• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 14.10.2004 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

hristoj

Водата в общия аквариум е 25/26 градуса а в по -малкия е към 23/24 ,как да разбера кога горе долу ще почне да роди ,какви са признаците?
П.С. като я преместих в общия акваруим мъжкия не я оставя на мира ,постоянно я гони.

FHM

http://aquariumbg.com/forum/jivorodki/kajete-mi-dali-moyata-ribka-e-bremenena-vsichki-vaprosi-tuk!/870/
Най долу на 59 страница има снимка на бременна гупа вижда се  черно петно отзад зад корема щом на твоята и се покаже такова значи ще ражда скоро .

hristoj

http://prikachi.com/images/898/5648898X.jpg  Има такова петно и мисля че ще ражда днес или утре.Сега ще видя темературата в другият аквариум и я местя,защото и без това ще и е по-спокойно ,защото мъжкия не я оставя на мира в общия аквариум ,хем няма да я изтърва.
А след като роди колко време да държа малките в родилния аквариум и с какво ги храня(чух че може и с храната с която храня голямите но трябва да е добре стрите и с сварен жълтък)?

FHM

Отделени седят докато не пораснат до толкова че големите да не могат да ги хапнат . Най добрата храна за новородени по принцип е живата храна ( артемия , накълцан тубифекс и други ) . Принципно и със стрита по на ситно суха храна става но растежа им е по бавен . Не слагай жълтък много цапа водата .

hristoj

А ако реши пак да се тръшне на дъното и да не мърда какво да правя ,сега температурата на водата е 24 градуса а в общия е 26?Какво друго предизвиква това мудно състояние на рибката?Сега ли да я местя или вечерта ,защото знам ,че попринцип сутрин раждат ?

wwladoo

Цитат на: tetra - 24.12.2012 12:41
Мога само да благодаря на колегата за професионалния отговор.Личи си , че е професионалист.Макар, че повечето такива хора по разбираеми причини не могат да споделят напълно всичко, тъй като би им пречело при по нататъшната им дейност.Но можем да бъдем благодарни, че  поне ни показват вратата.И всеки който има намерение да продължава напред може да я отвори.
Това са едни от начините за отглеждането на генерачните майки но едва ли са достатъчни? *dontknow*Тук сигурно няма да мине без различни витамини и хормони за растеж и всеки има своята рецепта.  *DRINK*
Благодаря колега-- *thanks--прав си и за констатациите и изводите,както и за крайният извод,че всеки си има своя ,,рецепта,, :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

dimitariv_iv

*bg* Колеги, гупата със сигурност е бременна! Коремчето и е огромно. От вчера обаче спря да се храни, често лежи на дъното и понякога отива на балончетата от аератора и застава така ,  че балончетата да я удрят по корема. Другите риби (молинезия , и няколко гупи започнаха да я преследват и често се доближават до корема и!!! Явно тези гладници  чакат също момента на раждането!  Тази вечер ще я преместя в специалното аквариумче, което и приготвих. Термометъра с реле го настроих така, че температурата да е 26 гр. Може да се забави няколко дни раждането още, само дано да не я уморя. Ще видя утре дали ще хапне поне малко храна, че така като не се храни се притеснявам.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

Desmoria

В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

dimitariv_iv

Резултат никакъв. Рибата продължава да не се храни. Корема и е все така надут. Опасявам се, че нещата ще приключат фатално за нея!!! Мисля да я върна в общия но там върлува ихтио и........ не знам.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

Desmoria

Е ако тя е здрава, не е добре да я слагаш при болните рибки.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Heartwork

Колега, как така допускаш да мислиш за местене при болните рибки ?  *dontknow* *dontknow*
Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!

dimitariv_iv

Ами на единия ден извадих гупата от общия и на другия- съвместно сложихме диагноза - ихтио. Водата в родилното пък е от общия. Затова така предположих!  Но кажете ми вие имате опит с тази болест защо ми поразява само един вид риби?

А колкото до гупата ще я почакам още, но нещо ме съмнява тази мнима бременност. Тъй като е в кръгъл аквариум снимките са изкривени. Когато мога да я снимам ще кача пак снимки.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

dimitariv_iv

Колеги, чакам гупата до петнадесетти януари и я връщам в общия. Сигурен съм вече, че тя е просто дебела. Особено и пролича, като започнах да я храня с замръзена храна, че няколко дни отказваше да яде суха. В магазина видях, че са докарали още такива и мисля  да си взема още една дебеланка.
Мусомища, гр.Гоце Делчев

tetra

Понякога живородките забавят раждането си предизвикано от неблагоприятни условия на живот. Фактори ускоряващи времето на раждането са много. Някой от по важните са следните. Повишаване на температурата, честото прибавяне на свежа вода в аквариума, честото хранене с живата храна и обширни аквариум с буина водна растителност и съществуването на много укрития за новородените. *DRINK*

Milena S

Колегата Владо е много коректен, със сигурност някой си разпродава родителите.
Но все пак си е удоволствие да притежаваш големи екземпляри! :whistle:

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 211660

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4758