• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

25.07.2025 10:49

Промяна новините на форума:

Ако имате проблем в аквариума, преди да пуснете нова тема, попълнете въпросника тук.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 14.10.2004 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Caxapa

От снимката се вижда, че опашките на малките са се свили и изострили. Нещо не е на ред в аквариума. Водата, бактерии и прочие.  Едно време като захранвахме с инфузории внимавасхме да не попадне и циклопс в аквариума с малките, че им гризеше опашките.

ivo_p

Цитат на: Caxapa - 07.12.2012 00:53
От снимката се вижда, че опашките на малките са се свили и изострили. Нещо не е на ред в аквариума. Водата, бактерии и прочие.  Едно време като захранвахме с инфузории внимавасхме да не попадне и циклопс в аквариума с малките, че им гризеше опашките.

температура на водата е 26-27 градуса. В началото може им пуснах малко артемия, може от нея нещо да се заразили.
Мисля да сменя част от водата и да им сложа 1 супена лъжица морска сол.
Един познат ми каза че може да помогне и Малахитово зелено. Какво е вашето мнение дали ще помогне.

Caxapa

Че кога успя да излюпиш артемия? Или си дал от замразената?  Не вярвам да е от това  но по-вероятно е да е от лоши параметри на водата. Бих почнал ежедневна смяна на вода като водата е вземам от аквариума в който са се родили-този на големите. Не по много де, а може и през ден. Като доливам  прясна дехлорирана на  мястото  на източената в големия аквариум.

ivo_p

Цитат на: Caxapa - 07.12.2012 01:32
Че кога успя да излюпиш артемия? Или си дал от замразената?  Не вярвам да е от това  но по-вероятно е да е от лоши параметри на водата. Бих почнал ежедневна смяна на вода като водата е вземам от аквариума в който са се родили-този на големите. Не по много де, а може и през ден. Като доливам  прясна дехлорирана на  мястото  на източената в големия аквариум.

Купух замразена артемия.
А да слагам ли морска сол ще помогне ли нещо

Caxapa

Аз казах  мнението си ама ти пак питаш за солта и то морска. КИсело зеле ли ще правиш с тази сол?  *offtopic

ivo_p

Да си сменя ли помничката с външна с гъба или да оставя тази вътрешната, защото имам леко чувство че може да се смъкнала и тя няколко рибки

Caxapa

Още на първите снимки не са добре рибките и се виждат свитите им опашки. Филтъра-помпа не го сменяй. Стига да не му е силно течението. Ако е силно , го намали.

ivo_p

Благодаря за съветите. Ще направя това което си ми казал и ще видим какво ще стане, дано да спася останалите рибоци. :)

tolbuhinskiq

Та интересува ме каква е средната продължителност на живота на гупите.Извинявам се ако някъде го има написано вече,но не съм го намерил!

Miroslav 1987

Мисля че околко 3 години но не съм много сигурен  *THUMBS UP*
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fa2.rimg.info%2Fd6b7250306ad9908a891bffc68b16c68.gif&hash=93d1305c8ad0ecbf77870b77b516255f73177f32

ivo_p

Забелязвам че по губите ми се появиха черни петна като точки отгоре на гърбовете и отгоре на главите  и вече две гупи ми умряха. Сменям през ден водата както ми каза Сахара и ги храня през ден.
Това може ли да бъде част от окраската на гупите, защото са чиста линия черен принц.

Не мога да сложа хубава снимка, всичките стават размазани за да видите какви им са петната

kamikadze ZX7RR

Може и да е окраска.За всеки случай им направи 3- дневен глад и намали смените.            Примерно през 3 дни

Desmoria

Колегите може и да ме заклеймят, но аз съм си върла фенка на гъбите, особено що се отнася до аквариуми за бебета. Най малкото съм си патила с вътрешен филтър, който засмука рибка с размер 1см. Все пак ти си преценяваш как да процедираш. Бих те посъветвала да държиш температурата около 25 градуса и нагревателят ти да не е в горната част на аквариума, а в долната за да се получава по-добро разпределение на топлината. Ако сложиш сол, няма да навреди. С разните там препарати от сорта на малахитово зелено или метиленово синьо и т.н. не рискувай. Растенията не са никак лошо решение за бебешки аквариум, но пак ти си преценяваш. В тази ситуация със слепените опашки ще ти се наложи по-честа смяна на водата разбира се с престояла поне 12 часа. Ако те притеснява водопроводната вода си вземи акватан или негова разновидност на някоя доказала се марка. Ако ще храниш с артемия, излюпи си я сам. Аз лично съм писала статия, как става това в домашни условия. Ако нещо не се ориентираш с люпенето можеш да ми пишеш, ще се радвам да помогна.
В този форум има много опитни акваристи, които на драго сърце биха помогнали и дали съвет... Съветът е безплатен, а какво ще направите с него, е това което му придава стойност.

Jordan_1

Искам да попитам колко литра им трябва на бебетата гупи? Вчера едната женска роди, но аз не бях подготвен и трябваше да импровизирам. Успях да спася 6 броя малки и пи поставих в две пластмасови чашки (200ml) пълни на по 75%, но направих малки дупки иолкото да влиза вода в тях и да не излезат бебетата. Чашките са в аквариума за да мога да поддържам температурата. Храня ги със стрита храна за големите ( TetraGuppy и TetraMin ). Въпросът ми е дали могат да издържат в чашките и ако могат то колко време? Имам желание да купя родилка на Tetra с мрежа която също ще е в аквариума и мисля, че ще е по-добре от самоделките поне ще им е по широко. Отворен съм за всякакви съвети.

Miroslav 1987

Аз мисля че с тия чашки не е удачно колега колкото им е по голям аквариума толкова по добре се развивът и растът ,като вариянт е един 30 литров аквариум+гъба и помпичка за въздух и нагревател а принципно с колко аквариума разполагаш дай някаква информация  :popcorn:
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fa2.rimg.info%2Fd6b7250306ad9908a891bffc68b16c68.gif&hash=93d1305c8ad0ecbf77870b77b516255f73177f32

Similar topics (2)

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4724

46725

Публикации: 478
Прегледи: 211045