениев

След конкурса за аквариумни обитатели през 2009 г. направих предложение за едно по-справедливо
гласуване.
http://aquariumbg.com/forum/konkurs-za-snimka-na-akvariumni-obitateli/klasirane-oktomvri-2009/30/

Ето го накратко:
Първите два дни всички членове на форума, имащи право да гласуват /според определения от модераторския екип
критерии за брой публикации, престой във форума, дата на регистрация и т.н./ гласуват с един глас за
най-добрия аквариум - шампиона. Събралият най-много гласове става първи и грабва купата. И то по категоричен
и безспорен начин. Липсата на точки /особено при голяма разлика между най-ниска и най-висока оценка/ премахва
в максимална степен наказателния вот.
През следващите два дни /трети и четвърти/, отново всички гласуват с по един глас за аквариума, който да стане
втори. Събралият най-много гласове става втори по същия категоричен и безспорен начин.
През следващите два дни /пети и шести/, отново всички гласуват с по един глас за аквариума, който да стане
трети.
Така в рамките на шест дни, колкото горе долу трае всеки път гласуването, ще се избере по категоричен, справедлив,
демократичен и безспорен начин призовата тройка. Където всъщност са и наградите /и престижа/.
От четвърто място нататък аквариумите се подреждат според получените по време на вота гласове. Или по
някакъв друг начин /комбиниран/, мога да предложа няколко. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Стоян Михов

Като сложите жури от доказани акваскейпъри какво ще се получи? Акваскейпърски конкурс, какъв е смисъла тогава да правим форумен конкурс, той ще е просто второ издание на Великденския акваскейпърски.

Ако сложите модераторите и администраторите в журито какво ще се получи? Аз ще оценявам морската секция и ще давам блуждаещ глас за другите три категории, защото нищо не разбирам, по добре тогава Коко да ми се обади и да ме пита кой е най-хубавия морски и да го сложи на първо място в категорията..., май така трябва да стане (тарифата ми е двайсетина корала от по-розовичките :D), ние си плачем за диктатура, свободата не е за нас, все някой друг трябва да ни каже даже кой аквариум е хубав... "Жална майко Българийо, с какво ги тез деца заслужи?..."

***
между другото изненадващо се оказа, че доста от потребителите (особено гласуващите за първи път) не са знаели че гласовете им ще се виждат след това от всички. Според мен по-широкото разгласяване на този факт ще има много възпитателен ефект.
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

tonino


77

аз коледният го приключих,правете каквото искате...аз не мисля да участвам ,а вече и не мисля да гласувам в него.
акваскейп конкурса по всяка вероятност ще стане същата боза,там аз коко и жоро мисля положихме усилия пък даже и средства.
вярно постигнахме някакви резултати - съвсем приличен конкурс.
това добре,но въпреки мърморенето от мен още не е обявена дата,още не е търсено жури,още абсолютно нищо не се знае...
незнам защо коко обича да прави нещата в последният възможен момент.
а така 90% конкурса ще пропадне,или ще бъде пародия като коледният.
хора ,който иска да помогне ,да пише за да се организираме и да направим нещо прилично.
коко не знам дали ще иска помощ,но аз преценявам че той сам с тоя конкурс не може да се справи.
ако няма мераклии за организирате му  ,значи няма смисъл да се прави такъв конкурс,значи нямаме потребност от такъв конкурс.
трябва да се действа и това трябва да стане  възможно в най кратки срокове,време не остана!
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs29.postimg.org%2Faeehc6buv%2FDSC_1686_copy.jpg&hash=9bc922c588fba1c702ad9ed785674aa0520d3910

dafil

Цитат на: Octopus - 04.01.2013 20:54
Като сложите жури от доказани акваскейпъри какво ще се получи? Акваскейпърски конкурс, какъв е смисъла тогава да правим форумен конкурс, той ще е просто второ издание на Великденския акваскейпърски.
между другото изненадващо се оказа, че доста от потребителите (особено гласуващите за първи път) не са знаели че гласовете им ще се виждат след това от всички. Според мен по-широкото разгласяване на този факт ще има много възпитателен ефект.
Акваскейпи няма да участват в Коледния,и съответно участвали в Коледния няма да се допускат на Великденския конкурс-нещо,което отдавна  не се спазва :-D
Журито ще е  наясно кое е акваскейп и кое може да е сборен аквариум  ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Стоян Михов

Цитат на: tonino - 04.01.2013 21:12
Абе я сложете едно гласуване с смс - 2.40 лв ( с или без ДДС се тая  :-D), който иска да праща наказателни вотове...опа смс-си  :-D.

*ROFL* tonono приятелю, това е най-доброто предложение за днес. Даже мисля че трябва да има указание че "межете да гласувате  наказателно повече от един път" и след това журито от админите и модераторите след дълго и напоително преброяване на есемесите да обяви резултата. :-D

Цитат на: 77 - 04.01.2013 21:14
аз коледният го приключих,правете каквото искате...аз не мисля да участвам ,а вече и не мисля да гласувам в него.
акваскейп конкурса по всяка вероятност ще стане същата боза,там аз коко и жоро мисля положихме усилия пък даже и средства.
вярно постигнахме някакви резултати - съвсем приличен конкурс.
това добре,но въпреки мърморенето от мен още не е обявена дата,още не е търсено жури,още абсолютно нищо не се знае...
незнам защо коко обича да прави нещата в последният възможен момент.
а така 90% конкурса ще пропадне,или ще бъде пародия като коледният.
хора ,който иска да помогне ,да пише за да се организираме и да направим нещо прилично.
коко не знам дали ще иска помощ,но аз преценявам че той сам с тоя конкурс не може да се справи.
ако няма мераклии за организирате му  ,значи няма смисъл да се прави такъв конкурс,значи нямаме потребност от такъв конкурс.
трябва да се действа и това трябва да стане  възможно в най кратки срокове,време не остана!

+1 Аз тъкмо щях да питам защо никой нищо не казва за акваскейпския, то ясно за Коледния -имаме 10 години за да тестваме всички предложения - този дебат не трябва ли да се води за великденския конкурс?
https://s13.postimg.org/xijfjz5x3/Untitled.jpg

Aquadream

Цитат на: dafil - 04.01.2013 20:06
Не си много прав-даже съм сигурен,че докато си го писал тва си седнал :-D

Не съм я. Предложенията не спират. Дъжд от предложения, порой от резултати. :-D
Обаче най ми хареса предложението с платените SMS. Гладните няма да имат шанс. Парите при пари отивали казват. бахахаха... *ROFL*

NO CARRIER

akapulko, твоето предложение  е доста сложно за реализация. :(

Цитат на: 77 - 04.01.2013 21:14
аз коледният го приключих,правете каквото искате...аз не мисля да участвам ,а вече и не мисля да гласувам в него.
акваскейп конкурса по всяка вероятност ще стане същата боза,там аз коко и жоро мисля положихме усилия пък даже и средства.
вярно постигнахме някакви резултати - съвсем приличен конкурс.
това добре,но въпреки мърморенето от мен още не е обявена дата,още не е търсено жури,още абсолютно нищо не се знае...
незнам защо коко обича да прави нещата в последният възможен момент.
а така 90% конкурса ще пропадне,или ще бъде пародия като коледният.
хора ,който иска да помогне ,да пише за да се организираме и да направим нещо прилично.
коко не знам дали ще иска помощ,но аз преценявам че той сам с тоя конкурс не може да се справи.
ако няма мераклии за организирате му  ,значи няма смисъл да се прави такъв конкурс,значи нямаме потребност от такъв конкурс.
трябва да се действа и това трябва да стане  възможно в най кратки срокове,време не остана!

Ще ми се да приключим първо разправиите около Коледния конкурс и тогава да дъвчем Великденския.  :-[

Да, бих се радвал ако има желаещи да помогнат.  *thanks
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 05.01.2013 13:07
akapulko, твоето предложение  е доста сложно за реализация.
Но е най-справедливо и реално. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

radostin21

Здравеите,като начало предполагам виждате ,че не съм от активните потребители и не съм много в час с акваристиката,но това гласуване не е ли по удачно да се опрости като се дава по една положителна оценка само в раздел-избираш си един аквариум от всички и това е ,които събере най-много оценки е първи и съответно най-малко е последен,няма как някои да те дръпне назад. Другото което е-аз примерно в гласуването за биотопен аквариум исках да гласувам само за 2-3 аквариума поради причина че от малаавиици не се вълнувам  и техните аквариуми колкото и да са добри аз не мога да ги оценя подобамащо,но за сметка на това имаше аквариуми от други раздели и от биотопни,които много ме впечатлиха и само заради тях гласувах в целия конкурс,да не говорим че мисля в морски гласувах за всички с 5 (незнам имали смисъл от такова гласуване)но ако имах право само на един избор-може би гласът ми щеше да е по насочващ поне към победителят.

Aquadream

Цитат на: radostin21 - 12.01.2013 07:42
Здравеите,като начало предполагам виждате ,че не съм от активните потребители и не съм много в час с акваристиката,но това гласуване не е ли по удачно да се опрости като се дава по една положителна оценка само в раздел-избираш си един аквариум от всички и това е ,които събере най-много оценки е първи и съответно най-малко е последен,няма как някои да те дръпне назад. Другото което е-аз примерно в гласуването за биотопен аквариум исках да гласувам само за 2-3 аквариума поради причина че от малаавиици не се вълнувам  и техните аквариуми колкото и да са добри аз не мога да ги оценя подобамащо,но за сметка на това имаше аквариуми от други раздели и от биотопни,които много ме впечатлиха и само заради тях гласувах в целия конкурс,да не говорим че мисля в морски гласувах за всички с 5 (незнам имали смисъл от такова гласуване)но ако имах право само на един избор-може би гласът ми щеше да е по насочващ поне към победителят.
Дали с една или с десет оценки няма разлика. Хората с фалшиви акаунти ще дърпат напред.

При гласуване само с един вот фалшификаторите ще имат още по-голямо предимство.

Мнението на публиката трябва да бъде лишено от миродавност за да се спрат тия баджанашки простотии.
Слагат се съдии и на който не му харесват коментарите на съдиите да не участва друг път и толкова.

Ясно е, че на всички не може да се угоди.

evgeni200

Цитат на: Aquadream - 12.01.2013 10:53
Мнението на публиката трябва да бъде лишено от миродавност за да се спрат тия баджанашки простотии.
Ясно е, че на всички не може да се угоди.

+1

Peza

Цитат на: Aquadream - 12.01.2013 10:53
Мнението на публиката трябва да бъде лишено от миродавност за да се спрат тия баджанашки простотии.
Слагат се съдии и на който не му харесват коментарите на съдиите да не участва друг път и толкова.

Ясно е, че на всички не може да се угоди.
А и не трябва ... +1
Кеф цена няма! ... луд умора също ...!

изгубеният рай

Този форум постепенно се превръща във място за мерене на ............ и алъж-верижи.Каквито и правила да измислите ,ако човек няма  самосъзнание и усет за мярка ...все тая.Единстения  начин е да признаем  манталитета си и да си я караме по нашенски.Това е,такива сме, и едва ли някога ще се променим другото е ...кой ще напише по остроумно предложение(мерене на .....ум :-D)
END!!!

NO CARRIER

А, не. Това е само около конкурсите. Инак всички са мили и добрички.

До тук най-лесно реализируемо ми се вижда да завишим датата на регистрация на 2 месеца преди началото на конкурса, да добавим време за престой поне 24 часа и да назначим комисия или две, които първо да преценят дали даден участник може да присъства в избраната категория и, второ, да следят за нарочни гласове.

Пак казвам. Гласуване с жури ще има във Великденския конкурс. Тук оставаме "гласът на народа".
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

dafil

Цитат на: изгубеният рай - 12.01.2013 11:13
Единстения  начин е да признаем  манталитета си и да си я караме по нашенски.Това е,такива сме, и едва ли някога ще се променим другото еише по остроумно предложение(мерене на .....ум :-D)

Това не е вярно!
Ако оставим така нещата-виж тогава ще е по нашенски ;-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi568.photobucket.com%2Falbums%2Fss124%2Fdafill%2F2605000000_zps4cadfcd8.jpg&hash=c9602607dd8729d5e916cc434dac71a266aaff0c

Aquadream

Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 11:56
А, не. Това е само около конкурсите. Инак всички са мили и добрички.

До тук най-лесно реализируемо ми се вижда да завишим датата на регистрация на 2 месеца преди началото на конкурса, да добавим време за престой поне 24 часа и да назначим комисия или две, които първо да преценят дали даден участник може да присъства в избраната категория и, второ, да следят за нарочни гласове.

Пак казвам. Гласуване с жури ще има във Великденския конкурс. Тук оставаме "гласът на народа".
Каква е разликата между комисия за ала бала и жури. Все едно жури което не дава глас но контролира гласовете на всички.
: 12.01.2013г 13:01ч
Цитат на: изгубеният рай - 12.01.2013 11:13
Този форум постепенно се превръща във място за мерене на ............ и алъж-верижи.Каквито и правила да измислите ,ако човек няма  самосъзнание и усет за мярка ...все тая.Единстения  начин е да признаем  манталитета си и да си я караме по нашенски.Това е,такива сме, и едва ли някога ще се променим другото е ...кой ще напише по остроумно предложение(мерене на .....ум :-D)
То поради тая причина никой няма да ме види на конкурси тука, защото това определено не е моя манталитет.
Народа е казал - Кучето скача според тоягата. И друго - Рибата се вмирисва от главата.

Ще рече, че хората в тоя форум ще правят толкова колкото им е позволено от администрацията на форума.

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 11:56
До тук най-лесно реализируемо ми се вижда да завишим датата на регистрация на 2 месеца преди началото на конкурса, да добавим време за престой поне 24 часа
Най-лесно реализуемо, но пък неефективно. До Коледа има много повече от 2 месеца и достатъчно време
за десет пъти по 24 часа престой. :-)
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

NO CARRIER

Цитат на: Aquadream - 12.01.2013 13:30
Каква е разликата между комисия за ала бала и жури. Все едно жури което не дава глас но контролира гласовете на всички.
: 12.01.2013г

Журито ще гласува според своя преценка. Комисията само ще следи за нарушения, докато гласуването ще е от членовете на форума. Всичко ще бъде обявено публично и няма да има нищо скрито-покрито.

Цитат на: akapulko - 12.01.2013 13:46
Най-лесно реализуемо, но пък неефективно. До Коледа има много повече от 2 месеца и достатъчно време
за десет пъти по 24 часа престой. :-)

Аз имам и някои други неща на ум, но тях няма да ги обявя публично.  8-)
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Caxapa

Дано журито е безпристрастно а снимките  с които участват  участниците да не бъдат  публикувани   никъде, дори и в начални етапи на оформянето на аквариума. Някъде там се заражда една симпатия към отделни аквариуми и от там симпатизиране на самия участник с въпросният аквариум. Аквариумите ще трябва да са анонимни. Преди  бяхме малко но сега сме достатъчно  съфорумци за да  размие разпознаването на даден аквариум чия собственост е. Освен това, гласуването на съфорумците не трябва да се смесва с гласовете на журито. Едва след приключване на гласуването да се усреднят гласовете  между едните и другите.  Журистите нямат право на участие в конкурса. Участниците в конкурса пък нямат право на гласуване.

tonino


DerWallfahrer

Смятам, че предложението аквариумите, които участват в конкурса, да нямат публикувани снимки във форума, е малко пресилено. По принцип има резон, но това дали няма да намали участниците като бройка, пък те и без това не са много. Така де, колко хора ще стартират аквариум специално за конкурса...?
На качеството обаче би могло да се заложи на акваскейпърския. Не знам защо, но аз съм останал с впечатлението че коледния е насочен И към по непретенциозните аквариуми и акваристи от форума (вероятно защото правилника го допуска в настоящия си вид), един вид "народен". Хората с големи амбиции, и претенции за вложение в това в крайна сметка хоби, могат да се съсредоточат по-скоро във Великденския конкурс, а тук правилника да е малко по- либерален. Това обаче съвсем не означава да се допуска неправомерно гласуване, не трябва да има никакъв компромис по въпроса, но предполагам, че администраторите са по-наясно как да се справят с проблема и ще изгладят нещата.  
Не искам да се разбира, че съм за неглижирането на Коледния конкурс, а по-скоро за това да има поле за изява за всеки акварист, амбициозни и по-скромни.
Някои хора тук си правим аквариумите да ни радват, а не да се нервираме с тях.   :popcorn:
Поздрави! 
Краси Иванов  *DRINK*

Aquadream

Цитат на: tonino - 12.01.2013 16:09
Чета...чета и все ми се струва, че искате да правите врата насред полето. Махнете "кяра" от конкурса и всичко ще се нареди. Щото като гледам зора е да си в тройката...
За много хора зора е да си избият комплексите. Кой ще се удари в гърдите че е победил.
За това жури му е майката а не народен глас.

Някой беше казал - Глас народен, глас Божи.

Ама в тоя форум май е -Глас народен, глас безбожен.
: 12.01.2013г 17:05ч
Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 14:01
Журито ще гласува според своя преценка. Комисията само ще следи за нарушения, докато гласуването ще е от членовете на форума. Всичко ще бъде обявено публично и няма да има нищо скрито-покрито.

Ами като ще ангажираш комисия за следене на гласове, което между другото ми се струва полицейска глупост, защо просто да не жури и край на мамбо джамбото?

Аз загубих на такъв публичен вот веднъж. С 15 двойки и 3 единици. Нямаше нищо скрито покрито.
От сега ти казвам тая система няма да работи.

Ако аз искам да спечеля следващата коледа не само ще направя подобаващ аквариум но и ще отворя 50 акаунта от сега и всичките ще са активни де с едно де с друго. Следа няма да оставя към себе си.

Точно как възнамеряваш да я хванеш тая измама?

Не разбираш ли Коко, че винаги ще се намерят комплексари да те надхитрят за да се избутат напред.

Журито няма как да се надхитри. или ти дават много точки или не.

Асен Евгениев

Цитат на: tonino - 12.01.2013 16:09
Махнете "кяра" от конкурса и всичко ще се нареди. Щото като гледам зора е да си в тройката...
Мисля, че дойде време да обсъдим и "кяра". Гласуването нека да е от членовете на форума, както повелява
традицията. Но наградите да се раздават от "общо събрание" на мод/админи и спонсори, без значение
кое място е заел участника. И фалшификациите ще намалеят драстично, че може и напълно. Ще дам като пример
другия форум. Там наградите са символични. Аз веднъж участвах и колегите ме класираха на трето място.
Награда обаче НЕ съм търсил. И на първо място да бях, пак нямаше да търся награда. Защото не участвах
за материална облага. Участвах за лично удоволствие и удовлетворение, заради спорта, за популяризиране на
хобито, за да покажа на по-притеснителните колеги и на тези без скъпи фотоапарати, че и със снимка със
сапунерка може да се постигне прилично класиране и т.н. и т.н. Мисля, че ще е добре, ако всеки участник
знае, че може да получи награда и без да е в тройката. И да се отървем от тези грозни сцени след всеки
конкурс. *DRINK*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

stanislav89

Цитат на: akapulko - 12.01.2013 18:31
Мисля, че дойде време да обсъдим и "кяра". Гласуването нека да е от членовете на форума, както повелява
традицията. Но наградите да се раздават от "общо събрание" на мод/админи и спонсори, без значение
кое място е заел участника. И фалшификациите ще намалеят драстично, че може и напълно. Ще дам като пример
другия форум. Там наградите са символични. Аз веднъж участвах и колегите ме класираха на трето място.
Награда обаче НЕ съм търсил. И на първо място да бях, пак нямаше да търся награда. Защото не участвах
за материална облага. Участвах за лично удоволствие и удовлетворение, заради спорта, за популяризиране на
хобито, за да покажа на по-притеснителните колеги и на тези без скъпи фотоапарати, че и със снимка със
сапунерка може да се постигне прилично класиране и т.н. и т.н. Мисля, че ще е добре, ако всеки участник
знае, че може да получи награда и без да е в тройката. И да се отървем от тези грозни сцени след всеки
конкурс. *DRINK*

+1 според мен така ще е най-добре

NO CARRIER

Цитат на: Aquadream - 12.01.2013 18:10
За много хора зора е да си избият комплексите. Кой ще се удари в гърдите че е победил.
За това жури му е майката а не народен глас.

Някой беше казал - Глас народен, глас Божи.

Ама в тоя форум май е -Глас народен, глас безбожен.
: 12.01.2013г 17:05ч
Ами като ще ангажираш комисия за следене на гласове, което между другото ми се струва полицейска глупост, защо просто да не жури и край на мамбо джамбото?

Аз загубих на такъв публичен вот веднъж. С 15 двойки и 3 единици. Нямаше нищо скрито покрито.
От сега ти казвам тая система няма да работи.

Ако аз искам да спечеля следващата коледа не само ще направя подобаващ аквариум но и ще отворя 50 акаунта от сега и всичките ще са активни де с едно де с друго. Следа няма да оставя към себе си.

Точно как възнамеряваш да я хванеш тая измама?

Не разбираш ли Коко, че винаги ще се намерят комплексари да те надхитрят за да се избутат напред.

Журито няма как да се надхитри. или ти дават много точки или не.

Най-лесно е да форматирам харддиска и да закрия форума и сайта.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Aquadream

Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 22:53
Най-лесно е да форматирам харддиска и да закрия форума и сайта.
Също толкова лесно е и да се постави жури. Пък и Ники няма да те обеси дето си му закрил сайта. :-D

JEM

Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 22:53
Най-лесно е да форматирам харддиска и да закрия форума и сайта.
Искаш половината да ни умориш ли *CRAZY*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fprikachi.com%2Fimages%2F852%2F6799852C.jpg&hash=f2353be992cf54bc4f05d0515acf68d5dedde1e7

NO CARRIER

Цитат на: Aquadream - 12.01.2013 23:20
Също толкова лесно е и да се постави жури. Пък и Ники няма да те обеси дето си му закрил сайта. :-D

Да, пролетният конкурс ще бъде с жури.  *THUMBS UP*

Цитат на: JEM - 12.01.2013 23:33
Искаш половината да ни умориш ли *CRAZY*


Всички ще си починем и ще имаме повече време за какво ли не.  *CRAZY*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Ftsvetkov.be%2Fupld%2Ffiles%2F1%2Fsign.jpg&hash=1bbdd94fc32cecdafae4a45f7c2393708fb9e9a5
Дневникът на Николай Цветков
Не ме е яд, че ме лъжат. Яд ме е когато мислят, че им вярвам.

Асен Евгениев

Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 23:35
ще имаме повече време за какво ли не  *CRAZY*

Вместо да вися във форума, ще ми остане време да се занимая с аквариумите си. *CRAZY*
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

miTko

Цитат на: NO CARRIER - 12.01.2013 23:35
Да, пролетният конкурс ще бъде с жури.  *THUMBS UP*

Всички ще си починем и ще имаме повече време за какво ли не.  *CRAZY*

В това има доста истина.
Някои ще имат повече време за фейсбук, което не е хубаво.
Разни мои АКВАРИУМИ