• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

24.07.2025 21:15

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 14.10.2004 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

arena121

Значи молинезията ми беше бременна сложих я в родилно след 1-2 седмици роди около 7-8 рибки но не и спадна корема и си остана така надута. Откакто е родила е надута и сега незнам да я отделям ли пак. Ако някои има повече опит с тях да пише

Heartwork

Е ти си видял, че е родила и си бързал да я преместиш. Остави я да си ражда на спокойствие може да изяде 2 3 рибки, но при положение, че може да роди 70 80 не трябва да те интересува. Върни си я и я остави в родилката, малките ги премести в друг аквариум. Утре можеш да я махнеш сутринта от родилката, ще бъде пълна с бебета. Аз. мисля че родилката, не е най - удачният варянт за родилно отделение. Аз ги отделям в аква 30 40 литра с много укрития и малките оцеляват 10х повече от колкото в родилка. Успех с молинезията и да са ти живи и здрави бебешоците.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

arena121

Аз естествено я оставих цяла нощ и от 8 които беше родила вечерта на сутринта бяха останали 4 а не вярвам да да е родила 20-30 и да ги е изяла. Искам да кажа че роди само 8 без да я притеснявал или като роди 5-6 и да я махна веднага не е така. И плюс това тя роди преди 2-3 седмици някъде и от тогава корема и не спада.

ysap

:-) Здравейте, аз съм начинаеща в отглеждането на аквариумни рибки. От 10 месеца имаме гупи в 40 литров аквариум, които в момента са 10 мъжки, 7 женски и десетина бебчета, за които вчера направих набързо родилка, понеже синчето ме помоли да спася едно бебче, което се криеше в грунда - оказа се че бременната ни гупа ражда. В събота установих, че аквариума е спукан и се наложи да купим нов 50 литров аквариум. Вчера си взехме и 4 молинезии в два цвята - уж по една мъжка и една женска. Казаха ми, че едната е бременна, но не питах коя и.... не съм сигурна, че различавам женските от мъжките. Моля, кажете ми коя рибка каква е и евентуално коя е бременна. Четох туй-онуй, но... не съм сигурна дали е така, както си мисля, че е. Струва ми се, че всъщност не са 2 на 2 женска и мъжка.
Предварително ви благодаря за отговорите. Приятна вечер!

Когато губиш не знаеш какво печелиш, а когато печелиш не знаеш какво губиш.

Caxapa

При молинезиите е малко по трудно. Поне за начинаещи акваристи е така. Със снимка ще ти определим коя какъв пол има от въпросните рибки.

ysap

hristoj

Здрасти първата молинезия е 99% женска и е към 20-тия ден бременна,другите снимки са с много лошо качество и не се различават.Виж тази статия ще ти помогне:
http://aquariumbg.com/forum/akvariumni-ribki/kak-da-razlichim-koya-e-majka-i-koya-jenska/

ysap

Благодаря много за отговора. Тази статия я четох днес. За черно-белите се ориентирам горе-долу. Горната ми изглежда женска, а долната мъжка, но жълтите ми изглеждат еднакво. Аналната перка не я виждам много добре - крият се. Мисля си, че може да се окажат и двете мъжки. Утре ще се пробвам да ги снимам през деня и да кача малко снимки утре вечер.  Всичко най-добро!

hristoj

Може още да не са достигнали полова зрялост жълтите ,щом не ги различаваш.

Heartwork

Е то няма значение, моите ги разпонавах още на 1 - 2 месец след раждането.
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

ysap

Не ми се иска да са 3 мъжки и 1 женска, защото може да й се види тесен аквариума, ако я подгонят.  :-) Виждам какво се случва с гупите.  :-D

vesi1

Имам аквариум 60л и бременна молинезия.Имам и малък аквариум за родилно, но там има бебета гупи.Имам и родилка, но предния път бебетата или се заклещваха  в него или изхвърчаха навън и другите риби от големия ги изяждоха.Сега незнам какво да правя бременната молинезия,защото ми казаха че ражда по големи бебета и ако не минат през решетките майката ще ги изяде. Моля посъветвайте ме?

Caxapa

Повече укрития от растителност/плуващи/ в общия аквариум и ще имаш  спасени. Всеки месец от по 30 новородени  си е пренаселване на аквариума.В сегашното положение нямаш място а след месец ще стане още по-зле. Намалете си безразборната популация на риПките. Почвам да се плаша от лавинонарастващото въдене на живородки.  =-O Гледайте и развъждайте/тоест размножавайте ги/ но умерено.

MIMOROTO

извинете че ви притеснявам но ми се иска да попитам родилното петно на женската бременна гупа до ануса ли е или до стомаха *dontknow*
рибите са най красивите същества

Desmoria

В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4723

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210997