• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
22.07.2024 05:04

Промяна новините на форума:

Ако все още не сте се запознали с правилата на форума, моля, направете го!


  • Професионална поддръжка на аквариуми

УЧАСТНИК No12

Започната от Igi, 12.12.2005 00:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Violeta

Тони, малко са хората, за които този конкурс беше анонимен. Това условие просто беше съвсем излишно. Аз си признавам, че не разпознах само 4-5 аквариума, но твоят не беше между тях, макар че никога не съм го виждала наяве.
Изобщо що за анонимност е това да участваш в конкурс с аквариум, за който задължително излагаш основните характеристики - размери, растения, риби, филтрация, осветление, заден фон и т.н., а в същото време в подписа ти в профила да стоят същите характеристики? Или някой да отиде да снима аквариума на един от участниците, а после да гласува с чиста съвест "анонимно"? Или да отиде да пазарува при кимбайците, а те в това време да си приготвят аквариума за конкурса? Може да е имало анонимност за 10-тина процента от гласуващите, е, аз съм от другите 90... А вие? :wink:
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

Stas

Анонимността имаше смисъл, ако имаше над 200 независими гласа. Тогава даже злонамерените гласове нямаше да окажат съществено влияние върху класирането. А така се оказа, че си гласуваме само хора, които си знаем аквариумите...

Та за категорията - този аквариум не е правен за Акваскейп категорията. При него водещи са рибите, които за съжаление на снимката не се виждат, защото ги стреснах малко преди да снимам, но... нямаше време да ги "успокоявам" :). А това, че съм боднал една плоча (благодаря за нея на DiscusFish) и един корен + няколко марулки (собствено производство) е за да бъде красив.
Все пак ми е в офиса - какво ще си кажат клиентите, ако е грозен!  :lol:

dido

Виолета, според условията на конкурса тези данни не са задължителни. За справка:

http://aquariumbg.com/forum/viewtopic.php?t=2252

За анонимността - повярвай ми, има полза от нея. А за тези, които познават аквариумите на конкурентите си, остават два съвсем адекватни варианта - да не гласуват в тази категория или да гласуват непредубедено - fair play. За предубеденото гласуване - мисля, че е добре за всички колеги във форума тези намеци да останат в килера.


А, любопитно ми е как позна аквариума на 77? Това за мен беше една от най-яките изненади в конкурса. Бяха го виждали само 4 души и мисля ти не познаваш нито един от тях  :lol:

Violeta

Пак да попитам - защо се занимаваш с мен?
Къде съм казала, че съм познала аквариума на 77? Той ми е едно от изключенията. Това обаче не променя нещата.
Съгласих се, че тези условия не са задължителни според регламента. Но така или иначе повечето участници са ги изпълнили. Елементарно е при това положение да се събере 2 и 2.
Повтарям. Според мен при това положение анонимността на конкурса е меко казано силно съмнителна. Или ти не си на това мнение?
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

dido

Не се занимавам специално с тебе, не бъди толкова мнителна. Говорим си тука за конкурса и твоето мнение за анонимността е любопитно.

Трудно ми е да преценя за себе си дали бих ровил да сравнявам литрите по подписите, аз така или иначе знам аквариумите на повечето от фаворитите и не ми е трудно да преценя кой на кого е само като ги видя, да не говорим за стила на хората, който също ми е донякъде познат. Доста от хората тук са на същото дередже - познаваме се един-друг и това е нормално.

В този случай няма анонимност и познанствата гарантират според мен коректно гласуване, затова не ме притесняваше това. Лично аз съм гласувал според познанията си в съответната категория и според естетическите ми разбирания. Т.е. безпристрастно.

За голяма част от хората обаче участниците са били достатъчно анонимни  доколкото мога да преценя от коментарите преди да се пуснат резултатите. По-важния момент с анонимността според мен беше скриването на текущите резултати, както и забраната за коментари по предложенията. Смятам, че тези два фактора щяха да повлияят твърде сериозно на хода на гласуването - особено към края му. Все пак всички тези мерки бяха взети точно с тази цел - хората да се абстрахират от това чий е аквариума, какво казват за него хората - стадния инстинкт, лично отношение и т.н. И да се оценява това, което е пред очите ти. Отново го казвам - смятам, че няма особено издънки в гласуването, както и няма незаслужаващи първите места победители. Т.е. кофтито моменти от предишния конкурс сега ги нямаше. А това беше основната задача при организирането на конкурса според мен.

Violeta

В интерес на истината между нас се появи спор преди да си обявя мнението за анонимността на конкурса. Т.е. ти провокира спор, в който аз не трябваше да влизам.
На мен също не ми е необходимо да се ровя и да сравнявам литри и размери на аквариуми, но по едни други причини, които няма да си позволя да коментирам.  Въпросът обаче е принципен. Тук се появи един въпрос - от Тони - дали конкурсът е бил анонимен само заради него, а това е доста показателно.
Колкото до т.нар. стаден инстинкт - признавам си, че ако подозирах чий е един нов и нестандартен аквариум, щях да го сложа доста по-напред. Ти ще се сетиш за кого говоря.
За скриването на текущите резултати и коментари към участниците си абсолютно прав, спор няма. Аз лично се изнанадах, че още вечерта  на 23-ти бяха отключени темите при положение, че беше обявено, че резултатите от конкурса ще бъдат публикувани на 24-ти. Тази експедитивност ви прави чест, а фактът, че всичко това е в навечерието на празниците, още повече подсилва краските.
Мисля, че заслужавате адмирации и всички останали ви дължим благодарност :D
Колкото повече, толкова повече.     Мечо Пух

dido

Не ми се ще да говорим за спорове. Нещата тръгнаха от примера, който дадох на Стас с твоето гласуване. Идеята беше да покажа, че и други от фаворитите биват поставяни твърде назад в класацията поради естетическата преценка на някой от гласуващите. Нищо лошо в това, няма еднакви хора.

Мерси за оценката на организацията на конкурса. Направихме всичко по силите ни да няма издънки. Системата за обработка на гласовете беше автоматизирана между другото и беше въпрос на 20 секунди да се получат резултатите ;-)

Тони

Цитат на: "Violeta"Тони, малко са хората, за които този конкурс беше анонимен. Това условие просто беше съвсем излишно. Аз си признавам, че не разпознах само 4-5 аквариума, но твоят не беше между тях, макар че никога не съм го виждала наяве.................. :wink:
Когато започна гласуването за  конкурса и разгледах аквариумите, познах само - 2 на дискусфиш и зарио. За този на Евгени се досетих по визитката, но не бях сигурен. Първата ми мисъл беше да се разровя из подписите, но после реших, че е по-добре да не знам кой аквариум на кой е. Въпреки, че познавам много малко от вас и не съм се карал с никой, реших, че от постовете ви съм си създал някакво мнение за повечето от вас и то може да повлияе на гласа ми.
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg293.imageshack.us%2Fimg293%2F4525%2Fdsc01245editedzg1.jpg&hash=2c575e6a505c8a44fc649f5cdac35d60b1303f00Тука ред нема, ама требва да се спазва!

miTko

Моят фаворит в категорията! Интересен и запомнящ се! А и снимките на рибите допълват общата представа. На черен фон е лесно да че чистят отраженията от задното стъкло, става перфектно.Пробвай!
Разни мои АКВАРИУМИ 

Stas

Знам. Нямах време. Закъснях с изпращането на снимките. Тези ги пратих 5 мин. преди крайния срок. :) Мерси.

Peter_a

 Перфектен е!!!! Кво да кажа друго.
С времето слабия става силен, а силният свободен!