• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
14.04.2021 04:04

Новини:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.


Акваскейпинг конкурс
  • Killiman Ltd
  • Професионална поддръжка на аквариуми

УЧАСТНИК No5

Започната от Igi, 11.12.2005 18:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Igi

ДАННИ ЗА АКВАРИУМА:

Размер на аквариума: 45x20x30
Обем на аквариума: 27л.
Растения:  Hydrocotyle leucocephala, Nymphaea Lotus, Anubias Barteri var. nana, Vallisneria spiralis, Criptocoryne sp., Microsorum pteropus, Vesicularia dubyana.
Риби: Xiphophorus helleri, Poecilia reticulata, Gyrinocheilus aymonieri, SAE.
Декоративни материали:  Мангров корен.
Заден фон:  Няма.
Осветление:  SYLVANIA AQUASTAR 15W.
Филтрация:  AQUAEL FAN mini.
Грунд:  Морски пясък.
Допълнителна информация: Идеята на показания аквариум е да отделя определено пространство в офис, без да ограничава видимостта, затова е и без заден фон.

СНИМКИ:


Снимка 1


Снимка 2


Снимка 3


Снимка 4


Снимка 5

Boby_

Участник No. 5: Лоши снимки. Вижда се повече оборудване, отколкото риби. Аква-ел и аз си имам - не му е мястото в конкурс. Твърде "обикновени" риби. Но иначе доста добре подреден аквариум, особено с оглед на малкия му размер.

Nemo

Подредбата кефи ,  тоя роголистник като че ли няма място в този аквариум :?  8) И за снимките трябваше да се сложи заден фон.
Π ө ů ҹ υ њ σ ß

fridolina

Благодаря ви за добрите думи за подредбата, за мен тя е основното в този аквариум  :D
Вярно е, че трябваше да извадя оборудването, а и снимките определено са кофти. За съжаление нямам цифров апарат и снимах със Зенит-а, но основния проблем идва от ниската резолюция на домашното ми скенерче.

dido

Аквариумът е чудесен, подредбата ми харесва.

Гъбата и уредите вътре развалят впечатлението. Снимките не са толкова лоши. Скенера не ти е виновен, трябваше след сканирането да пипнеш осветеността и контраста на снимките. И може би лека цветова настройка нямаше да е зле - да се елиминира лекия виолетов нюанс от лампите.

Още веднъж поздравления за дизайна, особено в лявата част  :D

miTko

За размера си е добре подреден, а и рибите не са претенциозни, което е плюс за трайноста му.Аз лично предпочитам фон.По-добро осветление ще допринесе също за по-добри снимки! :)
Разни мои АКВАРИУМИ 

Deep

Според мен това е един чудесен, малък аквариум. Снимките са с ужасно качество, което за съжаление е попречило да се види, че аквариумът е добре подреден, с вкус и би могъл да се класира доста по-добре.

dido

Абе снимката не е чак толкова зле - цветовете са леко лилави, контраста е слаб, снимано е с чувствителен филм и има зърнистост - всичко това се оправя лесно с лека доработка на снимката.

Дефектите са наистина по-скоро в липсата на фон и уредите вътре в аквариума.