• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.
 
  • Професионална поддръжка на аквариуми
  • Killiman Ltd

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

theater

Да споделя малко леймърски опит - от март месец в новия ми аквариум гледам живородки с неонки на мека, леко кисела вода. Софийските живородки са приспособени към такава вода и няма никакви проблеми единствено популацията им страда и то като количество.
Неонките ги купих накуп - 20 бр и много бързо преодоляха стреса от преместването.
140л - харацини
http://starividri.org

rookie_gyn

Ами в тази вода е нормално неона да е преодолял стрса бързо, ти все пак си му осигурил нормални условия за живот. А живородката ще се чувства супер в условията в които се гледат африкански цихлиди. Имал съм наблюдения върху гупа гледана 18 градуса обща твърдост на водата - беше в перфектно състояние. Пуснете пр. молинезии в морски аквариум да видите, че ще й е добре.

Iveto

whistle Леле....Мерси,но сега съм още по-объркана от преди.Ще видя какво ще си пусна и ще ви съобщя какъв е резултата. spike
А забравих да допълня,че в аквариума имам и две рибета от вида Коридорас Кочи.

rookie_gyn

Пусни още три коридораса и два анциструса. Няма нищо объркващо, просто си ги гледай рибките. :D

Katy

Здравейте! Имам съвсем малко аквариумче, в който живееха две златни рибки и два хелера .Някъде около февруари-март другите умряха и ми остана само женския хелер.Преди месец бях изумена, когато забелязах 3 малки рибки .Сега тези рибки са около 1 см, но пък вчера се появиха още : 1 наполовина на тях и 1 съвсем малка -само очи и опашка- като три поколения рибки.Как се появиха тези рибки?

Boby_

Според мен отговорът е съвсем прост - крили са се, докато не са поизрастнали и не са започнали да излизат. Вероятно имаш камъчета, растения и други подходящи укрития, в които не е трудно да се скрие мъничка рибка.

Katy

Да ,но рибката ми от половин година е сама!

Boby_

Цитат на: "Katy"Да ,но рибката ми от половин година е сама!

Това няма значение при живородките. Женските могат да съхраняват сперма много дълго и да я използват за много оплождания.

Katy

Ясно!Аз смятах пет седмици бременност ,месец за израстване -два месеца и половина- и не можех да си обясня! Благодаря ви!

stranen

за да не пускам нова тема реших да питам тук може ли едно поколение хелери да се размножават взаимно?Защото знам че при птиците не мойе (поне при някои де не знам дали при всички е така) та се чудих как седи  този въпрос при рибите.

Boby_

stranen, въпросът ти е формулиран доста странно.
Ако те разбирам правилно, питаш дали рибките от едно "люпило", т. е. братя и сестри, могат да се размножават помежду си (това е точната дума, а не "взаимно").
Краткият отговор е да.
А по-дългият е свързан с постепенно затвърждаване и засилване на определени белези от поколение на поколение и загубата на други, особено ако не се прави подходяща селекция.

stranen

ок мерси и се извинявам за неточностите :)

were

20.10.2006 19:06 #87 Last Edit: 26.03.2013 16:52 by Desmoria
Днес си купих няколко нови рибки. Една от които е хелер(дадоха ми го за женски ама май е мъжки защото има нещо ката меч ама е много къс), който постоянно гони
старата и новата молинезия, а също и другия нов хелер(мъжки със сигурност). Има ли някаква опасност за рибките и какво ми препоръчвате да направя.
мерси

rainxart

Аз имах женски хелер който ми унищожи всичките 4 рибки който бяха с нея, но беше някакав хибрид.
Ми незнам при тебе но при мене молинезийте гонят хелерите и бетите и се принудих да си купя още 1 аквариум.

pSycH0paT

По въпрос пола на хелера, има женски хелери, които при дълго отсъствие на мъжки екземпляр в аквариума, сменят пола. Пораства им шип, сравнително по-малък от тези на другите мъжки хелери и самата риба си е по едра, типично за женските хелери по принцип. А колкото до това, защо гони другите рибки, не мога да ти кажа. Има доста възможни причини за това, но мисля че нищо няма да им направи и след време ще свикнат да съжителстват спокойно. Късмет:)

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 191730

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4291