• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 14.10.2004 00:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Caxapa

Мести ги смело утре НО спри с тази химия!   Филтрацията в аквариума където ще отглеждаш малките, също трябва да е на ниво. По-честа смяна на водата с прясна (престояла поне 24 часа)  няма да на навреди на малките. Имам предвид по-честа но все пак в умерени количества за да не стане  така, че да попречи на азотния цикъл и да го наруши. Това предвид по-честото хранене пак умерено на малките, че остатъка цапа водата и е разваля.

ivo_p

Храня малките гупи с храната на големи, като я стривам добре да стане на прах за да могат да я погълнат. Добре ли е да ги храня с тази храна или да търся по специализирана за малки рибки. Казаха ми в магазина че храната за големите става и за храна за малките :)

Caxapa

Май, бях споменал по-горе. Стрита храна за големите става за малките но аз е смесвам със спирулина. Освен това давам и артемия, хирономус и други такива. Стига да може да погълне парченцето-рибката ще го яде и ще расте бързо. Само със люспите за големи няма да порасне бързо.

ivo_p

Цитат на: Caxapa - 05.12.2012 01:39
Май, бях споменал по-горе. Стрита храна за големите става за малките но аз е смесвам със спирулина. Освен това давам и артемия, хирономус и други такива. Стига да може да погълне парченцето-рибката ще го яде и ще расте бързо. Само със люспите за големи няма да порасне бързо.

А кога да почна храня малките рибки с артемия, хирономус и с други такива гадинки. Сигурно трябва да изчакам малко да пораснат и докато порастнат да им давам стритата храна на големите рибки и ще видя от къде да си купя и спирулина да я смеся с нея :)

Caxapa

Докато чакаше всеки нов отговор на хилядите въпроси с които заливаш форума да беше прочел малко повече зьа живородките. С новоизлюпена артемия  можеш веднага да започнеш. С хирономуса те оставям ти да си го намериш в темите кога. А как се люпи артемията също има теми във форума. Чети малко повечко по темите и ще се научиш.

ivo_p

Цитат на: Caxapa - 05.12.2012 02:02
Докато чакаше всеки нов отговор на хилядите въпроси с които заливаш форума да беше прочел малко повече зьа живородките. С новоизлюпена артемия  можеш веднага да започнеш. С хирономуса те оставям ти да си го намериш в темите кога. А как се люпи артемията също има теми във форума. Чети малко повечко по темите и ще се научиш.

Не си мисли че не се интересувам в форума какво как става, но за първи път ми се раждат рибки и искам като се хвана с нещо да направя както трябва, а не после да рева по форума защо рибките не растат, защо умират и т.н. и затова сега съм леко нахален а и съм малко ентусиазиран от всичко което се случва  :-)

Caxapa

Да бе гвоздей, да го забия. Да бе наФта да е налея...  :duvar:

ivo_p

Цитат на: Caxapa - 05.12.2012 02:52
Да бе гвоздей, да го забия. Да бе наФта да е налея...  :duvar:

Не мога да разбера защото така лошо сте настроени към всеки нов колега които започне нещо нова да прави. всеки е тръгнал по този път, но както и да е, не искам да влизам в конфликти.  :-)

Nikiengi

Ами защото много пъти е отговаряно, а много много не се чете, не сърди, ама колегото е прав. Както и да е, иди си купи за първо време от тези готовите комплекти на Сера яйца от артемия и като спазваш правилата ги излюпи, след това давай на гупичките, а през това време чети за артемията и другите неща с които можеш да ги храниш. Друго, с което веднага мажеш да започнеш е да си купиш замразен циклопс, както и култура от микрочервей (нематоди), също мого добра храна за малки гупички.

Diamondtetra

Здравей! Имах гупи и други живородки 8 години подред. Както са казали колегите вземи че сложи вода от другия аквариум където е била майката. Но там в родилката е много мръсно и пълно с храна. Първата ми грешка с бебета беше да ги прехраня. не оцеляха. затова давай по-малко храна и стрита на ситно. Ако ти е скъпа артемията, вземи стрий на прах други храни за големи риби, но трябва да е на прах и давай съвсем малко. Аз съм хранила в онези години сжълтък сварен на прах. Ситно смачкан. Но цапа много аквата.
Успех!
:*

ivo_p

Ето новия дом на малките гупички

Тука си похапват доволно :)

: 06.12.2012г 10:10ч
Ако сложа едно или две по малки сомчета  анцитруси, ще навреди ли нещо на малките рибки. да изяжда неизядената храна.

Nikiengi

Няма да закачат малките, така че не се притеснявай, взимай смело.  :-)

ivo_p

Четох различни мнения за грунда, че малките може ли да се заклещят, по трудно се чистело и т.н. Но мисля по често да сменям водата и да си взема 1-2 сомчетата както споменах в по горния пост да чистят аквариума.
Сложих грунда, защото по нататък мисля да си взема някое растение, а и така купих аквариума с този грунд.
Та грешка ли направих че сложих грунда. :)

Nikiengi

Не!  :-) Всичките ми аквариуми са с грунд, пък не съм видял заклещено малко! :-D

ivo_p

Оффф направих, малка глупост. Като взех този аквариум в които сега са малките рибки, го взех с вътрешна помпичка и момчето ми каза че е гледало в този акваруим малки рибки с тази помпа. Но сега са остали 5-6 рибки, сигурно другите или помпата ги е смукнала или са умрели, но отворих помпата и нямаше вътре някакви части от рибки поне не видях. Разрових се на дъното из грунда, имаше една умряла, а повечето рибки си стояха на дъното и не мърдат. като ги пипна леко почват да плуват. Според вас какво може да е станало :(
Да махна ли тази вътрешна помпа и да си сложа външна помпа с гъбичка

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 213603

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4807