• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

_777_

Най основното което трябва да направиш е да четеш.Това в което гледаш рибките не е аквариум а малко по-голям буркан от този в който си сложил гупичката.Помпичката я остави да си работи цял ден и недей я спира.И как така рибките ти са все още живи?
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fs18.postimg.org%2Frg38pb2jt%2F24_05_15.jpg&hash=6f97fcaa79676235e44de93c1abe16d6edfa3739

Andrei

Цитат на: _777_ - 28.04.2013 10:12
Най основното което трябва да направиш е да четеш.Това в което гледаш рибките не е аквариум а малко по-голям буркан от този в който си сложил гупичката.Помпичката я остави да си работи цял ден и недей я спира.И как така рибките ти са все още живи?

Аз си ги взех вчера няма как да пускам помпичката повече защото там нямам контакт или мясро за разклонител не мога всеки път да местя аквариума на земята става много грозно. Смятам да си купя по- голям аквариум но колко да е голям но да не е и скъп до 55 лева защото искам да развъйдам рибки и да си купя още видове какви да са те? А и тая помпа е много мощна какво да правя

Асен Евгениев

Цитат на: Andrei - 28.04.2013 10:33

Аз си ги взех вчера няма как да пускам помпичката повече защото там нямам контакт или мясро за разклонител не мога всеки път да местя аквариума на земята става много грозно. Смятам да си купя по- голям аквариум но колко да е голям но да не е и скъп до 55 лева
За 55 лв. можеш да си купиш приличен аквариум, но трябва да предвидиш пари и за
оборудване, иначе нищо не правиш. А по-голям аквариум въобще няма да можеш да го
местиш, помисли и за това. Електричеството е задължително. :-)
: 28.04.2013г 13:01ч
Цитат на: Andrei - 28.04.2013 10:33
А тая помпа е много мощна какво да правя
Като смениш аквариума, ще се окаже дори слаба.
От всички удоволствия акваристиката е на второ място.
След определена възраст - на първо!

Andrei

Цитат на: akapulko - 28.04.2013 13:32
За 55 лв. можеш да си купиш приличен аквариум, но трябва да предвидиш пари и за
оборудване, иначе нищо не правиш. А по-голям аквариум въобще няма да можеш да го
местиш, помисли и за това. Електричеството е задължително. :-)
: 28.04.2013г 13:01ч
Като смениш аквариума, ще се окаже дори слаба.

Но колко литра и какви рибки да сложа? Но имам толкова отделени пари за всичко (риби,аквариум,растения и т.н)

Caxapa

Andrei

Вече си взех 12 литров аквариум! В него може ли да се отглеждат рибки?

Асен Евгениев

Тц. Ти специално няма да можеш да го стабилизираш.

Andrei

Цитат на: akapulko - 29.04.2013 20:55
Тц. Ти специално няма да можеш да го стабилизираш.

Чуи са кво незнам какво искаш да кажеш с тва но мога да стабилизиерам един 12 литров аквариум и освен тва аз гледам риби от 2 години и няма да се откажа!!  rulez
"Чуй сега какво! Не знам какво искаш да ми кажеш с това, но мога да стабилизирам един 12 литров аквариум. Освен това гледам риби от 2 години и няма да се откажа!" Това е превод на шльоковицата на която пише колегата като предупреждавам да спазва поне малко  от правилата на форума!

Caxapa

До Андрей!  Спазвай добрият тон и  се вслушай в съветите на колегите. Колегата Акапулко сигурно гледа риби от минимум 30 години. Правилата които му предлагаш да прочте ги прочти пзрво ти. Ако за две години не си се научил, че   "нещо като "скаларии+ златни + разни други риби не се отглеждат заедно.   *spam rulez и накрая може и  *ban
Модератор и екип на БАЕ Сахара. 

Асен Евгениев

Цитат на: Andrei - 30.04.2013 19:44

мога да стабилизиерам един 12 литров аквариум и освен тва аз гледам риби от 2 години

Защо тогава питаш дали могат да се отглеждат риби в 12 литров аквариум? *dontknow*
Стартирай го, поддържай го няколко месеца и ще ти се извиня за съмненията, които съм имал към
акваристичните ти умения. *DRINK*

shnufito

Цитат на: Andrei - 30.04.2013 19:44

Чуи са кво незнам какво искаш да кажеш с тва но мога да стабилизиерам един 12 литров аквариум и освен тва аз гледам риби от 2 години и няма да се откажа!!  rulez
Никой не е казал да се отказваш,но м/у ГЛЕДАМ и ОТГЛЕДАМ има разлика.Без лоши чувства и щом търсиш съвет,слушай по-опитните от теб :-)

klicksa

Здравейте на всички, аз току що се регистрирах затова ме извинете ако правя грешки. Та нека да преминем и към въпросът. Значи имам малко аквариумче от 30 литра и преди 2 дена си купих 3 гупи, и 3 хелери, та се чудех дали мога към този аквариум да добавя и 5 неонки, дали пък няма да им е тясно. Също така бих искал да питам и за филтъра, значи имам само помпичка и нагревател и искам да попитам дали да не си купя и външен филтър както и лампа за аквариума. Давайте съвети че съм новак. Благодаря ви предварително. :)

getsata73

Вземи си неонките,други рибки засега недей купува.Външен филтър не ти трябва,по-скоро вътрешен, ако си само с аераторна помпичка kakто си написал.Лампа задължително, как ще им се радваш вечер ! :-)
Аквариум 170 lt. населен с :
Анциструс 2бр.
Тернеция 4 бр.
барбус Тетразона 8 бр.
Барбус Калифорнийски(зелен)  7 бр.
Серпа 1 бр.
Крибензис 4 бр.
Лабео френатус 2 бр.
Едно е да искаш,друго да можеш,а трето и четвърто-да го направиш !      Н.Хайтов

klicksa

Ами значи аз съм с такава помпичка: https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi42.tinypic.com%2Fiw5ern.jpg&hash=561c3138b6f4e88bb513ebbc9db576a90ec71dc2 , а каква лампа да си купя, днес гледах едни със щипка където се закачат и вътре с 2 пури и ми се стори добра. Вие какво ще кажете! А и какъв точно да бъде вътрешния филтър?

Ivan_S

Цитат на: klicksa - 14.05.2013 15:46
Здравейте на всички, аз току що се регистрирах затова ме извинете ако правя грешки. Та нека да преминем и към въпросът. Значи имам малко аквариумче от 30 литра и преди 2 дена си купих 3 гупи, и 3 хелери, та се чудех дали мога към този аквариум да добавя и 5 неонки, дали пък няма да им е тясно. Също така бих искал да питам и за филтъра, значи имам само помпичка и нагревател и искам да попитам дали да не си купя и външен филтър както и лампа за аквариума. Давайте съвети че съм новак. Благодаря ви предварително. :)

Аз на твое място не бих купувал повече риби. На помпичката, която имаш, слагаш един вътрешен филтър (гъба) - така кажи в магазина. Другият ти вариант е потопяем вътрешен филтър 150-200 л./час. Лампата с щипка може да ти свърши работа, стига да е за аквариумни цели.
100 l. Malawi mbuna
Pseudotropheus saulosi - 7 бр. (2 m, 5 f)

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4718

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210720