• Welcome to Българска Аквариумна Енциклопедия. Please login or sign up.

• Професионална поддръжка на аквариуми

Общи въпроси за живородките (ако нещо не ви е ясно, питайте тук)

Започната от Anonymous, 13.10.2004 21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Андрей Бобев

Чернодробната е силно питателна, но - първо - трябва да е ситно счукана и - второ - човек винаги трябва да се пази с количеството, за да не се получи помътняване. (Честа смяна на водата с тънко маркуче при тия щъкащи дребосъци си е цяло изпитание на нервите.)
Жълтъкът прекалено размътва и при по-висока температура на водата бързо влошава качествата й.
Най-добре е месцето :-) - много ситно накълцан тубифекс (направо на каша). Макар че и аз, като нямам възможност, стривам на прах суха храна. Sera Micron се оказа твърде фина за новородени живородки. Хапват я, но незадоволително.
Каквото и да си говорим, пържолата си е пържола... Даже ако представата ти за пържола е кълцан тубифекс!  :-D Но понеже това са рибоци, които обичат и да "пасат", трябва и салатка!

wwladoo

за   STUPID-BOY    -първо  за  проплуването  на  платите   ако  рибите  са  добре  гледани    -родителите  -редувано  жива  храна  със  витаминозна  -растителна   и   т.н.  както   при   мен   -6вида   те  се  раждат   напълно   развити   а  не  със  жълтъчно   мехурче  и  да  лежат    на  дъното  първите  2  дена!Проплуват   веднага   и  до  2-3  часа   почват   да  хапват   артемия    -при  мен!Прочетете   из  форума    има  много   компетентни   хора  които  са  писали   да  се  учат  такива  като   вас  -преди  да  правите  глупости.Не  ти  трябва    никакъв   жълтък  той  се  използва  при  хайверните  риби  при  първоначално  захранване на личинките   когато  проплуват   и  то  не  при  всички   риби  -някои  се  излюпват  достатъчно   големи  за  захранване  с  жива  храна!И  то  ако  нямаш  нищо  друго-инфузории- /'чехълчета  и  т.н.-микрочервей.Става  при  живородките  и  с  витаминозна  храна   на  люспи  смляна  в  мелачкатта  за  кафе  !В  храната  на  люспи  има  всичко   -растителни   екстракти-витаминни-местен  субстракт  изобщо  всичко!!!!ТОВА  ОТ  мЕН!     УСПЕХИ
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

Ronaldo44

Имам 1 мъжки хелер и 1 мъжка молинезия и те се разбират не се бият нито пък се гонят ! Изобщо не си объщат внимание!

NikolaiChankov

Здравейте. Искам да попитам биха ли могли гупите да се отглеждат и размножават в градинско езерце?   Според мен биха могли да живеят на вън, но искам да чуя и вашето мнение.

mejdupraznika

Не немогат. Единия от факторите температурата.

bigbeer

През летният сезон, ще изкарат. Обаче още есента ще требе да си ги прибереш, ако можеш да ги изловиш. Иначе, забравяш за тях и на следващото лято си пускаш пак, нови.. Като ти омръзне тази игра с гупите си вземаш няколко кои и една дузина комети и ще им се радваш поне няколко години, без да ги подменяш.  *THUMBS UP*

NikolaiChankov

28.06.2009 21:11 #246 Last Edit: 28.06.2009 21:19 by NikolaiChankov
Благодаря ви за информацията. Аз имам три комети в езерцето, а сега ще добавя и три-четири кои. А за гупите попитах защото ми донесоха растения и при тях в плика имаше едно мъжко гупи, което пуснах в езерцето и вече две седмици си живее нормално.

bigbeer

А колко е голямо, снимчица не си ли пу правил? Аз съм фен на градинските 'локви', имам 2.. и правя проекти за трета :)

NikolaiChankov

Езерцето не е много голямо, обемът му е 320L. Но вътре има един камък от който обемът му е намален до 200L. Като направия снимка ще пусна.

zLoStAr40

А какви са тези риби комети ? Може ли някоя снимка  :-)
Всеки гиол да си знае жабките :P :) https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fimg398.imageshack.us%2Fimg398%2F5846%2Fdsc03267pe9.th.jpg&hash=e1003730577cccf9b91604c62e4c135ffedc1904

dok70

Недей да мъчиш коите в този обем!
Май по-добре е гупи.
Луд умора няма...
https://aquariumbg.com/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi51.tinypic.com%2F15qq15l.jpg&hash=b07c9eabfccaf48f94e226948629f70537bc2352
300 оки миш-маш

bigbeer

Да, на 200 литра, дори 10 комети са много. за кои пък да не говорим.

NikolaiChankov

29.06.2009 00:08 #252 Last Edit: 29.06.2009 00:09 by NikolaiChankov
Като се замисля, май най-добре ще е да не добавям повече големи риби в езерцето, а да си взема няколко женски гупи. На гупите поне ще им е широко в 200 литра. А зимата ще си ги прибирам на топло.

wwladoo

29.06.2009 01:54 #253 Last Edit: 29.06.2009 01:56 by wwladoo
Може  и   няколко  гамбузии--Gambusia  affinis  да   пуснеш   ако  си  намериш--водят  се  комарна   живородка   и  е  добре  аклиматизирана  в  нашите  условия   т.  е.  климат!!Могат  да  се  кръстосват  с  гупите  --лично  навремето  съм  кръстосвал    женска  гамбузия   с  мъжка  гупа   но  в  аквариумни   условия-- защото  са  близкородствени  с  гупите!!! Можеш   и  да  получиш  някой   хибрид   който  да  се  аклиматизира    добре ---ако  ти  се  експериментира  --мисля  че  ще  е  интересно  да  се  опита!!       Навремето  имаше  такава  програма за  борба  с  комарите  по  която  бяха  привнесени  в   естествени  водоеми  в  Южна  България  и  доста  добре  аклиматизирани!!!Успех   с  езерцето  а  аз  ще  напиша  една нова   тема  в  момента  в  раздела!!!! :-)
човек се учи цял живот--АКВАВИКТОРИЯ-БГ--ПРОДАЖБА НА АКВАРИУМНИ РИБКИ,СКАРИДИ,ОХЛЮВИ,РАЦИ И РАСТЕНИЯ

joker80

04.07.2009 00:14 #254 Last Edit: 02.04.2013 16:12 by Desmoria
Молинезията ми роди. Две от бебетата са безцветни, а други две са с криви опашчици (под формата на дъга), а едната даже изглежда зигзагообразна. Нормални ли са тези явления, моля споделете..

Similar topics (2)

46725

Публикации: 478
Прегледи: 210172

44509

Публикации: 8
Прегледи: 4703