• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

09.07.2025 01:57

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Цитат на: dimitariv_iv - 06.02.2014 16:13
Да знам за особеностите при отглеждане на молинезии. Но немога да се съглася, че тези молинезии,  които се продават из нашите магазини имат нещо общо с хабитата на тахните прародители. Най- вероятно са родени в пластмасови съдове под изкуствена светлина. Та на въпроса: ако си купувал скоро молинезии от някой магазин дай мнение, ако ли не..........

КАЗАХ, че се отхлеждат в такава вода. Ако не четеш всичко и асимилираш..АКО ЛИ НЕ...  *dontknow* Та родени в пастмасови съдове не означава, че развъдчиците не добявят соли или сол в тези развъдни съдове.

misheto95

ПРОБЛЕМ.. имам проблем с една от гупичките ми. Женска, бременна гупа - снощи си беше добре, с издуто коремче (в доста напреднала бременност), а днес го няма коремчето, смалила се е почти до размера на мъжките и опашката и стои някак залепена. Проверих целият аквариум да не ме е е изненадала по-рано, но рибки няма, няма и следи от малки. Помогнете ми... Притеснявам се за горкото мъниче.. :(

Асен Евгениев

Цитат на: misheto95 - 21.02.2014 18:44
няма и следи от малки
Някои са изядени, други са се изпокрили. Ако въобще е имало малки.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

misheto95

а слепналата опашка? На другите рибки им няма нищо, добре са си, но тя не ми харесва и много ме притеснява..

Harry1976

Прати снимки, ако може, колега. Така не може много да ти се помогне.
Търся червени, сини и зелени молинезии. :)

misheto95

Нямам с какво да пратя хубави снимки, но и вече е късно.. умря горкичкото...  *SORRY*  *mda*

germanteam

Здравейте, съжалявам ако темата не е за тук, но четох, че някой дават сварено/попарено зере, маруля, спанак и от тоя сорт на живородките си и да попитам дали е така, защото не разбрах много много дали е редно. Та ся съм сложил едни листа от зеле да се попарят и после ... Как да ги дам ?

tao

Зелето едва ли ще го ядът с охота.
По добре попари листа от глухарче.
Не е грешка да им се дава
В не малка степен повечето от живородните риби са растителноядни и по този начин можеш да им попълваш менюто.
Въпросът е дали ще приемат храната.
Аз лично смятам че няма да са очаровани.

germanteam

хахах сигурно ама ще опитам ако не дърпат ще го събера с кепчето  *DRINK* :whistle:

skorpi_zoo

Не знам за Глухарче,но попарено листо от Спанак съм сигурен,че няма да откажат. *THUMBS UP*
Ако го хвана тоя Мърфи...

germanteam

Хапнаха малко зеле, ама ме притеснява че на има едни влакна дето остават и ги вадя с кепа, щото се реят из аквариума, а нали не трябва да остава храна и трябва да е на много ситно за да го дъвчат, даже мисля останалото да го пасирам !?

skorpi_zoo

Ако го хвана тоя Мърфи...

germanteam

dan4od_96

Решил съм да си взема аквариум около 50 л. и искам да гледам в него живородки. Та въпроса ми е какви да бъдат и колко, а и дали е вярно че водата трябва да се осолява?

Eliz

7-8 мъжки гупи-много красиви рибки са,а и няма да се размножават.Ако пуснеш и женски само за 1-2 месеца ще народят толкова много малки,че ще ти трябват още няколко аквариума по 50 литра.Но все пак ти си решаваш.

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4700

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210102