• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Marto99_mz

Можеш да ги сложиш в едно малко аквариумче около 20 литра с вода от големия ти аквариум където ги държиш сега.Растежа им зависи най-вече от храна, най-бързо растат от живата храна.Мисля, че след около месец ще започнат да се оцветяват.Прочети тази тема ще ти е от полза http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/s-kakvo-da-zahranvame-novorodenite-jivorodki/

Никола2001

Благодаря за съвета.

Caxapa

Та да уточним. Слях темите ти с цел да не раздуваме повече проблема. Както ти писах в предната тема/погледни нагоре.../ ще видиш, че това не е родилка а отделение за новородени/вече родени/рибки. Става за първа до втора седмица според зависи от броя на рибките да живеят в него докато им се осигури подходящ аквариум в който ще подрастват. Колкото до захранването на новородените, колегата е казал..жива храна но все пак и там си има една система  като се започне от новоизлюпена артемия и се стигне до тубифекса  като в добавка се дават и други видове храни.  Четене, четене и пак четене и анализиране на прочетеното и прилагане на практика ще дове до успехи

Никола2001

Ами в този съд има само три гупички,които са на 3 дни с днешния както вече казах.Колко време могат те да стоят в тази кошара и кога мога да ги пусна в общия аквариум.Купих някаква храна на sera-vipan baby.Тя става ли и по–колко пъти на ден да ги храня с нея?

Caxapa

Само един пост по-горе съм писал колко време може да останат в "кошарата". Отделно съм ти описал храните. С тази храна която питаш, няма да порастнат бързо.. Колко често да ХРАНИШ???? Има теми които все пак трябва да прочетеш...само на бебетата седава сдъвкано а на мързеливите наготово информация....

Никола2001

Благодаря ти все пак.
: 23.05.2013г 18:06ч
Последн въпрос може ли да сложа всяко малко по отделно в три литрови аквариумчета,че вчера си купих един аквариум на три отделиния и премстих там бетите ми и ми останаха тези три аквариумчета и колко сантиметра трябва да станат бебетата,за да ги пусна в общия аквариум,където има 3 гупи(2 мъжки и 1 женска)и един женски анциструс около 8,9 см.

dok70

Никола, в чата ли си расъл бе мойто момче!?! Това е риторичен въпрос, не ми отговаряй! Много тежки въпроси, ми седни прочети, има милион теми в отговор на въпросите ти! :duvar:
Сега да отговоря, че ми омръзна да ми се отваря тая тема.
Можеш да ги гледаш поотделно в три аквариучета, може и трите в лимонадени шишета, буркани и дамаджани. Може и всяка отделно в различна съдинка. Не вярвам да пораснат, защото не четеш. Ако случайно станат на размер да не влизат в устите на големите, значи може да ги събереш. Как ще ги мериш към устите, не мога да ти отговоря.
Хайде да подключим вече! :kreshtja:

ПП Готово за бисерите! :-D
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Никола2001

Съжелявам,че те притеснявам!!!Просто искам съвети неопитен съм ти си много по–добър акварист от мен и това всички го знаем,просто не се заяждай нищо не съм ти направил.Просто питам!

dok70

Изобщо не ме притесняваш, но става досадно. Неопитен си, но не седнеш да попрочетеш нещо, ами си чатиш. Това не е заяждане, а опит да те провокирам за да си седнеш на д...то и да прегледаш темите на форума. Има отговори на всичките ти въпроси. Аз не се смятам за по-добър от който и да е, по каквато и да е тема, НО преди да задавам въпроси, сядам, чета и се информирам. Дори ми е кеф да отговоря на теоретично подготвен. Ще се радвам да ти оотговоря на смислен въпрос занапред! Успех в хобито! O:-)
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

Никола2001

Знам горе–долу какви рибки мога да гледам в моя аквариум,но ще ви помоля и вие да ми дадете някакъв съвет.Имам 30 литров аквариум.Той си има осветление,термометър,нагревател и помпа с бътрешен филтър,нямам растения и там ще ви помоля за съвет,грунд.В аквариума за сега има три зрели мъжки гупи и една женска,също и три малки.Има и един анциструс,които си го гледам от пет години.Благодаря предварително за вариантите.

Никола2001

Здравейте!Мога ли да отглеждам в 30 литров аквариум:две гупи,две молинезий,две плати и един анциструс?Има лампа,термометър,нагревател и помпа за въздъх с филтър,не знам какви растения мога да посадя,моля за съвет,грунд.Благодаря предварително за вашите мнения.

petar99

Ако замниш молинезийте с плати или още гупи или изобщо някакви живородки без хелери ще е добре, защото тези два вида стават големи.

Никола2001

А мога ли да заменя молинезийте с пет неона?И какви растения да посадя?Колко сантиметра трябва да ми е грунда?

Marto99_mz

По-добре гледай два три вида еднакви рибки повече на брой.Аз направих като теб няколко вида по две рибки от вид и не стана никак добре.

Caxapa

В момента имаш предостатъчно грижи с рибите които имаш в аквариума а и скоро ще им отеснее от новородилите се рибки.

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4710

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210283