• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

29.07.2025 00:44

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 14.10.2004 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

georgymit

По-голите рибки ще са на месец и не са достатъчно големи да изядат новородените.

maga36

Имам една черна молинезия смесена с бяла. Тя е доста дебела, но по скоро ми прилича на мъжка също и от около месец не ражда, а като я взех в магазина ми казаха, че е женска и беше доста по- слаба.
Благодаря предварително!

Георги

Доколкото разбирам, питаш какъв е полът на рибката? Без снимка?

Marto99_mz

Без снимка няма кой да ти каже каква е, и дали е бременна.Ако е мъжка най-вероятно е преяла.

maga36

Не само питам дали може мъжката да надебелее, аз и давам по много малко за да проверя, но не отслабва а другата която явзех за мъжка отслабна. Ето и снимка, тя е тази която е по на пред
https://m.facebook.com/?refsrc=https%3A%2F%2Fbg-bg.facebook.com%2F#!/photo.php?fbid=742308362461226&id=100000462078581&set=a.604511052907625.151579.100000462078581&source=48&__user=100000462078581

eti_008

Цветовете на женските ми гупи избледняват - защо ??? *HELP*

Marto99_mz

Не си дал никаква информация за аквариума.Попълни това:
Дата на стартиране на аквариума:
Обем на аквариума:
Височина:

Данни за водата:
pH, амоняк, нитрити, нитрати:
Температура:
Сменям по __ литра на всеки __ дни.
При смяната: Водата е (престояла) или (от чешмата направо). Водата е с температура __ градуса.

Филтрация:
Аераторна помпа (без гъба):
Аераторна помпа (с гъба):
Вътрешен филтър л/ч:
Външен филтър л/ч:
Система за СО2:

Филтрите работят(непрекъснато) или (изключвам ги за __ часа).

Промени в аквариума и оборудването през последните 20 дни:
(напр. смяна на голямо количество вода, спиране на тока, пускане на система за CO2 или нов филтър)

Използвани препарати, лекарства през последните 20 дни:

Риби:
Полово зрели(видове, брой):
Млади риби(видове, брой):
Нови риби през последните 20 дни(видове, брой):

Храна:
Видове храна:
Колко често храните рибките си:
За колко време рибките изяждат порциите си:

Растения:
Колко % от дъното е засадено с растения:
Колко % са бързо растящи:
Колко са плуващи:

Грунд:
Дебелина на дъното:
Размер на камъчетата:

Осветление:

Lucky Fish

Благодаря за отговора но нямаше късмет рибката... умря :-( Но сега имам 2 бременни а малките са на 1 месец и 19 дена ;-) Надявам се да ми родят без проблем *THUMBS UP*
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

Lucky Fish

Значи купих една  бременна гупа и има черно петно отзад. Сега си е малко дебеличка съвсем леко но вчера беше много нервна! Искаше да е сама и забелязах че гони мъжките! До сега не го беше правила! Това означава ли че ще ражда скоро? Имам една дето не е бременна и петното ѝ е по-малко а на тази дето е бременна по-голямо *mislia* Дори и от зоомагазина ми казаха че е бременна! Да я слагам ли в родилката  *dontknow*
Ако искам да видя пеперуди,  ще трябва да потърпя две-три гъсеници

Лора

За твое спокойствие, може да я сложиш в родилката. Кога ще роди, само гупата си знае.
В началото на една връзка ти се струва, че всички мъже са смотани, само твоят - не! По късно разбираш, че всички мъже са смотани, но колкото твоя - никой!

triteh

Здравейте,
Нов съм с отглеждането на риби. Преди седмица си взех един аквариум от приятел, около 10-15 литра е, малък. И си купих 2 молинезиики. Вчера си взех 25 литров аквариум и още 4 молинезии (2 от които ги взех бременни и очаквам да родят скоро до седмица най-много). Преместих 4-те риби в големия аквариу, а бременните оставих в малкия (10-15 литровия). Тъй като не съм наясно още с почти нищо, а искам да ми родят и да ги опазя, може ли да ме посъветвате къде да почета малко полезна информация. Интересуват ме следните неща:
1. Разбрах, че температурата е добре да е по-висока за бременните - около 25-28 градуса.
2. Храна съм им взел от 1 лев в пакетче която е, да ми препоръчате някаква която е добра и евентуално от зоо-то ли да я търся?
3. Имам едно изкуствено растение, което купих - сложих го в малкия аквариум като родят да се крият там рибките, но ще ми трябва ли някакви живо растение или водорасло, ако да - какво и как да го отглеждам - по дъното си купих камъчета в различен цвят, ако взема живо растение трябва ли да заменя камъчетата с друго?
4. Как е добре да почиствам аквариума - вчера изкарах с една чаша около 2 литра вода и сложих нова, но по дъното (по камъчетата) има изпражнения от рибките и започнаха да се размътват из водата и пак е мътна въпреки че смених част от водата.

Всички други съвети ще са ми в полза. Благодаря предварително!

WoterEvil

Здравей и добре дошъл във форума.
*privet*
Относно първият ти въпрос -да по-добре е да е по-висока температурата за бременните женски.
2. Има различни храни-можеш да си вземеш sera vipagran която е подходяща за живородките,не знам каква храна имаш предвид под 1 лев пакетче :D дай повече информация.
3.Женските много често си изяждат поколението , затова добре залесеният аквариум увеличава шанса на малките да не бъдат изядени.А за растенията много по-добре е да си вземеш истински. И има разлика между растения и водорасли-потърси във форума и ще направиш съпоставката. :)
4. Обикновено е добре всяка седмица да се сменя около 20% от водата с нова ,но отлежала тъй като в чешмяната има хлор и други неполезни за аквариума ти вещества. 

:)

Irenadeli

Здравейте, нямам опит в отглеждането на рибки, а имам толкова въпроси.
Днес бях отделила в родилка две бременни гупи. По някое време следобед видях, че едната става много агресивна и гони другата, но нищо не предприех, за съжаление. Когато тръгнах да ги храня, заварих едната риба на дъното на родилката, почти неподвижна.
Изкарах веднага агресивната и гупата полека-лека започна да се свестява. Гръбната и перка липсва, на мястото има петно като от охлузване. Постепенно започна да се вдига от дъното. Първоначално с главата нагоре, почти като свещ, сега плува отгоре, но е нестабилна, от време на време се отпуска надолу и пак изплува.
Въпросът ми е може ли да оживее и да живее нормално без перка, има ли нещо, с което мога да и помогна? Четох, че при окапване след бактериална инфекция перките се възстановяват, но при нашия случай?

Caxapa

Ако рибката се съвземе ще се възстанови и перката й. Перките им регенерират като на гущерите опашките. Единственото което си сбъркала като основа е че си ги сложила заедно. Останалите евентуални грешки ще изчистиш като почетеш малко по темите за живородки и в общо за акваристиката. Темите се намират в ляво на екрана на изкачащото меню.

Георги

Някакси ме съмнява да са станали такива дзверове гупите. Да не си я ужулила при гоненето?

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 211676

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4758