• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

maga36

Повечето коментари са за гупи, а моите молинезиики бяха в 3л и те бяха 4, имаха си всичко нужно. Поздрави

Ivan_S

Цитат на: maga36 - 12.08.2013 21:14
Повечето коментари са за гупи, а моите молинезиики бяха в 3л и те бяха 4, имаха си всичко нужно. Поздрави

Как ще са имал всичко като нямат най-важното - аквариум. Извинявай ама 3 л. Не е аквариум, а голяма ваза. Смъртните случаи тръгват от това.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

maga36

Е те бяха 4 малки. Колко им трябва? Някои хора дори в родилките.

Nikiengi

Цитат на: maga36 - 13.08.2013 09:37
Колко им трябва?

Поне 10 л.!

Някои хора дори в родилките.

Това не прави условията на тези хора нормални!

Ivan_S

Е те бяха 4 малки. Колко им трябва? Някои хора дори в родилките.

3 л. за родилка - ОК, ама за аквариум не става. Вярно е, че в една родилка се гледат много пове от 4 риби, но обърни внимание, че родилката се слага в аквариума, където средата е стабилна. Отделянето на новородените в отделен съд, пускането на помпичка с въздух и филтърна гъба не означава, че си имат всичко. Трябва да си имат и азотен цикъл в съда ;). Е, ако сменяш през ден водата с вода от работещ аквариум, тогава съм съгласен, иначе не. В нестабилна среда загиват първо най-слабите, т.е. новородени и болни рибки.
100 l. Malawi mbuna

maga36

Ок благодаря, но аз ги бях изместил в отделен 3л аквариум.

fishlover

*HELP*здравейте!имам три бременни гупи в 15 л аквариум :-P но ще ходя на почивка за две седмици помолих един роднина да ги храни но той си няма хал хабер от гледане а още по-малко от развъждане на рибки въпросът ми е ако не са отделени бебетата от майките ще бъдат ли изядени :-|
: 13.08.2013г 11:11ч
и също кога ще родят майките
най-големия проблем на акваристиката... Зарибяването!!!

zariio

Ако няма достатъчно укрития а в 15л надали има то бебетата ще бъдат изядени.
За втория си въпрос виж тази тема:
http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/molba-za-vizualno-dokumentirane-perioda-na-bremennost-pri-gupite/
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs9.postimg.org%2F49ki5eazv%2F10494175_10152367057258271_2072129839_o.jpg&hash=c59af89265d29439b6cc64736d6ad480b08a97c1

fishlover

имам едно искуствено водорасло и един голям рапан какво да направя за да не ги изядът :'(
: 13.08.2013г 11:11ч
мога да им сложа един корал и много малки камъчета
най-големия проблем на акваристиката... Зарибяването!!!

Ivan_S

Сигурно съм много краен, но както описваш ситуацията, надали ще видиш нещо от поколението на бременните риби. Освен да пуснеш бременните в родилка и когато родят, този твой роднина да ги върне при другите, нищо не мога да предложа  *dontknow*.

Камъчета си слагай колкото искаш, ама никакви корали.
100 l. Malawi mbuna

maga36

Да ви питам коя молинезия се гледа най- лесно?

Благодаря предварително!

Ivan_S

Цитат на: maga36 - 13.08.2013 11:58
Да ви питам коя молинезия се гледа най- лесно?

Благодаря предварително!

По мое мнение всички се гледат еднакво лесно ... или еднакво трудно, зависи как ще погледен на нещата :). Това, че има различни форми, не значи, че имат обезателно различни изисквания. Прочети общо за вида как се гледа. Ако срещнеш нещо специфично за някоя от формите, съобрази се с него, макар да ме съмнява, че има фрапиращи разлики. Отглеждал съм молинезии, но преди много години и не се имам за вещ по въпроса. Друг, който е отглеждал повече форми на молинезиите, да сподели опит.
100 l. Malawi mbuna

oncho99

Цитат на: oncho99 - 05.08.2013 20:25
Гложди ме един въпрос относно гледането на бебета гупи.
Имах около 70 рибки може и повече да са били и ги гледам в отделен 40 л. аквариум с голо дъно и помпичка за въздух.
Сменям им една част от водата на няколко дена да речем 2-3 и им чистя дъното.Гледам да не прекалявам с храната.
От както са се родили вече две седмици сигурно всеки ден имам 1 или 2 умрели.Може би вече около 40-50% загинаха.Оцелелите поотраснаха...
От няколко дена им давам накълцан тубифекс.
Забравих да кажа че във водата добавям малко сол.

Та незнам дали това е нормално толкова рибки да умрат,сигурно греша в нещо  : 8-)

Откакто писах за това искам да кажа ,че няма вече умрели рибки,те и  поотраснаха.Солта със сигурност не им пречи, сега си давам сметка ,че съвсем в началото не успявах да им подържам идеална чистота и филтрация може би затова да са ми умрирали. *dontknow* (но не съм сигурен дали това е причината)
Един интересен факт сега рибките са вече на около месец и добре са се оформили  ,проблема е ,че всичките ми приличат на женски, коремчето е закръглено с черно в края и я няма специвичната анална перка характерна за мъжките.Това никога не ми се е  случвало а и знам, че не е възможно това генетично?!
;-)

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210249

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4708