• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

elbazir

това е нормално ако рибката е млада....аз съм имал случаи една млада 8 бебета беше и за пръв път от 8те изяде 3 останаха ми 5 а оцеляха 4 и сега са големи и здрави

ipi359

Моля за съвет. Имам малко аквариумче 25 литра добре залесено с двойка гупи, две малки хелерчета на 6 месеца и двойка зрели хелери. Беше, защото женската много наедря и стана много агресивна гони всички хелери а гупите по малко и тъка по коледа когато бях в разход за една седмица мъжкия изчезна. Взех си ново мъжкарче но и то е още младо и яде бой. Какво да я правя тази риба има ли смисъл да търся сериозен мъжкар или няма укротяване?

ssg

Като подивее жена,трудно се укротява,ама пробвай все пак :-D,според мен и е тясно там вече,докато са по-малки може и в такова аквариумче,но като пораснат хелерите си искат по-голяма локва *THUMBS UP*

heler4eto

А колко литра аква трябва за 2 хелери

vasso

Ами като сложиш факта, че ще се размножат -едва ли ще махнеш малките. Аз бих си взел поне 40 литра. *THUMBS UP*

mir4oka

Аз съм  нов и един ден гледам женската много едра... Почнах да чета форуми и какво ли не. Разбрах много за хелерите. Изчаках докато наедрее много и я отделих в 10л. аквариумче... И на бъдни вечер в 11:30 ми роди 8 хелерчета много се зарадвах защото на 25 дек. имам рожден ден. Но мина вече месец и една умря и две дадох на приятел. И сега имам 5 и си живеят много добре и се надявам да пораснат живи и здрави. Така че е съвсем нормално през първото раждане да ти роди малко рибки...........

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА СПАМА !!!!

portokala_ss

Здравей те искам да ви попитам може ли да живеят на едно място ГУПИ , ХЕЛЕРИ , БЕТИ , СОМЧЕТА , и някоя друга царица

Благодаря ви предварително.

ipi359

Сега е с два мъжки в един 20 литров и ги спуква от бой. :-|

dok70

Цитат на: ipi359 - 30.01.2010 19:07
Сега е с два мъжки в един 20 литров и ги спуква от бой. :-|
Ако затвориш трима човека в 00, ще се самоизядат даже. ;-)
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

ipi359

Цитат на: dok70 - 30.01.2010 19:24
Ако затвориш трима човека в 00, ще се самоизядат даже. ;-)
Има подобрение взе по малко да ги гони. :-) А с този дежурен отгово за големината на аквариума става прекалено. Какво е правилото 2 л. на сантиметър рибка? Трите хелера сигурно го докарват до 10 сантиметра, така че в 20 литра си е в нормата. А че колкото е по-голям е по добре това е ясно, но като нямаш визможност за по-голям да се отказваш ли?

Alexfield

3 хелера в 20 литра като обем вода на брой риби е добре. Не знам какво е станало с гупите ти  *dontknow*. Преди 15 дни пишеш, че имало 2 гупи, пък днес смяташ обема вода без тях. Ако и те са дали фира, значи имаш сериозен проблем - може агресивната хелерка да ги е убила.
Тук вече виждаш как започвам да хвърлям боб.
Даваш много малко информация - отгоре на всичкото и противоречива. Няма смисъл да се сърдиш, като някой се опитва да ти даде съвет на сляпо. Все пак липсата на достатъчно информация ни кара да гадаем...
Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

ipi359

Извинявам се че недоуточних. Всичко се случва вече отделно от гупите, те са си добре. Иначе информацията си е точна, 2 мъжки хелера се опитват да укротят 1 женска в 20 л.  :-D.
А отговорих по остро, защото този отговор с тоалетната се ползва много често когато не знаеш с какво друго да помогнеш. *spam

Boromir

Според мен отговара с големината на съда не е дежурен ами е най-често срещаният. Не всеки съд става за всякаква риба. И по-сметките които правите за 2л на 1см риба, то 3 възрасни хелера (по-8см средно/броя) не прави 20л, а 48л. И не е казано че като нямаш възможност за по голям аквариум трябва да се откажеш, напротив можеш да си вземеш рибки които ще паснат най-много на аквариумчето!
Shrimp Breeding Lover

dok70

Цитат на: ipi359 - 01.02.2010 11:54
А отговорих по остро, защото този отговор с тоалетната се ползва много често когато не знаеш с какво друго да помогнеш. *spam
Ще взема да ти подаря нормален аквариум, защото как иначе да помогна, а?
Като го знаеш дежурния отговор, защо допускаш дежурната грешка?
Пусни въпросния "агресивен" хелер при нормални условия и пак ще си говорим.
:buff:
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

ipi359

Разбрах. Идеята ми за малко оазисче с една двойка гупи и една двойка хелери в 25 л. няма да се получи, защото от там тръгнах. Каквото се роди го подарявах. Сега този допълнителния аквариум е за експеримента с женската хелерка. А желание за по-голям колкото искаш, само дето са ми малки и щури децата и не ми се рискува, а уж е техен подарък :-)

p.s. Подаръци не отказвам :-D *spam

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210180

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4703